Seuraa 
Viestejä220
Liittynyt30.4.2009

Todennäköisesti yksikään meistä ei ole sadan vuoden päästä seuraamassa tämän Suomi-nimisen maan elämää. Mutta millaiseksi näkisit Suomen tulevaisuuden, jos maatamme esim. valtiona on enää edes olemassa?

Oma näkemykseni on, että positiivinen kehitys jatkuu. Suomalaisten aineellinen elintaso jatkaa kasvua, tosin ei enään yhtä nopeasti kuin v. 1909-2009. Elämän laatu on myös kohentunut. Lähes jokainen suomalainen omistaa vähintäin kaksi asuntoa. Talviaikana väestöstä asuu kaupunkalueilla yli 95%. Kesäisin maaseudun väestön määrä kuitenkin yli viisinkertaistuu. Ympäristöpolitiikka on noussut merkittäväksi ja keskeiseksi tekijäksi vaikka ns. ilmastonmuutoksesta ei puhu enää juuri kukaan (muuta kuin historioitsijat). Ilma ja ympäristö ovat nykyistä huomattavasti puhtaammat sillä siitä on tullut kilpailuvaltti mm. ulkomaisen pääoman ja yritysten hankinnassa.

Suomalaiset ovat ulkonäöltään hieman nykyistä tummempia. Nykyiseen kantaväestöön on sekoittunut jo n. 25% Euroopan ulkopuolelta muuttanutta väestöä. Väestön lukumäärä on n. 5½ miljoonaa. Rasismi on muuttunut lähinnä enää akateemiseksi ja historialliseksi tutkimuskohteeksi. Valtiollisesti Suomea ei ole enää olemassa vaan Suomi on integroitunut osaksi Eurooppaa niin että jopa valtiolliset symbolit ovat jo harvinaisuuksi. Liputusta ei juuri harrasteta - siniristilippu on eräänlainen kulttuurivaakuna. Asepalveluksen suorittaa ikäluokista vain 5% ja se on ollut jo 80 vuotta vapaaehtoinen.

Taloudellisesti merkittävin tuotantohaara on palveluteollisuus, jonka piirissä on n. 90% koko työvoimasta. Lähes puolet aikuisväestöstä opiskelee ja käy välillä työssä. Yli 70-vuotiaista työelämässä on vielä n. puolet.

Sivut

Kommentit (23)

Dystooppisesti ajateltuna yksi persreikä muiden persreikien joukossa. Raunioita, holhousta ja vielä vähän lisää holhousta.

Eutooppisesti ajateltuna ehkä jotkin asiat voisivatkin olla paremmin. Ehkä ajan mittaan tajutaan vihdoin, että suurin osa ihmisistä osaa ihan oikeasti ajatella itse, tehdä itse ja ottaa myös itse vastuun tekemisistään, eikä lainsäädäntö ja sitä kautta yhteiskunta rakennu sen 1% saasteen mukaan.

2109 Suomi on edelleen toipumassa WW 3:sta ja muslimikapinasta, tosin historioitsijat kiistelevät miten pitkää sota oikeastaan pitäisi nimittää. Jälleenrakennus sujuu hitaasti, sillä 15-miljoonainen, pääasiassa pakolaisista koostuva väestö on hajanainen ja sisällissodan partaalla.

Materiaalinen hyvinvointi on pelkkä utopia, harvan käytettävissä. Totalitaarinen hallinto ei helpota asiaa.

boris
Lähes jokainen suomalainen omistaa vähintäin kaksi asuntoa.En kyllä millään näe että asiat yleisellä tasolla menisi tuohon suuntaan. Itse luulen että rikkaiden ja köyhien välinen kuilu tulee kasvamaan suuremmaksi, ja köyhien määrä tulee kasvamaan. Toisaalta Suomen väkiluku laskee, mutta muun maailman väkiluku, eteenkin kehitysmaissa on räjähdysmäisesti kasvanut, mistä johtuu erittäin suuret pakolaisten määrät (kuivuus, veden ja ruuan puute, sodat). Kasvihuoneilmiö voimistuu, mutta toisaalta ihmiskunta on kehittänyt keinotekoisia hiilidioksidinieluja jotka tasaa tilannetta.

Toimintoja automatisoidaan entistä enemmän. Ihmisiä joutuu työttömäksi enemmän. Jonkinlainen kansalaispalkkajärjestelmä on olemassa, koska töitä yksinkertaisesti ei riitä kaikille.

Marsissa on käyty, kuuhun ollaan hyvää vauhtia rakentamassa kansainvälistä telakoitumisasiaa, ja myös avaruusturismin avulla rikkaat siviili-ihmiset pääsevät käymään Kuussa. kontaktia maapallon ulkopuoliseen älyyn ei olla saatu; mutta luotaimia on lähetetty lupaavia eksoplaneettoja kohti.

Toisaalta kaikki mahdolliset odotettavissa olevat skenaariot tulevat muuttumaan rajusti, jos teknologinen singulariteetti saavutetaan n. 2030-2050-luvulla. Tämä aiheuttaa räjähdysmäisen teknologian kehityksen, jonka seurauksia ei pystytä arvioimaan.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Liittynyt9.10.2008
Bushmaster
Ehkä ajan mittaan tajutaan vihdoin, että suurin osa ihmisistä osaa ihan oikeasti ajatella itse, tehdä itse ja ottaa myös itse vastuun tekemisistään, eikä lainsäädäntö ja sitä kautta yhteiskunta rakennu sen 1% saasteen mukaan.Pitää siis tajuta, että osa ihmisistä ei oikeastaan ole ihmisiä lainkaan vaan saastetta. Saasteestahan on tapana pyrkiä hankkiutumaan eroon. Onko vielä ehdotuksia loppusijoituspaikalle tai hävittämismetodille?

Taitaa se 1% saaste olla "ihan oikeasti" ajattelevien päissä. Siitä voitaisiin päästä eroon ilman kenenkään ihmisarvon kieltämistä.

boris
Lähes jokainen suomalainen omistaa vähintäin kaksi asuntoa.Miten muuten elintaso kohenee usealla asunnolla jos asuu viihtyisästi yhdessäkin? Paraneeko kollektiivinen elintaso raivaamalla järvenrannat mökkitonteiksi?

We're all mad here.

offmind
Seuraa 
Viestejä16374
Liittynyt19.8.2008
boris
Todennäköisesti yksikään meistä ei ole sadan vuoden päästä seuraamassa tämän Suomi-nimisen maan elämää. Mutta millaiseksi näkisit Suomen tulevaisuuden, jos maatamme esim. valtiona on enää edes olemassa?

Vuosisadan päässä oleva tulevaisuus on liian kaukana että siitä voisi esittää muuta kuin satuja ja tarinoita esim. teknologisen kehityksen suhteen. Mutta voisihan sitä ehkä sitä kautta pohtia, että mikä ei muutu niin lyhyessä ajassa kuin 100 vuotta.

Veikkaan että Suomi, suomalaisuus ja suomen kieli ja suomalainen kirjallisuus ovat kutakuinkin samanalaisia kuin nytkin ja voivat edelleen erinomaisen hyvin. Suomalainen iskelmämusiikki on edelleen rasittavaa ruikutusta (koska mikäs nyt pahan tappaisi). Jääkiekko on edelleen kansallisurheilu (vaikka Suomi tuleekin pääsemään jalkapallon MM-kisoihin tulevina vuosikymmeninä).

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Tällä menolla Suomessa vuonna 2109 naisilla kasvaa parta ja
"uros-äidit" saavat päättää lapsensa synnyttyään, että kumpaan sukupuoleen vastasyntynyt leikataan.

Oikeille miehille ei enää löydy oikeita nais-partnereita kuin tekemällä oikeista miehistä naisia hormonihoidoilla. Naiset ovat vallanneet eduskunnan ja säätäneet lain, että jos oikea mies ei käy luovuttamassa spermaansa vapaaehtoisesti naisten klinikoille, niin nais-poliisit tulevat ja vievät klinikalle.

Nyt 2009 naisten määrän suhde miesten määrään on n. 114/100, mutta tälläkään suhdeluvulla ei saada aikaan miesten ja naisten välille 50/50 jakautumaan kansanedustuslaitokseen eikä hallitukseen, eikä EU-komissaarien virkoihin.

naddis
suurin osa ihmisistä osaa ihan oikeasti ajatella itseen usko, mutulla 10%.Valitettavasti itse mutulla olen päässyt juurikin samaan prosenttiosuuteen..

Tosin ilokseni olen huomannut että jäljellejäävässä 90% on toivoa, nimittäin osan kanssa henkevästi (mikä on joskus mahdotonta) keskusteltuani, "enpä ole koskaan tuotakaan ajatellut"-kommenttien jälkeen, on löytynyt jopa omia ajatuksia!

Suomessa asuu ihmisiä vain etelärannikolla, jossa laajojen lasi- tai muovikatosten alle on rakennettu kyliä, joissa on 4 - 5 huoneen taloja.
Ihmisille on kerrottu, etteivät he saa poistua katetuilta alueilta pitkäksi aikaa, että otsonikato on heille vaarallista ja että heidän on pysyttävä keinotekoisesti tuotetun otsonilähteen lähellä.
Puutarhoissa kasvatetaan hyötykasvien lisäksi silmänruokaa.

Muualla Suomessa luonto on villi ja vapaa. Metsässä kasvaa ikihonkia joita kaatuillee vanhuuttaan, villieläimet saavat pesiä ja lisääntyä siellä rauhassa.
Ihmisiä ei näy. Jokamiehen oikeudet on jo aikaa sitten otettu pois, ja jos joku menee kiellosta huolimatta metsään, häntä rangaistaan ankarasti.

Metsät eivät kuitenkaan ole aivan vapaita ihmisistä. Siellä asustelee maailman johtajia ja eri tieteenalojen huippuja huviloillaan ja siellä heitä käy tapaamassa muualta maailmasta vastaavanlaisissa paratiiseissa asuvia huippuihmisiä. He näyttävät tiirailevan eläimiä, mutta siitä tehtävästään, jota he ovat siellä suorittamassa, he eivät hiiskahda mitään.
Katosten alla asuvat eivät tiedä noista järvien rantametsiin rakennetuista huviloista, siellä asuvista ihmisistä, kokoontumisista, saati salaisista suuremmista suunnitelmista.

Lihansyönnistä voi lukea vain lasten nettisatukirjoista.
- Äiti, eikö se lehmä ole pukannut sarvillaan kun joku iso ihminen on yrittänyt työntää sitä suuhunsa? kyselevät lapset.

Kaikilla on tietokoneet ja sen käyttämisen osaaminen on aivan välttämätöntä.

Oma skenaarioni pohjautuu demografiseen kehitykseen. Kriisit pohjautuvat kehitysmaiden epäedulliseen väestön ja tuottavuuden suhteeseen. Koska väestönkasvu on jo ajat sitten kääntynyt alenevaan suuntaan ensin suhteellisesti (1970-luvun alussa) ja sitten myös absoluuttisesti (1990-luvulla) on odotettavissa tämän rauhattoman ylimenovaiheen jälkeen seesteisempi aika.

Vuonna 2109 on maailman väestömäärä lähellä nykyistä tasoa ja laskenut vuodesta 2050 lähtien. Lähes jokaisessa maassa hedelmällisyysluku on jo painunut alle 2:n. Tuon taitekohdan jälkeen myös sodat ovat vähentyneet ja muuttuneet vähemmän verisiksi.

Valtiona Suomea ei ole. Suomi on Eurooppa nimisen taloudellisen Imperiumin eräs maakunta. Suomen väestöstä n. 20% lienee ei-eurooppalaista syntyperää, mutta arviota vaikeuttaa se, että heistä useimmat ovat jo sekoittuneet "kantaväestöön" niin selvästi, että heidän määräänsä ei voida selvittää muuten kuin DNA-tutkimuksilla. Väestön sekoittuminen on vähentänyt suomalaisten perinteisiä kansantauteja (sydän- ja verisuonitauteja). Suurin kansallinen ongelma - liikalihavuus - poistui leikkausten yleistyttyä vuosisadan puolivälissä. Maan väestöstä lähes kaikki osaa suomen kielen lisäksi myös englantia, joka on hallintokielenä osittain syrjäyttänyt suomen. Lähes kaikissa oppaissa käytetään suomen lisäksi myös englantia.

Taloudellinen kehitys, hyvinvoinnin lisääntyminen sekä tieteen saavutukset ovat aikaansaaneet henkisen ilmapiirin, jossa kaikkinainen väkivaltainen käyttäytyminen on muuttunut paikalliseksi lähinnä luonnevikaisten ongelmaksi. Maailmassa myös absoluuttinen köyhyys on lähes kadonnut ja muuttunut suhteelliseksi köyhyydeksi. Suomessa suhteellinen köyhyys lisääntyi vuosisadan alun siirtolaisuuden mukana mutta kääntyi jälleen laskuun vuosisadan lopulla.

Maapallon ilmastossa ei ole tapahtunut sanottavaa muutosta viimeisen sadan vuoden aikana. 21. vuosisadan puolivälissä koetaan lievä ilmaston viileneminen jonka jälkeen ilmasto alkaa uudelleen lämmetä mutta hitaasti.

Kaikenkaikkiaan elämänlaadussa jatkuu positiivinen kehitys. Tämä puolestaan ei lopeta populististen maailmanloppua saarnaavien ideologioiden esiinmarssia. Nyt vain jokin pienikin luonnononnettomuus tai sairaus nostaa entistä kohtuuttomampia pelkoja hyvään ja turvalliseen elämään tottuneiden ihmisten keskuudessa. Ihmiset v. 2109 nykyisen Suomen alueella kauhistelevat sellaista aikakautta jolloin suomalaiset olivat käyneet sotia ja jolloin maalla oli ollut diktaattori U.K. Kekkonen presidenttinä.

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009
Dark Shade
2109 Suomi on edelleen toipumassa WW 3:sta ja muslimikapinasta, tosin historioitsijat kiistelevät miten pitkää sota oikeastaan pitäisi nimittää. Jälleenrakennus sujuu hitaasti, sillä 15-miljoonainen, pääasiassa pakolaisista koostuva väestö on hajanainen ja sisällissodan partaalla.

Materiaalinen hyvinvointi on pelkkä utopia, harvan käytettävissä. Totalitaarinen hallinto ei helpota asiaa.
Dark Shade saattaa olla oikeilla linjoilla, ikävä kyllä. Omia lisäyksiäni:

Lisääntyminen onnistuu tuolloin luonnollisesti enää harvoilta, ja suurin osa raskauksista pistetäänkin alulle keinotekoisesti. Väestön valtaosa käy jokapäiväistä taisteluaan ruoan hankkimisesta.

Suomeen on rakennettu 25. ydinvoimala, joskin uraanivarat alkavat olla loppumaan päin.

Luokkaerot ovat revenneet lopullisesti. Köyhän väestönosan degeneroituneet ja osin kehitysvammaiset jälkeläiset kävelevät kädet ojossa, koska heille ei ole varaa kustantaa edes silmälaseja. Rikkaat ostavat hyvää perimää ulkomaisista geenipankeista ja heidän mulattilapsensa kuskataan miehistönkuljetusajoneuvoilla yksityiskouluihin.

Viimeiset monimuotoisen luonnon rippeet on suojeltu armeijan voimin. Muutaman aarin yksittäisiä plänttejä vartioivat aseistetut sotilaat.

Nykyisistä vallanpitäjistä kirjoitetaan historiankirjoissa valehtelijoina, utopisteina sekä fasisteina. Vuonna 2400 (ihmisyhteisön toivuttua pahimmasta) historiankirjoitus nimittää 1900- ja 2000-lukua Mustaksi Keskiajaksi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat