Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Yritän saada kuvaa siitä kuinka suuri partikkelikoko on 5 mikronia ja haen tälle vertauskohtaa.

Paras vertauskohta olisi ultraääni -sumuttimen partikkelikoko, sitten aamu usvan ja höyrysumuttimen.

Kysymys on laitteesta joka tuottaa usvaa ja pitäisi muodostaa mielikuva siitä minkätyyppisen usvapilven vekotin synnyttää ja kuinka kauan tämä usva pysyy ilmassa, ts. minkätyyppisen "sateen" se muodostaa.
Laite pystyy muuttamaan tunnissa usvaksi 5 gallonaa vettä, eli 18l.

Kommentit (6)

terve!!

otat tollasen normaalin pakastepussin.. Sen paksuus on noin 5-10 mikrometriä. Sit ajattelet että leikkaat siitä yhtä leveitä suikaleita kuin se on paksu.. ja sitten ne suikaleet pilkot pätkiin joiden pituus on sama kuin paksuus..

Se on aika vähän.. Tyypillisesti ihmisen hius on noin 50 mikrometriä..

peetu
otat tollasen normaalin pakastepussin.. Sen paksuus on noin 5-10 mikrometriä.

Monissa tuorekelmupaketeissa lukee kelmun paksuus, jäänyt siitä päähän 0,007 mm, eli aika ohutta

Micron on amerikkalaisten lempinimi yksikölle µm, eli 10^-6 m.

Tästähän pystyy keksimään paljonkin typeriä tv-tyylisiä vertauksia siitä että kun otetaan tuhat mikrometrin paksuista kalvoa, saadaan aikaiseksi yksi millimetri tai kuinka µm on millin tuhannesosa eli metrin miljoonasosa jne. Hohhoijjaa. Painaa yhtä paljon kuin 747 lentskari ja tilaa on yhtä paljon kuin olympiauima-altaassa... Mitäs niitä muita käytännöllisiä vertauksia nyt olikaan.

Hämähäkin silkki on 2,5...4 µm paksua. Toiaalta sekään ei ole hirveän hyvä havainnollistus silkin poikkeuksellisista ominaisuuksista johtuen.

50 µm vesipisarasas on 65 pl vettä ja 500 µm kokoisessa on vastaavasti 65 nl. Niin joo kaikkihan varmaan hahmottaan piko- ja nanolitrat eiks vaan...

Keitetyn kanamunan kuoren ja valkuaisen välistä irtoaa helposti kalvo. Se on aivan tajuttoman ohut. En löytänyt mistään kunnon vastausta että kuinka ohut se on. Tavallisesti lipidikaksoiskerros on noin 5 nm, mutta se tuntuu kyllä jo vähän liiankin ohuelta tähän hommaan. Kananmunassa oleva kalvo on varmaankin paljon monimutkaisempi ja paksumpi. Kuivuneena se on itseasiassa yllättävän kestävä, joten sen pinta lienee pullollaan rakennetta tukevia proteiineja. Kellään aavistuksia oisko se lähempänä µm luokkaa?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat