Seuraa 
Viestejä45973

Turun sanomien Päivän teema -palsta 21.11.2005:

http://www.turunsanomat.fi/verkkolehti/ ... ,1:0:0:0:0:

Tulevat marttyyrit taistelevat ensisijaisesti islamin puolesta

Erkki Nordbergin Päivän teema -valiokirjoitus:

Itsemurhaterroristi valmentautuu tehtäväänsä kuukausia

Vain harvat Irakissa toimineet itsemurhapommittajat ovat jättäneet jälkeensä videon itsestään. Ne vielä harvemmat, joiden nimi on jotenkin tullut julkisuuteen, ovat yleensä olleet ulkomaalaisia saudeja. Jonkin verran tietoja on saatu, kun on kuulusteltu yrityksissään epäonnistuneita itsemurhapommittajia. Eräs irakilainen on lisäksi antanut keväällä 2005 lehtihaastattelun tehtäväänsä valmistautuessaan.

Näistä tiedoista voidaan päätellä, että terroristinalku ei suinkaan pääse välittömästi itsemurhapommittajaksi. Hän joutuu aloittamaan uransa 'jihadistina', pyhän sodan kävijänä.

Näitä 20-25-vuotisia nuorukaisia käytetään aluksi muun muassa ylläköiden ja iskujen tekemiseen tavanomaisin asein sekä tienvarsipommein. Kohteina ovat amerikkalaiset sotilaat sekä Irakin armeija ja poliisivoimat niihin pyrkivine rekryytteineen.

Terrorismin oikeutus

Jihadistit ja varsinkin itsemurhapommittajat ovat uskonnollista väkeä. Kysyttäessä he yleensä vastaavat Koraanin säkeillä ja käyttävät muutenkin puhuessaan viittauksia siihen. He taistelevat ensisijassa islamin puolesta ja toiseksi tullakseen marttyyriksi sekä hyväksytyksi taivaaseen. Oman maan hallintaan saaminen on tavoitteissa vasta kolmannella sijalla.

Jihadistit perustelevat usein terrorismin oikeutusta Koraanin kahdeksannen suuran säkeillä 59-60. "Valmistautukaa heitä [uskottomia] vastaan niin suurin voimin ja niin monin hevosin kuin pystytte, jotta pelottaisitte niillä Allahin ja itsenne vihollisia ja muita, joita ette tunne, mutta jotka Allah kyllä tuntee." Tällaiseen toimintaan on ryhdyttävä, mikäli islam ja muslimit ovat uhattuina.

Itsemurha ja toisen muslimin tappaminen ovat islamin uskossa kiellettyjä. Koraanin neljännen suuran säe 29, jossa ne kielletään, on kuitenkin tulkittavissa arabian kielessä kahdella tavalla ja käännetty muille kielille vähintään kolmella tavalla. "Uskovaiset, älkää käyttäkö omaisuuttanne turhuuteen, vaan käykää yhteisestä sopimuksesta kauppaa. Älkää tappako itseänne. / Älkää tappako/tuhotko toisianne." Kielto saattaa siten koskea myös toisen muslimin taloudellista tuhoamista.

Itsemurhaterrorismi aiheuttaa yleensä myös rinnakkaisvahinkoja, 'collateral damages', jolloin viattomia muslimejakin kuolee. Tällaisen tilanteen varalta itsemurhapommittaja ensin rukoilee, ettei hänen terroritekonsa aiheuttaisi viattomien ihmisten kuolemaa. Mutta jos niin tapahtuu, hän tietää, että kun he tulevat taivaaseen, Allah tulee pyytämään heitä antamaan itsemurhapommittajalle anteeksi.

Kun itsemurhapommittaja on tehnyt tekonsa, hän pääsee nauttimaan 'suuresta palkasta' ja terroristitoveriensa seurasta. Niitä luvataan Koraanin kolmannen suuran säkeissä 157-158 ja 169-172. "Jos te kuolette tai saatte surmanne [Allahin tiellä], kootaan teidät Allahin luo. . Älä pidä kuolleina niitä, jotka on [jo] surmattu Allahin tiellä. . He iloitsevat myös niistä, jotka eivät ole vielä tulleet heidän joukkoonsa, ja siitä, ettei näilläkään ole mitään pelkoa eivätkä he joudu suremaan."

Terroristin sielunmaisema

Itsemurhapommittajat ovat menestyneet koulussa yleensä enintään keskinkertaisesti. Moskeijassa harjoitetuissa koraaniopinnoissa he ovat sen sijaan olleet oivallisia oppilaita. Lontoossa heinäkuussa iskeneet muslimit olivat heränneet vasta varttuneemmalla iällä. Aivan köyhät lapsukaiset harjoittavat taas koraaniopintojaan koraanikouluissa, joita on muun muassa Pakistanissa kymmeniä tuhansia.

Ehkäpä ainoa tieteellinen psykologinen tutkimus, jossa on voitu tarkastella islamistisia terroristeja, on toteutettu Israelin vankiloissa ja raportoitu Yhdysvalloissa. Luonnetestien mukaan kaikilla tutkituilla oli vertailujoukosta poikkeavaa psykopaattista altistumista, vainoharhaisuutta, masentuneisuutta ja lievää maanisuutta. Fundamentalistisiin ryhmiin kuuluneilla esiintyi myös skitsofreniaa ja kaikilla psykopatiaa sekä sairaalloista vihaa.

Haastatteluosiossa terroristeilla ilmeni voimakkaita me-ne- ja me-meitä vastaan- asenteita. Muita piirteitä olivat vihamielinen ryhmäkuntaisuus, pyrkimys alistua yhdenmukaisuuteen, voimakas alistuminen auktoriteetin alaisuuteen, patriotismi sekä halu alistua tiukkoihin uskonnollisiin lakeihin. Palestiinalaisten isänmaallisuus kohdistui oman valtion aikaansaamiseen. Muilla on kyse islamilaisen valtion luomisesta maan päälle.

Muita haastatteluosiossa ilmi tulleita islamistisen terroristin piirteitä olivat homoseksuaalisuuden pelko, liiallisen vapauden pelko, sekä perinteinen naiskuva. Lisäksi he pelkäsivät vapaata seksuaalisuutta, demokratiaa ja vapautta yleensä. Voimaa ja väkivaltaa terroristit sen sijaan ihannoivat.

Valmistautuja puhdistautuu

Halukkaat jihadistit otetaan itsemurhapommittajien listalle vasta, kun he ovat ensin osoittaneet mieskuntonsa aseellisessa alueellisessa taistelussa tai terroriteoissa. Se on terroristille onnen päivä, josta alkaa valmistautuminen itse tehtävään. Sen aikana käydään läpi erityinen ohjelma, jolla mieli vakaannutetaan ja sielu puhdistetaan. Tätä pääasiassa psykologista ja hengellistä vaihetta johtaa sekä kenttäkomentaja että uskonoppinut.

Valmistautuja lukee Koraanin lisäksi pyhän sodan historiaa sekä kertomuksia aikaisemmista suurista marttyyreista. Se lujittaa mieltä. Kirjallisuuden lisäksi kuunnellaan nauhalta puheita, joissa käsitellään esimerkiksi itsemurhapommittajaa taivaassa odottavaa suurta palkintoa. Valmistautujille on aivan viime aikoina alettu lisäksi näyttää videolta onnistuneita itsemurhaiskuja ja järjestää retkiä niiden tekopaikoille.

Itsemurhapommittaja valmistelee kuukausia kestävän valmennuksen aikana myös viimeisen rukouksensa. Yleensä Allahia pyydetään siunaamaan itsemurhatehtävä, jotta se aiheuttaisi mahdollisimman paljon tappioita vääräuskoisille. Sitten pyydetään Allahia puhdistamaan sielu, jotta itsemurhapommittaja olisi valmis kohtaamaan Hänet. Lisäksi rukoillaan, että itsemurhapommittaja näkisi marttyyriveljensä, jotka ovat jo Allahin luona.

Kun tuleva marttyyri saa valmistautumissoiton, loppuvaiheen koulutus on vielä aiempaa ankarampaa. Viimeiset päivät vietetään liki eristyksessä, todennäköisesti jossain turvatalossa muiden harvojen valmistautujien kanssa. Talossa ei ole televisiota eikä musiikkia. Valmistautujien edellytetään tässä vaiheessa vaipuvan uskonnolliseen mietiskelyyn ja rukoukseen, vapauttamaan mielensä mahdollisista positiivisista ajatuksista kaikkia vääräuskoisia kohtaan.

Kirjoittaja on eversti.

ERKKI NORDBERG

Julkaistu 21.11.2005 3:05:17

Vaikuttaisi siltä, että TS julkaisee eri "osapuolien" tekstejä puolueettomasti ja varsin tasapuolisesti. Hyvä, että sentään joku palauttaa täkäläisiäkin islamisteja vähän maan pinnalle...

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (131)

Selvää, mielenkiintoista ja asiallista faktaa, kuten Erkin tyyliin on aina kuulunut.

Haluan kuitenkin kaiken kiireen keskellä takertua erääseen lillukan varteen.

Re: <"Luonnetestien mukaan kaikilla tutkituilla oli vertailujoukosta poikkeavaa psykopaattista altistumista, vainoharhaisuutta, masentuneisuutta ja lievää maanisuutta.>"

Termi "psykopaatti" tässä tapauksessa katosi jo vuonna 1952, sillä psykopaatti on lähinnä itselleen vaarallinen, mutta sosiopaatti on 100%:sti psykopaatti samalla omaten eräitä lisäominaisuuksia tehden hänestä vaarallisen nimenomaan ympäristölleen.

Suomalaisten kannalta kuuluisin sosiopaatti oli Yhdysvaltain ensimmäinen kuolemantuomion saanut nainen, Eileen Wuornos, jonka äiti oli oululainen "pyhäkköportto".

Chair
Seuraa 
Viestejä2833

Saa nähdä kuinka pian palstan terroristienystävät ja muslimienrakastajat iskevät.

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Melkoiset kuvitelmat on terrorismin päässä tuon perusteella.
Mutta kukas nuo mielentilatutkimukset on tehneet? Jenkit?

Oliko tällä koko tekstin lainauksella nyt jokin pointtikin? Mitä Anduril halusit tällä sanoa? Että äärimuslimit ovat vaarallista sakkia? Että itsemurhapommittajien värväys ja koulutus Irakissa on systemaattista toimintaa? Vai mitä?

Lisäksi minua kiinnostaa tuo Chairin huomio. Mikä oli sen tarkoitus?

Chair
Saa nähdä kuinka pian palstan terroristienystävät ja muslimienrakastajat iskevät.

Onko niitäkin? Aika yllättävää, että nykyaikana kukaan lähtisi puolustamaan muslimeita.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Tetrafuran
Chair
Saa nähdä kuinka pian palstan terroristienystävät ja muslimienrakastajat iskevät.

Onko niitäkin? Aika yllättävää, että nykyaikana kukaan lähtisi puolustamaan muslimeita.

Niin. Kaikki vääräuskoisethan, vireaiden kulttuureiden edustajat varsinkin, ovat ihmiskunnnan, vapauden ja oikeuden suurimpia vihollisia, ja muslimit erityisesti koska he ovat kaikki väkivaltaisia ja julmia kiduttajadiktaattoriterroristeja. Mikään paha sana lausuttuna muslimeista ei ole liioittelua.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Anders

Lisäksi minua kiinnostaa tuo Chairin huomio. Mikä oli sen tarkoitus?

Minua taas uskonnollisesti fundamentalistisen teinitrollin lässytys terrorisminystävistä ei voisi paljoa vähempää kiinnostaa.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Chair
Seuraa 
Viestejä2833
Kosh
Uusi, tiukempi Kosh - Nyt vain lähes nolla prosenttia asiattomuuksia; meille ja teille!

Käytännössä kuitenkin lähes sata prosenttia.

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

Ilman suomalaista "terroristia" Eugen Schaumania Suomi olisi aika varmasti IVY-maa ja mekin puhuisimme sujuvasti venäjää. Tai ainakin sitä olisi opetettu koulussa.

Koska terrorismi on oikeutettua? Islamia ei levitetä itsemurhapommituksilla, ne ovat kostoja. CIA:lla on salaisia vankiloita, USA:ssa teloitetaan ihmisiä, suurin osa amerikkalaisista hyväksyy kidutuksen kuulustelumetodina. Taikasana terrorismi antaa luvan kaikkeen.

Väkivalta synnyttää lisää väkivaltaa.

Chair
Kosh
Uusi, tiukempi Kosh - Nyt vain lähes nolla prosenttia asiattomuuksia; meille ja teille!

Käytännössä kuitenkin lähes sata prosenttia.

Kun joku on eri mieltä kanssasi, on hän asiaton. Hienoa.

Andúril

Se oli erittäin hyvä kirjoitus.

Minä kerron nyt mitä olen asiasta kuullut tai lukenut muslimeilta itseltään.

Kummatlkin, sekä he jotka tekevät jihad tai shaheed, kuvittelevat menevänsä heti kuolemansa jälkeen paratiisiin. Koraaani hyväksyy jihadin. On kahta eri sorttia jihadia, pieni jihad ja suuri jihad.

Shaheed on myös sallittua Koraanin mukaan. Mutta itsemurha ei ole sallittua Koraanin mukaan. Shaheed tarkoittaa muslimeille melkein samaa kuin sana marttyyri, että kuolee marttyyrinä.

Me länsimaalaiset pidämme itsemurhapommittajia itsemurhan tekevinä, jotka samalla tappavat ihmisiä läheisyydestään. Syvästi uskontoansa harrastavat muslimit hyväksyy tapahtuman.

Normaalisti he, jotka hakeutuvat shaheediksi, ei taistele sitä ennen jihad. Esimerkiksi Iranissa on tuhansittain nuoria naisia, äitejä, jotka vain odottavat kutsua mennä tekemään shaheed jossakin valtiossa, useimmiten Israelissa ja Irakissa, mutta muuallakin.

Fanaattiset auktoriteetit Islamissa, löytää Koraanista paikkoja, mikä heidän tulkintansa mukaan sallii itsemurhapommitukset.

Hiljakkoin on kirjoiteltu paljon 18-vuotiaasta ruotsalaisesta, jugoslaavista, joka aikoi tehdä shaheed. Oli jo tehnyt videon. Nyt hän ja hänen kumppaninsa on pidätettyinä Sarajevossa ja Tanskassa. Tämä nuori poika sai inspirationia tulla shaheediksi yhdessä Moskeijassa Ruotsissa, ollessaan siellä Koraanikoulussa.

On liikkeellä monta muslimia jotka värväävät nuoria miehiä ja naisia itsemurhapommittajiksi. Ja aina on halukkaita antamaan henkensä Allahin takia. Riippuu siitä kuinka altis ihminen on uskonnollisen auktoriteetin sanoille.

Joskus voi tosiaan olla että jihadia tekeviä kehoitetaan tekemään shaheed. Jihadhan on pyhäsota ja shaheed on marttyyri. Kummassakin jos kuolee ja antaa henkensä Allahille, päästää heti Islamin mukaan paratiisiin. Tuollainen houkuttelee monia.

Voin vain todeta että onneksi kaikki muslimit ei ole fanaattisia, mutta he jotka on sitä riittää tällä erää. Ei tarvitsisi enempää.

En luule että monikaan länsimainen puolustaa näitä itsemurhapommittajia ja jihadisteja tai heidän tekojaan. On toki poikkeuksia, valitettavasti. Mutta he ei todennäköisesti ole selvillä, miksi nämä teot tehdään ja että miten muslimit saadaan tekemään näitä tekoja.

Jotkut sanovat että he ymmärtävät terroristeja ja vertaavat heitä USAn terrorismiin. Oli miten oli, muslimien tekemät terrorismit sen kun kasvaa. Ennen ei ollut Euroopassa, nyt on. Terrorismi kolkuttaa ovellamme. Mitä teemme? Puolustammeko, vai hylkäämmekö?

Vierailija

Meidän länsimaalaisten pitää kehittää omia terroristeja vastapainoksi,ns. kauhun tasapaino..

installer
Meidän länsimaalaisten pitää kehittää omia terroristeja vastapainoksi,ns. kauhun tasapaino..

Jos et ole sattunut huomaamaan niin USA ja ja muut länsimaat kyllä huolehtivat siitä. Ja auttaako? Ei.

WTC-iskujen jälkeen hyökättiin heti Afganistaniin. Irakin sota oikeutettiin terrorismin uhalla.

Vierailija

"Jos et ole sattunut huomaamaan niin USA ja ja muut länsimaat kyllä huolehtivat siitä. Ja auttaako? Ei."

Tuskinpa USAn joukot tekevät fanaattisia itsemurhaiskuja. Mitenkään natseja ihannoimatta heillä tämä sissien/terroristien/vastarintaliikkeiden torjunta oli hieman raaempaa mutta käytännössä tehokkaampaa.Muistaakseni se meni tyyliin että jos jossain kylässä/kylän lähiympäristössä tapettiin saksalainen sotilas, niin vastaiskuna teloitettiin x määrä kyläläisiä.Olen lukenut jostain että mongoleilla oli samantapainen tyyli Kiinaa valloitettaessa, jos kaupunki antautui se liitettiin mongolien valtakuntaan rauhanomaisesti, jos vastarintaa esiintyi niin kaikki kaupungin asukkaat teurastettiin.Seurauksena oli että kaupunki kaupungin jälkeen antautui mongolien hallintaan...
Johdonmukaista, mutta ei kovin humaania toimintaa.
Amerikkalaiset taitavat lähinnä jaella karamelleja terroristialueilla toivossa saada asukkaat puolelleen,naivia

Vierailija

"WTC-iskujen jälkeen hyökättiin heti Afganistaniin. Irakin sota oikeutettiin terrorismin uhalla."

Kuka väittää ettei se ollut oikeutettua, Suomea vastaanhan ei tehty terrori-iskua joten mehän olemme oikeutettuja arvostelemaan näitä ratkaisuja, eikö vain?

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Chair
Kosh
Uusi, tiukempi Kosh - Nyt vain lähes nolla prosenttia asiattomuuksia; meille ja teille!

Mä oon läski, enks mä ookkin läski, sano nyt hei oonks mä läski!

Olet. Inha ihramaha.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Chair
Seuraa 
Viestejä2833
Asimov
Kun joku on eri mieltä kanssasi, on hän asiaton. Hienoa.

Asiatonta on Koshin harjoittama nimittely, olkinukkeilu ja henkilöhyökkäykset.

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Chair
Asimov
Kun joku on eri mieltä kanssasi, on hän asiaton. Hienoa.

Asiatonta on Koshin harjoittama nimittely, olkinukkeilu ja henkilöhyökkäykset.

Kertoisitko, missä olen muka sellaisia harrastanut?

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Asimov
Ilman suomalaista "terroristia" Eugen Schaumania Suomi olisi aika varmasti IVY-maa ja mekin puhuisimme sujuvasti venäjää. Tai ainakin sitä olisi opetettu koulussa.

Schaumann ei räjäyttänyt ilmaan kuuttakymmentä sivullista tai pamauttanut pommia Pietarin tai Moskovan toreilla, eikä myöskään toiminut uskonnollisista syistä. Schaumannin ja vaikkapa jonkun paleterroristin vertaaminen toisiinsa on pahemman luokan virhe, jonka ääneen lausumisesta sietäisi jo saada turpiinsa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat