Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Semmoset ketkä pelkää säteilyä miks ei ole antennia mikä vedetään puhelimesta viistoylös joten ne säteilyt ei oisuis päähän.
?

Kommentit (3)

...koska se säteily ei lähde tiettyyn suuntaan, vaan leviää ympäriinsä siitä antennista, joten asialla ei ole merkitystä, varsinkin kun puhutaan muutamien senttien mitoista.

Enemmän olisin huolissani lämpiävästä puhelimesta kuin säteilystä, jonka terveysvaikutukset on siinä-ja-siinä.

Eikös nykyisissä puhelimissa ole jotain suojia, tai jonkinlaisia radioheijastimia, joiden pitäisi suunnata suurin osa lähettimen tehosta kaiuttimen takaa ulos, sen sijaan että lähetystehoa haaskattaisiin kaiuttimen läpi käyttäjän päähän.

Jos tämä pitää paikkaansa, niin silloin ulosvedettävä antenni olisi todennäköisesti epäkäytännöllisyytensä lisäksi myös radioaaltoja ajatellen huonompi vaihtoehto.

Ja jos minulta kysytään, niin mielestäni "säteilystä" puhuminen on harhaanjohtavaa, toki kännykkä emittoi sähkömagneettista säteilyä, mutta yhtä hyvin voitaisiin valoakin kutsua "säteilyksi", teknisesti ottaen se olisi ihan yhtä korrektia, mutta harva silti nimittää valoa säteilyksi. Jos taas ajatellaan ionisoivaa säteilyä, niin sehän onkin sitten taas hyvin korkeataajuista säteilyä, eli näkyvän valon yläpuolella, radioaallot sen sijaan ovat infrapunankin alapuolella.

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Liittynyt13.3.2008
Unterseeboot
Ja jos minulta kysytään, niin mielestäni "säteilystä" puhuminen on harhaanjohtavaa, toki kännykkä emittoi sähkömagneettista säteilyä, mutta yhtä hyvin voitaisiin valoakin kutsua "säteilyksi", teknisesti ottaen se olisi ihan yhtä korrektia, mutta harva silti nimittää valoa säteilyksi. Jos taas ajatellaan ionisoivaa säteilyä, niin sehän onkin sitten taas hyvin korkeataajuista säteilyä, eli näkyvän valon yläpuolella, radioaallot sen sijaan ovat infrapunankin alapuolella.Media toki haluaa korostaa sitä, että kyseessä on SÄTEILY mutta turvallisuusasioissa samaan kategoriaan mahtuvat myös staattinen magneettikenttä ja esimerkiksi 50 Hz:n kentät sähköverkosta

http://icnirp.net/

http://icnirp.net/PubEMF.htm

"Guidelines for Limiting Exposure to Time-Varying Electric, Magnetic, and Electromagnetic Fields (up to 300 GHz)." Health Physics 74 (4): 494-522; 1998.
http://icnirp.net/documents/emfgdl.pdf

ICNIRP näyttää julkaisevan ohjeet myös ultraäänialtistuksesta, vaikka kyseessä ei olekaan sähkmagneettinen vaan akustinen säteily.

Tiedotusvälineet tietenkin mielellään keräävät kaikkea pelottavaa sanan "säteily" alle, joten kännykkä- ja wlan-säteilystä saatte jatkossakin lukea uutisia. Viidenkymmenen hertsin säteilystä ei kai vielä kukaan ole kehdannut kirjoittaa, vaikka teknisesti ottaen sekin kuuluu samaan kategoriaan...

Ulos vedettäviä kännykkäantenneja käytettiin aikanaan yleisesti. Silloin kännyköiden koko oli "hieman" suurempi kuin nyt. Ulkoantennilla on nyt käytettyihin miniatyyriantenneihin (keraamisia) verrattuna ongelmanaan huomattavasti suurempi riippuvuus ympäristön olosuhteista eikä hyötysuhdekaan ollut nykyistä juurikaan parempi. Kännykänhän tulee toimia kaikkiin suuntiin yhtä hyvin eli suuntaavuudesta ei ole kuin harmia.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat