Seuraa 
Viestejä45973

Voiko tietokoneen suuri käyttö kuormittaa aivoja niin, että ihminen joutuu psykoosiin:?:

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Jos voisi, olisin jo seinähullu.

No, vakavasti ottaen... voisitko hieman tarkentaa kysymystäsi? Paljonko on "suuri" ja minkälaista "käyttöä" tarkoitat? Excel-laskentaa vai ohjelmointia, kenties pelaamista... ?

Onhan netissä paljonkin tuloksia ja tutkimuksia mm. liiallisesta pelaamisesta aiheutuneista mielenterveysongelmista. Jos englanti taittuu, googlaa vaikkapa: computer psychosis.

Tosin enpä tiedä juuri tapauksia joissa voitaisiin todeta juuri tietokoneen käytön aiheuttaneen "psykoosin", taustallahan voi olla jo valmiiksi mielenterveysongelmia jotka sosiaalinen syrjäytyminen (joka voi esiintyä vaikkapa liiallisena tietokoneen käyttönä) sitten laukaisee.

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Todennäköisesti tietokoneen käyttö alikuormittaa aivoja niin paljon, että ihminen menee psykoosiin. No, ei nyt varmaan näinkään.

Todellisuus on kuitenkin se, että tietokoneeseen liittyvät kuomittavat ihmistä melko yksipuolisesti. Katsokaa viimeisin Voimala! Siinä eräs vanhempi viisas täti kertoi siitä, miten aivot tykkää paljon käsillä tekemisestä, joka ei tarkoita vain 10-sormijärjestelmän käyttöä.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkä psykoosia ei tietokone aiheuta, mutta muunlaisia häiriöitä kyllä.

Tälläkin foorumilla on henkilöitä, jotka kirjoittavat monen ruudun sepustuksia ja monta viestiä peräkkäin pelkästään siksi, että tästä foorumista on tullut suurin kosketuspinta ulkomaailmaan. Samat henkilöt myös tunkevat joka aiheeseen, vaikka ei mitään varsinaista asiaa olisikaan.

Sopivan tasoinen sosiaalinen kanssakäyminen ja jutustelu on ok. Jos rivien välistä on luettavissa huutavaa yksinäisyyttä ja pätemisen tarvetta, se on vain surullista.

tepa_zero
Voiko tietokoneen suuri käyttö kuormittaa aivoja niin, että ihminen joutuu psykoosiin:?:Ainakin voi joutua transsitilaan. Lisäksi epäilen että jos omaa jonkinlaista aivojen anomaliaa niin voi aiheutua erinäisiä neurologisia "kohtauksia" joiden jäljiltä voi olla vain huuli pyöreänä että mitähän helvettiä tuokin oli. Aivan kuin oma pää vokottaisi sellaiseen käytökseen että saa tuntea itsensä umpihulluksi tai täydelliseksi narriksi.

Tässä ei edes hymiöt auta. < kuitenkin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat