Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kiihkouskovaisuus sikiää serotoniinista

Ruotsalaistutkimuksen mukaan aivojen serotoniini-välittäjäaine saattaa selittää osan yksilöiden uskonnollisuuden eroista. Tutkijat ehdottavatkin, että esimerkiksi kiihkouskovaisuuden taustalla voisi olla aivojen poikkeava serotoniiniaktiivisuus. Serotoniini säätelee mielialaa ja sen puute liitetään mm. masennukseen.
Tukholman Karoliinisen sairaalan psykiatrit seurasivat PET-kameralla seroniiniaktiivisuutta 15 miehen aivoissa. Skeptisesti henkimaailmaailman asioihin suhtautuvien aivoista löytyi runsaasti serotoniinia vastaanottavia reseptoreita. Henkien olemassaoloon ja yliluonnollisiin uskovien serotoniiniaktiivisuus oli puolestaan silmiinpistävän vähäistä, kertoo American Journal of Psychiatry.
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=1711

Hihhuleiden pakonomainen tarve hihhulointiin saattaisi johtua siitä että se poistaa masennusta, hurmoksessa he saavat hyvän fiiliksen ja luulevat että myös muut ovat sitä vailla.
Totuuden kieltäminen aiheuttaa heille masennusta, siksi järki ei ole mukana asioiden hahmottamisessa.
Suosittelen uskovaisille lääkkeeksi hassista ja kaljaa, sekä rentoa meininkiä.

Sivut

Kommentit (415)

JaakkoFagerlund
Pistää silmään tuossa tutkimuksessa koehenkilöiden määrän vähäisyys, ei mulla muutaKyllähän otanta on pieni, mutta siinä on silti nähtävissä selkeä korrelaatio uskovaisuuden ja aivojen kehityshäiriön välillä.
Aikaisemmissa tutkimuksissa on löydetty syy-yhteys uskovaisuuden ja alhaisen älykkyysosamäärän välillä, mitä tyhmempi, sitä varmemmin on uskovainen.
Syy serotoniinireseptorien vähäisyyteen voi löytyä osittain geeneistäkin, tarvitaan vielä lisätutkimusta että saadaan varmuus oireyhtymäkokonaisuudesta, joka on uskovaisuuden taustalla.

Uutinen oli vuodelta 2004. Kaikkea mahdollista on selitetty serotoniinin määrällä aivoissa, mutta silti ei pystytä selittämään, miksi serotoniinilääkkeet toimivat vain puolella niiden käyttäjistä. Mutta onko näillä uskovaisilla vähäinen määrä serotoniinia aivoissaan vielä silloinkin, kun he ovat tulleet uskoon? Jos usko nostaa serotoniinitasot normaaleiksi, niin mikä selittää uskon enää siinä vaiheessa?
Masennuslääkkeiden käyttäjissäkin on uskovaisia ihmisiä, joten miksi lääkkeet ei poista uskovaisuutta, mikäli uskovaisuus on kiinni serotoniinin määrästä?

väläys
Mutta onko näillä uskovaisilla vähäinen määrä serotoniinia aivoissaan vielä silloinkin, kun he ovat tulleet uskoon? Jos usko nostaa serotoniinitasot normaaleiksi, niin mikä selittää uskon enää siinä vaiheessa?
Masennuslääkkeiden käyttäjissäkin on uskovaisia ihmisiä, joten miksi lääkkeet ei poista uskovaisuutta, mikäli uskovaisuus on kiinni serotoniinin määrästä?Koko todellisuuskäsityksen muuttuminen erilaiseksi ei onnistu ilman pitkäaikaista terapiaa.
Serotoniin takaisinottoa estävät lääkkeet vaikuttavat serotoniiniosaston lisäksi muuallekin, joillekin tulee sivuvaikutuksena ahdistusta.
SSRI-lääkkeitä käytetään pakko-oireyhtymän (jonka eräs laji uskovaisuus mahdollisesti on) hoitoon, tarvittavat annokset ovat kuitenkin suuria.
Jos uskovaisuus nostaa serotoniinitason lähelle normaalia ja se johtaisi uskovaisuudesta luopumiseen, eikös se taas johtaisi masennuksen kautta uskovaisuuteen.
Tässä jotain uskovaisuuden ja äo:n korrelaatiosta.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Bri ... 5237125805

Defenssit eli minän puolustuskeinot ovat psyykkisiä mekanismeja, jotka tiedostamattomasti vääristävät tietoisuuden sisältöä samalla kun ne vähentävät ahdistusta. Defenssin taustalla on ihmisen taipumus välttää negatiivisia epämiellyttäviä tunteita, pelkoa, ahdistusta, sisäisen kuoleman tunnetta, hallitsemattoman voimakkailta tuntuvia tunnekokemuksia tai itsetunnon alentumista. Defenssi on tavallaan itsepetosta, eli se aiheuttaa itselle vääristyneen kuvan todellisuudesta, vääristymisen palkkio on miellyttävämpänä koettu tunnetila.
http://tiedostamaton.net/defenssit/

Stalinin Neuvostoliitto oli hyvin uskontovapaa vyöhyke. Ateistit eivät tule enää ikinä saamaan vastaavaa temmellyskenttää. Siltä demografia näyttää.

Siellä ei paljon serotoniinia ollut, eli ei ajattelua.

Aivoissahan on vain kaksi välittäjäainetta; serotoniini ja dopamiini. Ilman niitä ei ole ajatteluakaan.

Voi hyvää äitienpäivää!!!
Jo on taas "nerokas" aloitus ja ehdotus..

Kaikille vaan nappia naamaan ja tasapäiseks joka iikka. Niin päästään.. kas ihqusti paratiisimaiseen olotilaan.. Miten paradoksaalista..

Lääkkeet!

Lektu-Elli
Stalinin Neuvostoliitto oli hyvin uskontovapaa vyöhyke. Ateistit eivät tule enää ikinä saamaan vastaavaa temmellyskenttää.Mites Kiina?

Lektu-Elli
Aivoissahan on vain kaksi välittäjäainetta; serotoniini ja dopamiini. Ilman niitä ei ole ajatteluakaan.Olisko jotain dokumenttia?
Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta uutiselta..

Jos verrattaisiin masennusta ateistien ja uskovaisten välillä, olisin taipuvainen uskomaan että se on ateistien keskuudessa yleisempää. Sellainen mututuntuma olisi. Yleensäkin sellainen mututuntuma on asiasta että uskovaiset ovat yksinkertaisia, onnellisia ihmisiä, kun taas ateistit päinvastaisia.

Vaikka masennuksella saattaisikin olla jotain tekemistä uskovaisuuden/ateismin kanssa uskon ettei se pelkästään siihen liity. Lisäksi kun maailmankuva on jo luotu, ei näillä tuntemuksilla jälkikäteen ole hirveästi merkitystä. Sen lisäksi asiaan voidaan liittää muna/kana -ongelma.

Lektu-Elli

Aivoissahan on vain kaksi välittäjäainetta; serotoniini ja dopamiini. Ilman niitä ei ole ajatteluakaan.
Siltähän se vaikuttaa, "Defenssit ovat psyykkisiä mekanismeja, jotka tiedostamattomasti vääristävät tietoisuuden sisältöä samalla kun ne vähentävät ahdistusta."

Uskovaisen tapa ajatella,

Lektu-Elli

Näyttää siltä että tämä 10,5 vuotta sitten todettu pimeä energia (DE) on aika tärkeä juttu. Se asettaa uuteen valoon esim lauseet "tulkoon valkeus" (naurettavat 0.01% universumista) tai "maailma luotiin 6 vaiheessa" (heprean käännös). Tarkoittiko tuo kuutta kvarkkia vaiko aine, säteily, energia, pimeä aine, pimeä energia, gravitoni ?Päättelykyky on olematonta kun etsii joka asiasta selityksiä uskonnon näkökulmasta. Normaalit asiatkin selitetään itselle väärin, uskovaisen ajattelu on siksi todellisuudesta vieraantunutta.

fenomenologi

Päättelykyky on olematonta kun etsii joka asiasta selityksiä uskonnon näkökulmasta. Normaalit asiatkin selitetään itselle väärin, uskovaisen ajattelu on siksi todellisuudesta vieraantunutta.Jokainen ymmärtää että aloitin tuon ketjun vastauksena tälle ketjulle.

Miksi sinä muuten aloitit tämän ?

Lektu-Elli
fenomenologi

Päättelykyky on olematonta kun etsii joka asiasta selityksiä uskonnon näkökulmasta. Normaalit asiatkin selitetään itselle väärin, uskovaisen ajattelu on siksi todellisuudesta vieraantunutta.Jokainen ymmärtää että aloitin tuon ketjun vastauksena tälle ketjulle.

Miksi sinä muuten aloitit tämän ?
Tämä ketju on aloitettu jo aamulla, sinun ketjusi 2:26 pm

fenomenologi:

SSRI-lääkkeitä käytetään pakko-oireyhtymän (jonka eräs laji uskovaisuus mahdollisesti on) hoitoon, tarvittavat annokset ovat kuitenkin suuria.Ei ole uskovaisuus pakko-oireisen häiriön eräs laji, eikä se todennäköisesti johdu serotoniinin määrästä, sillä wikipedian ja muiden lähteiden mukaan SSRI-lääkkeet on aika tehottomia pakko-oireisiin. http://fi.wikipedia.org/wiki/Pakko-oire ... 4iri%C3%B6
Syy voi olla eräässä geenissä, tai ympäristössä:

"Tuoreet tutkimukset ovat paljastaneet mahdollisen geneettisen mutaation, joka voisi olla pakko-oireisen häiriön aiheuttaja. Tiedemiehet ovat löytäneet hSERT-geenissä mutaation perheistä, joissa esiintyy pakko-oireista häiriötä ja jotka eivät ole toisilleen sukua. Ensimmäisen asteen sukulaisista 3-20 %:lla on todettu sama häiriö, mutta edelleen lienee lähes mahdotonta sanoa, onko lopulta kyse geneettisestä vai sosiaalisesta perimästä, todennäköisesti molemmista. Yleensä pakkoneurootikot ovat kasvaneet tavalla tai toisella ahdistavassa ympäristössä ja pyrkineet sopeutumaan siihen omaa käyttäytymistään ja tunnetilaansa säädellen - ja lopulta erittäin kovan hinnan sopeutumisestaan maksaen.

Häiriöön sairastumisen voi nähdä myös äärimmäisenä stressireaktiona. Henkilön itselleen asettamien tai sisäistämien äärimmäisten vaatimusten tai ihanteiden ja todellisuuden välillä on sovittamaton ristiriita (ihminen ei voi toteuttaa vaatimuksiaan tai elää niiden mukaan), mikä aiheuttaa voimakkaan ahdistuksen, jota pyritään hallitsemaan pakkoajatuksilla (obsessiot) ja pakkotoiminnoilla eli rituaaleilla (kompulsiot). "

Kirjoitit, että uskovaisilla on usein alhainen älykkyysosamäärä. Wikipedia väittää pakkoneurootikkojen olevan usein tavallista älykkäämpiä, joten ei taida tässäkään uskovaisuudella ja pakko-oireilla olla korrelaatiota.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat