Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pihakuuseen on muuttanut viikko-kaksi sitten kyyhkypariskunta. Tai mitä puluja lienevätkään. Siellä ne ilmeisesti hautovat muniaan. Hauska niitä on seurailla. Varsinkin kun ovat lopettaneet öisen kujerruksen ja huhuilun.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sepelkyyhky

Kannattaisiko niitä yrittää syöttää pähkinöillä tai mitä ne ikinä syövätkään? Vai antaa vain olla ihan rauhassa. Mites sitten kun pojat kuoriutuvat. Onko odotettavissa että pihalla alkaa juosta lentokyvyttömiä pulun poikia?

Kommentit (15)

Oletko varma, että kyseessä on sepelkyyhky eikä uuttukyyhky? Kalliokyyhky (pulu) ei käsittääkseni pesi puissa, joten siitä ei pitäisi olla kyse. Sepelkyyhkyllä on kaulassa valkoinen sepel ja siivillä valkoiset siipilaikut, uuttukyyhkyltä nämä puuttuvat.

Joka tapauksessa hienon naapurin olet saanut.

Kyyhkyjen ravinnoksi mainitaan siemenet, vilja, herneet, marjat ja nuoret versot. Niitä varmaankin voisi ruokkia, mutta luulen että kesällä ravintoa on niin runsaasti, etteivät ne sitä kaipaa. Voit toki kokeilla, jos tarjottava maistuisi.

tietää
Hyväkin tilaisuus saada lintukirppuja, jotka kutisuttavat ilkeästi.jaa...

ihme etten kakarana saanut sitä...
vai eikö ne viihdy variksissa... ?

otin taaperona kotiin loukkaantuneen
variksen joka ei voinut lentää...
faija ja mutsi tuli duunista ja hieman ihmetteli
varista...
vaan eipä rähissyt...

kuukauden päivät asusteli meillä
istu faijan mahan päällä rauhassa kun
kateltiin telkkaria...
otti meijät rääkkymisellä vastaan ku tultiin himaan...

kun varis alko näyttää tervehtyneeltä...
vietiin se samaan metsään mistä pelastin sen
kavereiden kivitykseltä...
käveli eka vähän aikaa....
ja sitten lähti lentoon...

kierteli meidän ympärillä...
ja sitten hävis metsään...

luulis että olis tullut taudit
ku asusteli meillä niin kauan...
oli ku perheen jäsen...

Nyt kyyhkyjä ei ole näkynyt sitten eilisen iltapäivän. Onko nuo kuinka arkoja? Jos huomanneet tulleensa havaituiksi ja hylänneet pesän?

Pesä on vajaan kolmen metrin korkeudella tällaisessa pihakuusessa.

Parvekkeelle oli ilmestynyt tällainen jätös? Onko kyseessä paska? Vai munan jämä? (Kuoria ei kuitenkaan näy) Höyhen siinä ainakin on.

Deus Ex

Parvekkeelle oli ilmestynyt tällainen jätös? Onko kyseessä paska? Vai munan jämä? (Kuoria ei kuitenkaan näy) Höyhen siinä ainakin on.Kyllä taitaapi olla ihan sitä aitoa itteään. Tiedätkös muuten kun linnunpaskassa on mustaa ja valkoista, niin mitä se valkoinen on?

Harmillisesti kyyhkyjä ei ole näkynyt sitten viime perjantain. Toivottavasti eivät säikähtäneet kun kävin parin metrin päässä puusta ja yritin kuvata niitä.

Äsken tuli mainio National Geographicsin kyyhkysdokkari kolmoselta. Hyvät suunnistusjärjestelmät sillä kyyhkyllä tuntuu olevat. Hyvä näkö ja hahmontunnistuskyky yhdistettynä loistavaan muistiin, jolloin se voi seurata maamerkkejä. Lisäksi sillä on nokassa rautahiukkasia, joilla se pystyy seurata maan magneettikentän muutoksia xyz-tasossa. Tämän lisäksi sillä on vielä erinomainen hajuaisti, jota se myös käyttää suunnistamiseen.

Ohjelmassa tehtiin koe, jossa kolmen kyyhkyryhmän piti suunnistaa kotiin. Yhdeltä ryhmältä poistettiin kyky tunnistaa maan magneettikenttä. Toiselta ryhmältä poistettiin hajuaisti. Kolmas ryhmä oli kontrolliryhmä terveitä kyyhkyjä. Huonoiten pärjäsivät kyyhkyt, joilta oli hajuaisti poistettu.

Meilläkin on sepelkyyhkyjä naapureina. Muuten hauskoja huhuilijoita, mutta pikkusen harmittaa, että rakastavat istua antennissamme päivät pääksytysten. Se kun sattuu olemaan juuri grillipaikkamme yläpuolella. Maassa- ja grillin päällä - onkin siten mielenkiintoinen määrä sieltä "orrelta" pudoteltuja viestejä, joiden väristä voi seurata vaikkapa mustikkasadon kypsymistä. Miksi ne penteleet päättivät ihastua antenniimme vasta sen jälkeen, kun jo olimme asettaneet grillipaikkamme nykyisille sijoilleen? Olisivat edes varoittaneet.

Taloni viereinen mänty oli sepelkyykyparin yöpuu ja huhuilua tuli kuunneltua aika paljon. Se kirppujuttu on hieman epävarma mutta ... Yhtä arkoja kuin varikset.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat