Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Elokuvia tai musiikkia luvatta netistä lataavat ranskalaiset voivat tulevaisuudessa jäädä vaille internetyhteyttä. Ranskan Kansalliskokous hyväksyi asiaa koskevan lain tiistaina äänin 296233.

Lue lisää: Helsingin Sanomat 12.5.2009 16:57

Ihmettelen tässä uutisessa sitä pitääkö nettiyhteyden katkaisemiseen tarvita eduskunnan tahi kansalliskokouksen hyväksyntä, sillä ainakin Suomessa nettiyhteyksiä on operaattoreiden taholta katkottu itsestäänselvyytenä iät ja ajat.

Jo vajaa kymmenen vuotta sitten itseltäni Welho katkaisi kaapelimodeemi-yhteyteni mitään ennalta ilmoittamatta. Syyksi sanoivat puhelinsoiton jälkeen yhteyden väärinkäyttö serveri-käytössä. Kokeilin silloin Quake-serveriä pari viikkoa. Yhteys katkaistiin tosta vain ja jouduin käyttämään puhelin-modeemiyhteyttä mm. pankkiyhteyksiin ja muuhun.

Lisäksi voinen mainita Sonetin (Visuverkko Oy) katkaisseen FTP-palvelimen takia HomePNA-yhteyteni muutamaa vuotta myöhemmin, muka verkon upload-rasittavuuden takia. Nettiyhteys avattiin vasta parin viikon jälkeen muutaman puhelinsoiton jälkeen ja vakuutteluun siitä etten käytä HomePna-yhteyttä serverinä.

Kummassakaan tapauksessa kysymyksessä ei ollut kysymys mistään piratismista tai muustakaan laittomuuksesista.

Toimivatko operaattorit vastoin lakia oikeuksiani polkien? Mikä on Suomen tilanne nettiyhteyksien katkomisen suhteen?

Kommentit (2)

Sensuuri kasvaa ja lisääntyy, tekijänoikeusjärjestöt mekastaa... Taitaa päättäjiä vähän hermostuttaa kun on muitakin tiedonlähteitä ihmisillä kuin valtamediat. Joten luonnollisesti vapaan internetin tulevaisuus on uhattuna, mutta pitää aloittaa rapauttaminen pienistä asioista.

Piraattiestot olis pitäny alottaa siinä vaiheessa ku opiskelijapiratismi alkoi ameriikoissa joskus aikojen alussa. Nykytilanteessa tollaset lait on verrattavissa handsfreepakkoon.

Huonolla tuurilla jää kiinni, ja sittenkin tilanne raukeaa selittelyillä.

Miten on naapurin Wlanin käytön kanssa muissa maissa? Ei vissiin oo laitonta?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat