Seuraa 
Viestejä45973

Onko tehty tutkimuksia eri kansallisuuksien miesten keskimääräisestä testosteronin tuotannosta? Aivan, kuten on tehty esim pituuskeskiarvoja eri maiden välillä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

En muista ainuttakaan, jotenkin ovat sujahtaneet ohi.

Aihe ei ole erityisen kiintoisa, en usko siihen kulutetun paljonkaan aikaa ja rahaa.

Emotion Science
Seuraa 
Viestejä451

Voi olla, että Suomi ei sijoitu, sillä alkoholin juominen laskee testosteronin tuotantoa elimistössä noin vuorokauden ajaksi.

Luultavasti siis aasialaisilla olisi eniten testosteronia, sillä suurin osa aasialaisista ei voi juoda alkoholia, koska heiltä puuttuu alkoholin hajoamistuotteen, asetaldehydin hajoittava entsyymi.

Suomalaiset naiset kyllä pärjäisivät hyvin kilpailussa korkeimmasta testosteronitasosta, kiitos suomalaisen feminismin ja etenkin sen, että mitä enemmän naisella on rasvakudosta, sitä enemmän muodostuu testosteronia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Emotion Science
Luultavasti siis aasialaisilla olisi eniten testosteronia

Totuus saattaa kuitenkin olla päinvastainen. Tätä on tutkittu joku vuosi sitten ja aasialaisilla oli alhaisimmat luvut, korkeimmat oli espanjalaisilla, muilla eurooppalaisilla ja afrikkalaisilla vähän alemmat kuin espanjalaisilla.

En tunne tutkimusta tarkasti, mutta en ole vakuuttunut sen täydestä luotettavuudesta. Otos ei ollut valtava, olisiko ollut pari sataa miestä. Espanjalaiset olivat oudosti edustettuna omana muita suurempana ryhmänään. Tutkimus tehtiin muistaakseni ammattijalkapalloilijoilla, mikä saattaa sikäli olla hyvä, että tutkittujen miesten ikää ja elämäntapoja koskevat muuttujat lienee kohtuullisissa määrin eliminoitu jo tällä valinnalla. Tietenkin kunnollinen tutkimus vaatisi yksinkertaisesti tolkuttoman laajan ja tasaisen otannan joka maasta, minkä jälkeen voitaisiin selvittää ilmenevien erojen syitä (joista voitaisiin saada hyviä vihjeitä esim. tekemällä jokaisesta tilastoidusta myös kunnollinen taustaselvitys).

Niin, lisäksi tutkimuksen järjesti kai FIFA, jolla voidaan epäillä olevan etuja asian suhteen. Eli ei huikean luotettava tutkimus. Varmasti on parempaakin tehty, mutta ehkäpä senkin perusteella voidaan arvioida, että luultavasti aasialaisten testosteroniluvut eivät ole muita korkeammat.

Tuntuisi että alkoholi nostaisi testosteronitasoja, ainakin päätellen suomalaisten miesten käyttäytymisestä humalassa.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Itse asiassa olen ollut tukimuksessa mukana, jossa tutkittiin alkoholin nauttimisen vaikutusta naisten hormoneihin, mukana myös testosteroni. Valitettavasti siis olen nainen, miesten hormonituotannosta ei ole mitään kuvaa. Eikä tuossakaan tutkimuksessa verrattu mihinkään ulkomaiseen, koska tämä oli ensimmäinen laatuaan.

Ja ystävistäni pienimmällä oli korkein testosteronitaso, ei suinkaan lihavimmalla! Tutkimuksessa otettiin huomioon myös kuukautiskierto ja hormonien vaihtelut sen mukaan.

Sinänsä mielenkiintoista olisi kyllä tietää onko miehillä jotain vaihtelua maittain!?! Pelkkä yksi hormoni ei välttämättä kerro hirveän paljon, koska veressä on samaan aikaan satoja muitakin hormoneja, joiden yhteisvaikutus voi olla yllättäväkin.

Esimerkiksi diabeetikon shokissa saama raivokohtaus tuskin nostaa testosteronin tasoa tippaakaan... Vai onko jollain parempaa tietoa? Mutta olen nähnyt tai kuullut näitä raivokohtauksia vain miehillä... Eli jotain tekemistä asialla on.

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Emotion Science
Voi olla, että Suomi ei sijoitu, sillä alkoholin juominen laskee testosteronin tuotantoa elimistössä noin vuorokauden ajaksi.Miesten testosteronin menetys korvautuu naisten juomisella. Naisilla alkoholi lisää testosteronituotantoa. Kyllähän tuon paljon juovista ihmisistä näkee jo päältä päin.

Joten ei syytä huoleen Suomen kokonaistestosteronin määrän suhteen!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat