Seuraa 
Viestejä45973

ökköökööööööö

gukgkgfkfkfykfgkj

f
udyhsgab
dsbsdb

4
4

4
4
4

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Noiden hylkivien voimien pitäisi olla äärettömän suuria, jotta kappale saataisiin liikkumaan lähellekkään valonnopeudella. Materiaalien leikkauspiste kyllä voisi liikkua valonnopeudella ja ylikin, mutta tässähän ei informaatio kuitenkaan siirry ylivalonnopeudella.

Lisäksi, jos levyjen reunat tosiaan olisivat varautuneet vastakkaismerkkisesti, myös ne hylkisivät toisiaan, jolloin levyjen siirtely toistensa suhteen vaatisi ihan perkeleesti voimaa.

leizmo
Otetaan vaikkapa kaksi A4 paperia. Laitetaan ne pöydälle siten, että paperien reunat muodostavat toisiinsa nähden vaikkapa 20-asteen kulman. Kun nyt papereita liikuttaa (saman kulman säilyttäen) kohti toisia limittäin, niin rajapinnan muodostama kulma tietenkin "liikkuu". Toisinsanoen kulma "liikkuu" koska mikään fyysinen asia ei liiku, mutta ainakin sijainti muuttuu.

Entä kun papereiden kulmaa pienennetään vaikkapa 10-asteeseen. Havaitaan, että kulman sijainti "liikkuu" edellistä nopeammin, vaikka papereita liikutetaan täsmälleen samalla nopeudella toisiaan kohti. Lopulta kulmaa voisi pienentää vaikkapa 1-asteeseen, 0.5-asteeseen, 0.05-asteeseen, 0.0005-asteeseen, jne. Käytännössä, riittää kun kulma on hyvin pieni, tällöin kulman sijainti liikkuu hyvin nopeasti vaikkakin papereita liikutetaan vakionopeudella. Kaikki varmaan tajusivat mitä ajoin takaa, eihän tässä kulman liikenopeudessa mitään ihmeellistä ole, sehän on vain pelkkää matematiikkaa. Tästä ajattelinkin, että kulmanhan voisi saada lapsikin liikkumaan valonnopeudella. Riittää kun on vain teräväreunaista paperia ja tummasävyinen pöytä alla. Kun kulma on älyttömän pieni, ei paperin liikenopeuden tarvitse olla edes mikään hirmuinen.

Onkohan tällaista liikenopeutta koskaan yritetty hyödyntää missään? Vai onko sen hyödyntäminen edes mitenkään mahdollista? Esim jos teräksestä muodostettujen levyjen reunat olisivat voimakkaasti varautuneita, ja niiden muodostamaan kulmaan laitettaisiin pieni kappale, jota levyt hylkisivät. Sivusuuntainen poistumisreitti olisi estetty lasilla, ja sisällä olisi kaikenlisäksi tyhjiö. Nyt kun teräslevyjä liikutettaisiin toisiaan vasten pienellä kulmalla, niin hylkivä kappale lähtisi kulmaa karkuun sillä nopeudella millä kulma seuraa, eli vaikka 3-kertaisella valonnopeudella. Onko mahdollista???[/img]

-Niin, tilanne on sinänsä mielenkiintoinen sillä suhteellisuuseoria kieltää informaation etenemisen edes valonnopeudella, joten pelkkä kulman ylivalonnopeusliikuttelu rikkoisi sääntöjä...Eli kuinka nopeasti voi kulma liikkua pisteestä A pisteeseen B...???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

leizmo selostaa ilmeisesti asiaa, joka sähkömagneettisten ilmiöitten yhteydessä tunnetaan vaihenopeutena.

Sähkömagneettisen aallon vaihenopeus on yleensä valon nopeutta suurempi. En voi sulkea pois sitä mahdollisuutta että vaihenopeuksia voitaisiin käyttää hyväksi informaation siirtoon, vaikka se ei tunnu olevan ajatus jonka fyysikot yleensä suosivat.

Niin, kyseessähän on tämä vanha juttu miten kaivaa ojaa suohon moninkertaisella valonnopeudella (tälläkin palstalla moneen otteeseen ollut esillä). Eli kyseessä on ns. "näennäisestä" ylivalonnopeudesta eli aaltokuvion vaihenopeudesta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat