Seuraa 
Viestejä14126

[size=150:jmsssnrx]Kansakuntaa erottaa kasvava kuilu oikeudenmukaisuuden ymmärryksestä[/size:jmsssnrx]

Hallitus vastasi esitettyyn välikysymykseen Fortum optioista osoittaen syyttävällä sormella poliitikkoja, vaikka välikysymyksen aihe on ohittanut tuon syyttelyn vaiheen jo ajat sitten. Punainen lanka TV2:lla tiistai myöhäisiltana haastattelijansa johdattamana peräänkuulutti häpeän tunteesta ansiottomuuden johdosta koskien Fortum optioiden suurimpia saajia.

Punaisessa langassa haastateltu filosofi aiheellisesti puhui mieluummin oikeudenmukaisuuden kuin kateuden tunteesta suuren yleisön osalta. Fortum linnakkeessa, entisessä Raaden hampaassa haastateltu Fortumin toimitusjohtaja Lilius mainitsi olevansa luottavaisin mielin, kysyttäessä mitä Suomen hallitus vastaa esitettyyn välikysymykseen.

Kansalaiset ovat ymmärtäneet tämän satoja palstametrejä ja tv-aikaa saaneen ansiottomuuden ja kohtuuttomuuden; nyt on kysymys syvästä yhteiskuntaamme koskettelevasta luottamuskriisistä, jossa "ahneuden ja tilanteen hyväksikäyttö" kohtaavat synkkien uutisten kirjon. Toisaalta keskustelua johtaa tämä ahneuden sävyttämä tulotasoeron nostatus ansiottomuudessaan sekä hälyttävät uutiset lomautuksista, irtisanomisista, vanhusten yksinäisyydestä ja huolehtimattomuudesta, nuorten tyttöjen itsemurhista, katuväkivallasta kuin alkoholin lisääntyvän käytön perusongelmista. Kansalaiskeskustelu ja uutisointi ei ole kylmän syy-yhteyksellinen vaan perusperiaatteellinen.

Kaikelle on aina välitön tai välillinen syynsä. Tämä Fortum keskustelu on periaatteellisella linjalla; kyse on kansalaisluottamuksesta sekä työnteon motivaatiosta. Yhteiskuntamme on moniarvoinen luottamusyhteiskunta, jossa oikeudenmukaisuudella on suuri painoarvo. Kyse ei ole enään siitä kuinka laillinen itse kohuoptiosaanto taloudellisesti on, vaan kysymyksessä on kipukynnyksen koettelu, missä suuri osa kansaa elää tulotasojen alarajoilla ja tietty osa ottaa irti kaiken mikä vähänkään on saatavilla välittämättä siitä, onko siihen työtehtävällisesti ansioita oikeasti ja tehtyyn työhön nähden verrannollisesti.

Länsimaalainen markkinatalous kvartaalijuoksuineen, täystehoajatteluineen, jatkuvan kasvun hokemineen, maallisen kulutusjuhlan vertailuineen sekä poliittisen keskustelun kyvyttömyineen aikaansaavat painetta sinne, missä yhteenkuuluvuutta, osallistumista ja tarpeellisena olemisen tunnetta eniten tarvitaan, eli koko yhteiskuntaa pystyssä pitävän voiman keskipisteeseen, peruskansalaisten joukkoon. Markkinataloudessa pienet ja tavalliset kulutusyksiköt eli perheet ja yksinäiset muodostavat peruskulutuksen kansantaloudessa, josta revitään kaikki niin ansiollinen kuin ansiotonkin rikkaus.

Kansalaiskeskustelu on siirtymässä uuteen vaiheeseen kysyttäessä oikeudenmukaisuuden perään. Tavallinen kansa ei ole tässä aiheen kysymyksessä kateellinen. Olisikin mielenkiintoista kuulla kaikkien presidenttiehdokkaiden suorat henkilökohtaiset mielipiteet Fortum optioiden saamasta kansalaisaktiivisuudesta ja kuinka oikeutettuina he pitävät miljoonien eurojen lisätuloja, johtuen lähinnä ulkoisista johtajista riippumattomista syistä. Presidentti Urho Kekkosen valtakaudella ei tätä koko ansiottomuutta olisi tapahtunut, se olisi jo estetty kehoitteellisella myllykirjeellä. Nykyinen presidentin valtaoikeus ei riitä asian hoitamiseen, mutta kansan toivomana mielipidejohtajana istuvalla presidentilläkin lienee oma näkemys aiheesta.

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (22)

Voi millaisia kirjoituksia kateus saa aikaan!

Valtionyhtiömme tekee huipputuloksen ja tästä yrityksen johdolle lankeaa suuret optiot sopimuksen perusteella.

Näistä suu vaahdossa räyhäävät ihmiset osoittavat ainoastaan heikon yleissivistyksensä vai miten kuvitellaan, että tehty sopimus voidaan jättää huomioimatta tai kumota.

Asia on niin yksiselitteinen, ettei presidettiehdokkaden mielipiteellä ole mitään merkitystä ja on typerää edes kysyä sitä. UKn myllykirjeiden luonnetta ei kirjottaja taatusti tunne kun sotkee ne tähän asiaan.

Fortumin huipputuloksen vuoksi valtiomme kassaan kilisee rahaa ja tästä järkevät ihmiset ovat tyytyväisiä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14126
suuri kurpitsa
Voi millaisia kirjoituksia kateus saa aikaan!

Valtionyhtiömme tekee huipputuloksen ja tästä yrityksen johdolle lankeaa suuret optiot sopimuksen perusteella.

Näistä suu vaahdossa räyhäävät ihmiset osoittavat ainoastaan heikon yleissivistyksensä vai miten kuvitellaan, että tehty sopimus voidaan jättää huomioimatta tai kumota.

Asia on niin yksiselitteinen, ettei presidettiehdokkaden mielipiteellä ole mitään merkitystä ja on typerää edes kysyä sitä. UKn myllykirjeiden luonnetta ei kirjottaja taatusti tunne kun sotkee ne tähän asiaan.

Fortumin huipputuloksen vuoksi valtiomme kassaan kilisee rahaa ja tästä järkevät ihmiset ovat tyytyväisiä.

Suuri Kurpitsa!

Oletko perehtynyt syihin, mistä Fortumin osakekurssi on nousunsa saaneet? Oletko perehtynyt vallitsevaan kansalaismielipiteeseen ko. aiheesta? Eikö sinua kiinnosta, mitä presidenttiehdokkaamme ajattelevat paljon keskustelua aiheuttaneesta optiokohusta? Oletko sinä perehtynyt kuuluisiiin Kekkosen myllykirjeisiin ja niiden tarkoitusperiin sekä filosofiaan?

Oletko perehtynyt hallituspuolueiden johtavien poliitikkojen mielipiteisiin ko. optioista ja lähinnä kohtuullistamisesta? Lopuksi luitko tarkasti tämän keskustelun avauksen?

Valtion kassaan kilisee kyllä rahaa veroina, mutta se ei ole asian ydin, vaan oikeudenmukaisuus; oletko kuullut koskaan kansalaisten "vaahtoavan" esim. Nokian pääjohtaja Jorma Ollilan saamista optiotuloista?

Oletko koskaan kuullut esim. ministeri Aatos Erkon suurista tuloista aiheutuneen kansalaiskeskustelua? Eikö kansalaiset voisi olla samalla tavalla kateellisia Ollilan ja Erkon suurista tuloista? Ei, sillä kansalaiset tietävät heidän ansainneen omat tulonsa työllä, nokkeluudella ja osaamisella, mutta ennenkaikkea tiukassa kilpailutilanteessa olevan johtamistaidon vuoksi. Voisi sanoa, että kansalaisilla on todennäköisesti suuri arvostus ja kunnioitus ko. herroista ja heidän työstään yhtiöidensä eduksi ja hyödyksi, jossa mm. Suomi on saanut mukavasti nostetta, mainetta ja ennekaikkea työtä.

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysymyksiä, kysymyksiä, kapulakieltä, irrationaalisia väitteitä, ei vastauksia...
Palstamillimetrejä näin saa aikaan, mutta toivoisi hieman asiaakin.

Neuvon kuitenkin sinua: Kuuluisat myllykirjeet ovat lähinnä jälkikommentteja asianosaisille. Ihmeen paljon sai huomiota sosiaalidemokraatti Väinö Leskisen kääntyminen virallisen ulkopolitiikan linjoille ja hänen pyrkimyksensä päästä salonkikelpoiseksi Neuvostoliiton silmissä.
Laillisen sopimuksen kimppuun valtion johto Suomessa ei ole koskaan hyökännyt eikä tee sitä nytkään. Heidän asemassaan ei ole tilaa omalle mielipiteelle ja näin on myös presidenttiehdokkailla.

Jos nyt rääväsuut haluavat asiaa hehkuttaa niin kohdistakaa agressionne ainakin oikeaan osoitteeseen: niihin henkilöihin, jotka siunasivat aikoinaan tämän optiojärjestelyn.

Tuloerot ovat aina keskeinen aihe poliittisessa keskustelussa ja tätä taustaa vasten viimeisestä kappaleestasi ei oikein saa tolkkua.

suuri kurpitsa kirjoitti:

”Jos nyt rääväsuut haluavat asiaa hehkuttaa niin kohdistakaa agressionne ainakin oikeaan osoitteeseen: niihin henkilöihin, jotka siunasivat aikoinaan tämän optiojärjestelyn.”

Toiveenne on kuultu ja toteutettu. Osakkeenomistajat ovat huomanneet, ettei optio-ohjelma ole sittenkään välttämättä se paras keino palkita johtajia tunnollisesti tehdystä työstä. Optio kun nasahtaa tilille, mutta riskinsietokyky johtajalla ei tästä huolimatta ole mainitsemisen arvoinen.
Pörssiyhtiöiden johtajat tilaavat optio-ohjelmat itseään varten, eikä hallitus tai yhtiökokous yleensä puutu näiden sisältöön.

Kansainväliset suursijoittajat ovat jo heränneet tarkkailemaan, etteivät johtajat vaaranna heidän sijoituksiaan.

Optio

*Optio on oikeus ostaa yhtiön osakkeita ennalta sovittuun hintaan ennalta sovittuna hetkenä.
*Saaja hyötyy optioista vain, jos osakkeen hinta pörssissä on ostohetkellä korkeampi kuin mitä optioehdoissa ennalta sovittiin.
*Tänä vuonna on laadittu lähes 20 optio-ohjelmaa. Suurimman osan suunnittelee Alexander Corporate Finance
*Suomessa verotettavien henkilöiden ansiotulo työsuhdeoptioista on 3.8 miljardia euroa vuosina 1998-2005
*Julkinen valta on saanut optioista verotuloina reilut 2.1 miljardia euroa vuosina 1998-2005

Optio-ohjelmien suosio muualla maailmassa on jo laskenut, tätä siis odotellessa myös meillä.

Kun puhutaan oikeudenmukaisuudesta täytynee tilannetta ilmeisemmin silloin verrata johonkin. Kenen tilanteeseen verrattuna optiot eivät ole reiluja.
Optio-ohjelmat voivat olla hyvin rahakkaita vaikka yhtiön osakekurssille ei tapahtuisi mitään. Optioiden merkintähinta ei ole haastava, se on yleensä liikkeellelaskuhetken pörssikurssi. Tavallinen piirre on, että jo sinänsä alhaisesta merkintähinnasta alennetaan vuosittain jaettavat osingot.
Lisäksi optioiden saajat palkitaan ansiottomasti osakkeiden pitkän aikavälin arvonnoususta.
Johtajat jakavat siis lähinnä voittoja, ei riskejä.

Kun osakkeenomistaja sijoittaa yhtiöön, hän ei voi etukäteen tietää, tuottavatko osakkeet voittoa tai tappiota. Se, että voittoa voi tulla, on palkkio riskin otosta. Toimiva johto ei ota riskiä, he eivät voi koskaan hävitä rahaa optioillaan. Jos ei koskaan riskeeraa mitään, silloin ei ole oikein, että on jakamassa voittoa.

Optio-ohjelmat eivät siis ole oikeudenmukaisia verrattuna osakkeenomistajan riskiin.

Fortumin kohdalla valtio on omistuspohjansa puolesta tekemässä optio-ohjelmallaan tilanteen epäoikeudenmukaiseksi. Ja vajaan vuoden kuluttua selviää, millaiseksi esim. Outokummun keväällä 2003 hyväksytty optio-ohjelma osoittautuu.

Ilkka Luoma

Hyvä avaus

Harmiton

Minut yllättävä ja hyvä palaute

suuri kurpitsa: Toisten henkinen köyhyys
on toisen aineellinen rikkaus
sillä tärkeintä ei ole jalo kilpa
vaan voitto

Noinkin voi ajatella.

Optio-ohjelmalle löytyy toki sellainen tarkoitus, joka itseänikin miellyttää.

Jos yrityksellä on vaikeuksia eikä se kykene maksamaan käypää palkkaa ja johto sitoutuu yritykseen tästä huolimatta, tyytyy vähempään. Tällöin optio-järjestelmä palkitsee johdon hyvin tehdystä työstä. Riski menetykseen on olemassa, mutta myös mahdollisuus voittoihin. Voitot toki ovat tällöin sen johdon työlle antaman panoksen takana.

Nykyisellään optiot eivät sitouta johtoa, eivätkä juuri koskaan johda todelliseen osakeomistukseen. Pikarahastusta parhaimmillaan.

Porsaanreikiä on, ja aina heitä, joita nämä reijät kutsuvat vastustamattomasti.

kaksoispilari
Ilkka Luoma

Hyvä avaus

Harmiton

Minut yllättävä ja hyvä palaute

suuri kurpitsa: Toisten henkinen köyhyys
on toisen aineellinen rikkaus
sillä tärkeintä ei ole jalo kilpa
vaan voitto

Noinkin voi ajatella.

Luomaa dominoi sensaatiohakuisuus eikä asioita sidota faktoihin - kenties pohja putoaisi.

Harmittoman näkökanta on mielenkiintoinen.

Nimikirjoitukseni perustuu siihen, että nykyisin tehdään tulosta laadun kustannuksella. Valitettavasti joudun itsekin tekemään joskus näin.

suuri kurpitsa kirjoitti:
Nimikirjoitukseni perustuu siihen, että nykyisin tehdään tulosta laadun kustannuksella. Valitettavasti joudun itsekin tekemään joskus näin.
_________________
Toisten henkinen köyhyys
on toisen aineellinen rikkaus
sillä tärkeintä ei ole jalo kilpa
vaan voitto

En sanonut, että olisit väärässä. Päinvastoin asian voi ymmärtää olevan noin, se tuntuu vain kovin julmalta. Jos kansalaiset olisivat valveutuneita, he eivät olisi kaikkien höynäytettävissä.
Minua on aina ihmetyttänyt esimerkiksi lause: Hinnat nousevat. Mitkään hinnat eivät nouse, ihmiset päättävät niiden nousuista. Tai, että markkinat määräävät sitä tai tätä. Ihmiset tekevät päätökset omaksi edukseen, markkinat ovat sama kuin niistä päättävien ihmisten tahto. Mainokset ja harhautukset ovat markkinoiden valttikortteja.

Optioetuihin liittyvä ongelma olisi helposti ratkaistavissa. Optioetua määriteltäessä osakkeen kurssia pitäisi verrata saman alan yritysten kurssikehitykseen. Jos johtaja kehittäisi yritystä paremmin kuin kilpailijat, olisi hän myös suuret optiovoittonsa ansainnut.

Miksi näin helppoa konstia ei käytetty? Jään sitä nyt miettimään.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14126
Ronski
Optioetuihin liittyvä ongelma olisi helposti ratkaistavissa. Optioetua määriteltäessä osakkeen kurssia pitäisi verrata saman alan yritysten kurssikehitykseen. Jos johtaja kehittäisi yritystä paremmin kuin kilpailijat, olisi hän myös suuret optiovoittonsa ansainnut.

Miksi näin helppoa konstia ei käytetty? Jään sitä nyt miettimään.

Optiot ovat vanha jo jenkeissä yleensä hyväksi havaittu keino kannustaa. Kuinka moni kansalainen "kiukutteli" Nokian Jorma ollilan kuitatessa vieläkin suuremmat optiohyödyt? Voin vastata: Ei käytännössä kukaan; hän sai ne työllä, nokkeluudella, työllä, henkilöstöjohtamisellaan ja vielä kerran työllä ja luotettavalla esiintymisellä.

Fortum optioissa ei ole kyse itse optioista, vaan ylimpien henkilöiden moraalista, he tietävät sisimmissään itsekkin, että nyt ropsahti ansiottomasti; sillä hekään eivät ole ajattelemattomia, että luulisivat oikeasti ja aidosti tehneensä työtä optioiden koko saavutetun ostovoiman eteen, tai sitten Raaden hampaan katolta on suora yhteys ukkojumalaan ja keinoihin vaikuttaa luonnonoloihin (hiukan raflaten).

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

[

Optiot ovat vanha jo jenkeissä yleensä hyväksi havaittu keino kannustaa. Kuinka moni kansalainen "kiukutteli" Nokian Jorma ollilan kuitatessa vieläkin suuremmat optiohyödyt? Voin vastata: Ei käytännössä kukaan; hän sai ne työllä, nokkeluudella, työllä, henkilöstöjohtamisellaan ja vielä kerran työllä ja luotettavalla esiintymisellä.

Fortum optioissa ei ole kyse itse optioista, vaan ylimpien henkilöiden moraalista, he tietävät sisimmissään itsekkin, että nyt ropsahti ansiottomasti; sillä hekään eivät ole ajattelemattomia, että luulisivat oikeasti ja aidosti tehneensä työtä optioiden koko saavutetun ostovoiman eteen, tai sitten Raaden hampaan katolta on suora yhteys ukkojumalaan ja keinoihin vaikuttaa luonnonoloihin (hiukan raflaten).

Ilkka Luoma[/quote]

Nokian ja Fortumin optioissa on kysymys vain ja ainoastaan laillisten sopimusten noudattamisesta.
Fortumin optioissa voisi ainoastaan viisastella jälkikäteen, ettei olisi pitänyt moista sopimista tehdä.
Tässä huomaa näiden räyhääjien tason: ei osata tutkia asiaa syvemmältä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14126
Ilkka Luoma
[size=150:3scwd1wi]Kansakuntaa erottaa kasvava kuilu oikeudenmukaisuuden ymmärryksestä[/size:3scwd1wi]

Hallitus vastasi esitettyyn välikysymykseen Fortum optioista osoittaen syyttävällä sormella poliitikkoja, vaikka välikysymyksen aihe on ohittanut tuon syyttelyn vaiheen jo ajat sitten. Punainen lanka TV2:lla tiistai myöhäisiltana haastattelijansa johdattamana peräänkuulutti häpeän tunteesta ansiottomuuden johdosta koskien Fortum optioiden suurimpia saajia.

Punaisessa langassa haastateltu filosofi aiheellisesti puhui mieluummin oikeudenmukaisuuden kuin kateuden tunteesta suuren yleisön osalta. Fortum linnakkeessa, entisessä Raaden hampaassa haastateltu Fortumin toimitusjohtaja Lilius mainitsi olevansa luottavaisin mielin, kysyttäessä mitä Suomen hallitus vastaa esitettyyn välikysymykseen.

Kansalaiset ovat ymmärtäneet tämän satoja palstametrejä ja tv-aikaa saaneen ansiottomuuden ja kohtuuttomuuden; nyt on kysymys syvästä yhteiskuntaamme koskettelevasta luottamuskriisistä, jossa "ahneuden ja tilanteen hyväksikäyttö" kohtaavat synkkien uutisten kirjon. Toisaalta keskustelua johtaa tämä ahneuden sävyttämä tulotasoeron nostatus ansiottomuudessaan sekä hälyttävät uutiset lomautuksista, irtisanomisista, vanhusten yksinäisyydestä ja huolehtimattomuudesta, nuorten tyttöjen itsemurhista, katuväkivallasta kuin alkoholin lisääntyvän käytön perusongelmista. Kansalaiskeskustelu ja uutisointi ei ole kylmän syy-yhteyksellinen vaan perusperiaatteellinen.

Kaikelle on aina välitön tai välillinen syynsä. Tämä Fortum keskustelu on periaatteellisella linjalla; kyse on kansalaisluottamuksesta sekä työnteon motivaatiosta. Yhteiskuntamme on moniarvoinen luottamusyhteiskunta, jossa oikeudenmukaisuudella on suuri painoarvo. Kyse ei ole enään siitä kuinka laillinen itse kohuoptiosaanto taloudellisesti on, vaan kysymyksessä on kipukynnyksen koettelu, missä suuri osa kansaa elää tulotasojen alarajoilla ja tietty osa ottaa irti kaiken mikä vähänkään on saatavilla välittämättä siitä, onko siihen työtehtävällisesti ansioita oikeasti ja tehtyyn työhön nähden verrannollisesti.

Länsimaalainen markkinatalous kvartaalijuoksuineen, täystehoajatteluineen, jatkuvan kasvun hokemineen, maallisen kulutusjuhlan vertailuineen sekä poliittisen keskustelun kyvyttömyineen aikaansaavat painetta sinne, missä yhteenkuuluvuutta, osallistumista ja tarpeellisena olemisen tunnetta eniten tarvitaan, eli koko yhteiskuntaa pystyssä pitävän voiman keskipisteeseen, peruskansalaisten joukkoon. Markkinataloudessa pienet ja tavalliset kulutusyksiköt eli perheet ja yksinäiset muodostavat peruskulutuksen kansantaloudessa, josta revitään kaikki niin ansiollinen kuin ansiotonkin rikkaus.

Kansalaiskeskustelu on siirtymässä uuteen vaiheeseen kysyttäessä oikeudenmukaisuuden perään. Tavallinen kansa ei ole tässä aiheen kysymyksessä kateellinen. Olisikin mielenkiintoista kuulla kaikkien presidenttiehdokkaiden suorat henkilökohtaiset mielipiteet Fortum optioiden saamasta kansalaisaktiivisuudesta ja kuinka oikeutettuina he pitävät miljoonien eurojen lisätuloja, johtuen lähinnä ulkoisista johtajista riippumattomista syistä. Presidentti Urho Kekkosen valtakaudella ei tätä koko ansiottomuutta olisi tapahtunut, se olisi jo estetty kehoitteellisella myllykirjeellä. Nykyinen presidentin valtaoikeus ei riitä asian hoitamiseen, mutta kansan toivomana mielipidejohtajana istuvalla presidentilläkin lienee oma näkemys aiheesta.

Ilkka Luoma

Kuinka meidän espoolaisten nyt käy, kun Lilius osti entisen Espoon Sähkön...

Hirtehisellä huumorilla..., mutta pohtivana.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14126
suuri kurpitsa
[

Optiot ovat vanha jo jenkeissä yleensä hyväksi havaittu keino kannustaa. Kuinka moni kansalainen "kiukutteli" Nokian Jorma ollilan kuitatessa vieläkin suuremmat optiohyödyt? Voin vastata: Ei käytännössä kukaan; hän sai ne työllä, nokkeluudella, työllä, henkilöstöjohtamisellaan ja vielä kerran työllä ja luotettavalla esiintymisellä.

Fortum optioissa ei ole kyse itse optioista, vaan ylimpien henkilöiden moraalista, he tietävät sisimmissään itsekkin, että nyt ropsahti ansiottomasti; sillä hekään eivät ole ajattelemattomia, että luulisivat oikeasti ja aidosti tehneensä työtä optioiden koko saavutetun ostovoiman eteen, tai sitten Raaden hampaan katolta on suora yhteys ukkojumalaan ja keinoihin vaikuttaa luonnonoloihin (hiukan raflaten).

Ilkka Luoma
Nokian ja Fortumin optioissa on kysymys vain ja ainoastaan laillisten sopimusten noudattamisesta.
Fortumin optioissa voisi ainoastaan viisastella jälkikäteen, ettei olisi pitänyt moista sopimista tehdä.
Tässä huomaa näiden räyhääjien tason: ei osata tutkia asiaa syvemmältä.[/quote]

....................................

Kukaan ei ole vielä julkisesti tutkinut asiaa riittävän syvältä, mutta sen aika tulee...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kukaan ei ole vielä julkisesti tutkinut asiaa riittävän syvältä, mutta sen aika tulee...[/quote]

Liliusta varmaan hirvittää!!!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14126
suuri kurpitsa
Kukaan ei ole vielä julkisesti tutkinut asiaa riittävän syvältä, mutta sen aika tulee...Liliusta varmaan hirvittää!!![/quote]

Ei ole kysymys Liliuksen "hirvittämisestä", vaan koko yhtiön tulevaisuudesta sekä kansalaisten mielipiteestä ja asennoitumisesta. Nämä seikat vaikuttavat asiakaskäyttäytymiseen ja F on kuitenkin "valtion yhtiö".

Tutkiva journalismi lienee jo työn touhussa hakien syitä, tapahtumia sekä ratkaisua laajoille kansalaisjoukoille miksi näin tapahtui ja kuinka Fortumia on todellisuudessa johdettu. Tarkka perusteiden tutkimus on syytä tehdä, koska selvästi osalla ihmisistä tälläkin palstalla on ehkäpä asian osalta vähäiset tiedot, jolloin todellisen arvion/mielipiteen antaminen on mahdotonta. En väitä itse tietäväni riittävästi, siksi esitän kysymyksiä ja kannustan lisätutkintaan. Mm. Taloussanomien keskustelupalstalla ko. F aihe on hyvin suosittu.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

[quote="Ilkka Luoma Tutkiva journalismi lienee jo työn touhussa hakien syitä, tapahtumia sekä ratkaisua laajoille kansalaisjoukoille miksi näin tapahtui ja kuinka Fortumia on todellisuudessa johdettu. Tarkka perusteiden tutkimus on syytä tehdä, koska selvästi osalla ihmisistä tälläkin palstalla on ehkäpä asian osalta vähäiset tiedot, jolloin todellisen arvion/mielipiteen antaminen on mahdotonta. En väitä itse tietäväni riittävästi, siksi esitän kysymyksiä ja kannustan lisätutkintaan. Mm. Taloussanomien keskustelupalstalla ko. F aihe on hyvin suosittu.[/quote]

Tutkiva jornalismi ei hae ratkaisua laajoille kansanjoukoille - tutkivan jornalismin tavoitteet ovat aivan muut. Et selvästi ymmärrä asiaa.

Kertomattakin on selvää, ettet tiedä ja ymmärrä asiasta yhtään mitään.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14126
suuri kurpitsa
[quote="Ilkka Luoma Tutkiva journalismi lienee jo työn touhussa hakien syitä, tapahtumia sekä ratkaisua laajoille kansalaisjoukoille miksi näin tapahtui ja kuinka Fortumia on todellisuudessa johdettu. Tarkka perusteiden tutkimus on syytä tehdä, koska selvästi osalla ihmisistä tälläkin palstalla on ehkäpä asian osalta vähäiset tiedot, jolloin todellisen arvion/mielipiteen antaminen on mahdotonta. En väitä itse tietäväni riittävästi, siksi esitän kysymyksiä ja kannustan lisätutkintaan. Mm. Taloussanomien keskustelupalstalla ko. F aihe on hyvin suosittu.Tutkiva jornalismi ei hae ratkaisua laajoille kansanjoukoille - tutkivan jornalismin tavoitteet ovat aivan muut. Et selvästi ymmärrä asiaa.

Kertomattakin on selvää, ettet tiedä ja ymmärrä asiasta yhtään mitään.[/quote]

...................................................

Mitähän työtä mielestäsi tutkiva journalismi tekee? Tekeekö esimerkiksi YLE:n MOT ohjelma itselleen vai toisille tutkijoille työtä?

Mennään asiaan:
MOT esimerkiksi tekee juuri tutkivaa journalismia suurelle yleisölle, oletko katsonut ohjelmaa? MOT on pystynyt paljastamaan muutamia kiperiä asioita laajoille kansanjoukoille, tosin katsojaluvut eivät yllä tosiTV numeroihin. Totuuden nimissä on sekin tuotava esille, että joskus pojat menevät harhaan; ovathan hekin kuitenkin toimittajia

Useasti tutkinnan lopputuloksesta saadaan uusia näkökulmia uusin ajatuksin, siksi hyödyllisiä nuo tietojen kaivuut ovat, löytyypä päättäjille jopa uusia ratkaisumalleja... oletko lukenut paljon asiapitoista ja oikeasti tutkivaa journalistiikkaa?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
suuri kurpitsa
[quote="Ilkka Luoma Tutkiva journalismi lienee jo työn touhussa hakien syitä, tapahtumia sekä ratkaisua laajoille kansalaisjoukoille miksi näin tapahtui ja kuinka Fortumia on todellisuudessa johdettu.Tutkiva jornalismi ei hae ratkaisua laajoille kansanjoukoille - tutkivan jornalismin tavoitteet ovat aivan muut. Et selvästi ymmärrä asiaa.

Kertomattakin on selvää, ettet tiedä ja ymmärrä asiasta yhtään mitään.
...................................................

Mitähän työtä mielestäsi tutkiva journalismi tekee? Tekeekö esimerkiksi YLE:n MOT ohjelma itselleen vai toisille tutkijoille työtä?

Mennään asiaan:
MOT esimerkiksi tekee juuri tutkivaa journalismia suurelle yleisölle.....[/quote]

[size=150:2poij5f2]Nyt yrität paikata pahan mokasi viemällä asian sivuraiteille.
Väitit siis tutkivan journalismin hakevan ratkaisua laajoille kansanjoukoille - näin se EI ole, tämä ei ole tutkivan journalismin tehtävä.

En ala vääntämään rautalangasta mallia tietämättömälle. Vinkki: tutustu esim. Tutkivan journalismin yhdistyksen toimintaan.
Tutkiva journalismi on myös erilaista eri yhteiskunnissa: avoimessa yhteiskunnassa esimerkiksi tutkivan journalistin tai rikostoimittajan raja on hälyvä kun taas esimerkiksi Kiinassa ja muissa diktatuurimaissa tutkiva journalisti on valtion vihollinen.[/size:2poij5f2]

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14126
suuri kurpitsa
Ilkka Luoma
suuri kurpitsa
"Ilkka Luoma Tutkiva journalismi lienee jo työn touhussa hakien syitä, tapahtumia sekä ratkaisua laajoille kansalaisjoukoille miksi näin tapahtui ja kuinka Fortumia on todellisuudessa johdettu. </div> </blockquote> <br /> <br /><br /> Tutkiva jornalismi ei hae ratkaisua laajoille kansanjoukoille - tutkivan jornalismin tavoitteet ovat aivan muut. Et selvästi ymmärrä asiaa.</p> <p>Kertomattakin on selvää, ettet tiedä ja ymmärrä asiasta yhtään mitään. </div> </blockquote> <br /> <br /><br /> ...................................................</p> <p>Mitähän työtä mielestäsi tutkiva journalismi tekee? Tekeekö esimerkiksi YLE:n MOT ohjelma itselleen vai toisille tutkijoille työtä? </p> <p>Mennään asiaan: <br /> MOT esimerkiksi tekee juuri tutkivaa journalismia suurelle yleisölle..... </div> </blockquote> <p>[size=150:3m02iymj kirjoitti:
Nyt yrität paikata pahan mokasi viemällä asian sivuraiteille.
Väitit siis tutkivan journalismin hakevan ratkaisua laajoille kansanjoukoille - näin se EI ole, tämä ei ole tutkivan journalismin tehtävä.

En ala vääntämään rautalangasta mallia tietämättömälle. Vinkki: tutustu esim. Tutkivan journalismin yhdistyksen toimintaan.
Tutkiva journalismi on myös erilaista eri yhteiskunnissa: avoimessa yhteiskunnassa esimerkiksi tutkivan journalistin tai rikostoimittajan raja on hälyvä kun taas esimerkiksi Kiinassa ja muissa diktatuurimaissa tutkiva journalisti on valtion vihollinen.[/size:3m02iymj]

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Niin..., olisiko nyt viisasta lukea taaksepäin tätä keskusteluketjua, joskus toistaminen avaa ymmärryksen

Kuinka on mahdollista, että on noin patologinen viha muita kohtaan (kiinalaiset ja venäläiset/ puolueideologia (kommunistit))? Olisiko meidän suomalaisten lyhythistorilla merkitystä, sillä siitä on kovin lyhyt aika kun maakuopista könysimme ihmisten ilmoille tai sitten vertailulla: "piilohomo se eniten homoutta vihaa", oletkohan perehtynyt kommunismiin ja nykyisiin Kiinan ja Venäjän menettelytapoihin, talouteen ja kansanluonteeseen sekä hallintokoneistoon?

Ikävää on se, että liian kärkkäät mielipiteet useasti liittyvät heiveröiseen pohjatietouteen ja huhuihin. Vihalla on maanisia piirteitä kiihtyessään yli sanojansa ymmärryksen. Laajapohjainen keskustelu ja rehellisyys omaa tietämättömyytään kohtaan on tapa, joka helpottaa; olen sen itse huomannut, sillä aika ajoin on itseasiassa kiva tunnustaa tietämättömyytensä ja saada uusia ideoita ja tietoja toisilta, kaikkea kun kukaan ei voi tietää. Tietämättömyyden tunnustus on rehellisyyttä ja se saa positiivista vastakaikua kanssaihmisiltään

Lopuksi tiedustelisin esittämäsi tekemäni "mokan" sisältöä, nyt kun tietämättömänä en sitä löytänyt... sitähän on "sokea" omia "erinomaisuuksiaan" kohtaan

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

[size=75:bn106sgz]

Ilkka Luoma
suuri kurpitsa
Ilkka Luoma
suuri kurpitsa
"Ilkka Luoma Tutkiva journalismi lienee jo työn touhussa hakien syitä, tapahtumia sekä ratkaisua laajoille kansalaisjoukoille miksi näin tapahtui ja kuinka Fortumia on todellisuudessa johdettu. </div> </blockquote> <br /> <br /><br /> Tutkiva jornalismi ei hae ratkaisua laajoille kansanjoukoille - tutkivan jornalismin tavoitteet ovat aivan muut. Et selvästi ymmärrä asiaa.</p> <p>Kertomattakin on selvää, ettet tiedä ja ymmärrä asiasta yhtään mitään. </div> </blockquote> <br /> <br /><br /> ...................................................</p> <p>Mitähän työtä mielestäsi tutkiva journalismi tekee? Tekeekö esimerkiksi YLE:n MOT ohjelma itselleen vai toisille tutkijoille työtä? </p> <p>Mennään asiaan: <br /> MOT esimerkiksi tekee juuri tutkivaa journalismia suurelle yleisölle..... </div> </blockquote> <p>[size=18 kirjoitti:
Nyt yrität paikata pahan mokasi viemällä asian sivuraiteille.
Väitit siis tutkivan journalismin hakevan ratkaisua laajoille kansanjoukoille - näin se EI ole, tämä ei ole tutkivan journalismin tehtävä.

En ala vääntämään rautalangasta mallia tietämättömälle. Vinkki: tutustu esim. Tutkivan journalismin yhdistyksen toimintaan.
Tutkiva journalismi on myös erilaista eri yhteiskunnissa: avoimessa yhteiskunnassa esimerkiksi tutkivan journalistin tai rikostoimittajan raja on hälyvä kun taas esimerkiksi Kiinassa ja muissa diktatuurimaissa tutkiva journalisti on valtion vihollinen.[/size:bn106sgz]
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Niin..., olisiko nyt viisasta lukea taaksepäin tätä keskusteluketjua, joskus toistaminen avaa ymmärryksen

Kuinka on mahdollista, että on noin patologinen viha muita kohtaan (kiinalaiset ja venäläiset/ puolueideologia (kommunistit))? Olisiko meidän suomalaisten lyhythistorilla merkitystä, sillä siitä on kovin lyhyt aika kun maakuopista könysimme ihmisten ilmoille tai sitten vertailulla: "piilohomo se eniten homoutta vihaa", oletkohan perehtynyt kommunismiin ja nykyisiin Kiinan ja Venäjän menettelytapoihin, talouteen ja kansanluonteeseen sekä hallintokoneistoon?

Ikävää on se, että liian kärkkäät mielipiteet useasti liittyvät heiveröiseen pohjatietouteen ja huhuihin. Vihalla on maanisia piirteitä kiihtyessään yli sanojansa ymmärryksen. Laajapohjainen keskustelu ja rehellisyys omaa tietämättömyytään kohtaan on tapa, joka helpottaa; olen sen itse huomannut, sillä aika ajoin on itseasiassa kiva tunnustaa tietämättömyytensä ja saada uusia ideoita ja tietoja toisilta, kaikkea kun kukaan ei voi tietää. Tietämättömyyden tunnustus on rehellisyyttä ja se saa positiivista vastakaikua kanssaihmisiltään

Lopuksi tiedustelisin esittämäsi tekemäni "mokan" sisältöä, nyt kun tietämättömänä en sitä löytänyt... sitähän on "sokea" omia "erinomaisuuksiaan" kohtaan

[/size]

Luoman itsekritiikki on tervettä, nyt kun osaisit ottaa laput pois silmiltäsi.

Allekirjoitan myös, että kärkevät mielipiteesi johtuvat heikosta yleissivistyksestäsi, eräässä sivutossa olet tuonut sen esille.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat