Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Kaikki ihmiset ketkä ovat murhanneet ihmisiä, niin että ovat aiheuttaneet tuskaa uhrille tai kaikki ketkä ovat olleet vähintään 3 kertaa vankilassa. Pitäisi tuomita kuolemaan.

Näin lama-aikana säästäisi rahaa jos vähintään 3 kertaa vankilassa olevat tuomitaan.

Kaikki murhamiehiä/naisia ei pidä tuomita kuolemaan koska jonkin verran niitä tarvisee, että näitä pystyy tutkimaan.

Mitä olette mieltä kannattaako nykypäivänä tuomita ihmisiä kuolemaan?

Esim. Jos on tiedepalstalle rekistöröitynyt ennen 10.5. 2006 niin tälläiset voitaisiin myös säästää koska tämä tuntemattomien ihmisten keskustelyhteisö ei ole mitään ilman omia murhamiehiä ja naisia. Kertokaa toki mielipteenne millaista on vankilassa olla?

Sivut

Kommentit (170)

tiäremiäs

Mitä olette mieltä kannattaako nykypäivänä tuomita ihmisiä kuolemaan?

Ei kannata. Vaikka valtion olisi jotenkin moraalisesti hyväksyttävää murhata omia kansalaisia, niin oikeusjärjestelmän epävarmuus estää kyseisen toimenpiteen toimeenpanon. Syyttömästi teloitettua henkilöä on suhteellisen vaikea tuoda takaisin.

Ei tappamiselle aina!
On äärimmäisyystapauksia, joissa ihmisen tekoja tai motiiveja ei voi mitenkään terveellä järjellä käsittää, mutta jos alamme poiketa siitä että ihmishenki on tärkeintä mitä meillä voi olla, menee arvojärjestys vielä enemmän vituiksi mitä se nyt on mennyt.

Vankilaan voi joutua syyttömänä, "rikoksesta" jolla ei ole uhreja paitsi rikollinen itse, tai poliittisen vainon takia. Mikään teoreettinen oikeutus sille, että ihminen saadaan tappaa on sairasta ja väärin. En jaksa perustella, sillä se täytyisi juurta jaksaen perustella filosofiselta tasolta hyvin perusteellisesti, mutta toivon että mahdollisimman moni jo kasvatuksensa perusteella on samaa mieltä. Rakastakaa ja pitäkää huolta toisistanne, niin ne ongelmaiset ja rikollisetkin parantuvat. Ei tappamalla ja tuhoamalla ja kiduttamalla ole koskaan saatu mitään rakentavaa aikaiseksi.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Minusta kuolemantuomio on arveluttava asia. Kyllähän sitä tulee uhottua, että tuollaisille kusipäille nappi ottaan, mutta oikeasti en kuitenkaan ihan sitä tarkoita. Meillä on kyllä nytkin paljon hyviä lakeja, mutta niitä pannaan täytäntöön aika lepsusti. Mielestäni pitäisi enempi laittaa niitä tuomioita sillätavalla, että tuomitut hyvittäisivät tekojaan työllä. Turha niitä kopeissaan jouten istuttaa, kun voisivat olla vaikka lapiohommissa jossain lapissa. En tarkoita murhaajia ihmisten ilmoille laskettavaksi, mutta varmasti olisi paljonkin sopivia hommia heille.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

No jos kerran rikollisia ruvetaan teloittamaan sillä perusteella että heistä ei ole hyötyä yhteiskunnalle, niin samaan syssyyn sit pitää lahdata työttömät, eläkeläiset, mielisairaat yms. joista ei ole hyötyä yhteiskunnalle.

Pakkotyö ehdottomasti.

Nykytila on se, että vanki maksaa 147 euroa/vrk eli 4410 /kk.

Monen eläke 40 vuoden työnteon jälkeen on 370-400 eur/kk.

Kuolema tai orjuus. Siinä on vaihtoehdot.

Vankiin panostetaan 12x se raha mitä moneen rikoksen uhriin. Suhde on kääntynyt nurinpäin, irvikuvakseen. Rikolliset ovat henkeä kohti suurin panostus. Panostus ilman mitään tuottoa. 80% palaa takaisin.

Pakkotyön tuotot niihin korvauksiin jotka heiltä jää maksamatta, eli rikosten uhreille.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
Advocatus Diaboli
tiäremiäs

Mitä olette mieltä kannattaako nykypäivänä tuomita ihmisiä kuolemaan?

Ei kannata. Vaikka valtion olisi jotenkin moraalisesti hyväksyttävää murhata omia kansalaisia, niin oikeusjärjestelmän epävarmuus estää kyseisen toimenpiteen toimeenpanon. Syyttömästi teloitettua henkilöä on suhteellisen vaikea tuoda takaisin.Entäs jos värvättäisiin helluntailaiset rukoilemaan? Rukoilemallahan eräs nigerialaishemmo heidän mukaansa palautettiin henkiin...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1715
Liittynyt10.4.2005

Kyllä... ja toisaalta ei. Jonkun pedofiilimurhaajan teloittaminen saa minulta kyllä täyden tuen, asiassa on vain se mutta että yksikään oikeuslaitos ei ole erehtymätön, esim. jenkeissähän noita "lipsahduksia" uutisoidaan aina silloin tällöin.

Sanotaan nyt vaikka että aivan ääritapauksissa ja jos todisteet ovat täysin kiistattomat, niin saunan taakse vaan.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

tiäremiäs
Näin lama-aikana säästäisi rahaa jos vähintään 3 kertaa vankilassa olevat tuomitaan.

Aika raakaa, jos on vaikka maksamattomien sakkojen tai pienten ehdonalaistörttöilyjen takia useita istumisia.

Vanha oikeusperiaatehan on, että "mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei saata lakikaan olla".

Vankeinhoito ei ensisijaisesti tähtää rahojen säästämiseen vaan oikeudenmukaiseen kohteluun.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
Liittynyt8.12.2007
o
Eikös olisi paljon kannattavampaa pakkotyöllistää niitä rikollisia? Ilmaista orjatyövoimaa..

Itse olisin oikean elinkautisen puolella. Elinkautista voisi "lyhentää" tekemällä työtä. Helpotuksen määrähän on epämääräinen käsite elinajasta johtuen. Sanotaan, että jos tekee täysipäiväisesti työtä, voisi vapautua jossain 10-15 vuodessa. Mukaan tietenkin saisi työtodistuksen.

Lisäksi kannattaisin vapaaehtoista eutanasiaa vanhoille elinkautisvangeille.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

o
Seuraa 
Viestejä1647
Liittynyt16.11.2005

Ylipäänsä rankaisun mielekkyyshän perustuisi siihen, että tekijä saataisi ymmärtämään tekonsa vakavuus, katumaan sitä ja oppimaan paremmaksi ihmiseksi, jotta hänet voitaisiin päästää takaisin yhteisöön. Kuoleman tuomio ja elinkautinenhan olisivat mielekkäitä vain siinä tapauksessa, että tekijä on niin loputtoman jäärä, ettei kykene oppimaan uutta ja yhteiskunta kyvytön.

Nykyinen rankaisukulttuurihan perustuu kuitenkin kostoon, mutta itse pitäisin kovinpana rankaisuna omien tekojensa seurauksien kohtaamista. Rankaisu kun herättää vain kapinointia eikä opeta, kuin korkeintaan pelkoa, mutta pelottavan kovaa oikeusvaltiossa ei kuitenkaan saa rankaista. Pelottavuuttahan tällä taidetaan lopulta hakea?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

George W. Bushilla oli tapana johtaa supervaltiotaan sillä periaatteella, että "ammutaan kaikkea mikä liikkuu!"
Obamalla menee vähintään kaksi pressakautta yrittää korjata edes pieni osa Bushin aiheuttamista vahingoista (mikäli Obama pysyy hengissä niin kauan).

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat