Seuraa 
Viestejä45973

Yhdellä koneella google maps näkyy englanninkielisenä ja sieltä saa valmiiksi kaikenlaisia näppäriä työkaluja käyttöönsä ilman mitään sisäänkirjautumisia. Toisella koneella taas sama sivu palvelee minua suomeksi ja pudottaa pois kaiken kätevän. Kokeilin huijata sitä muuttamalla osoitteen fi-päätteen com-päätteeksi, mutta silti sivupalkin työkalut (tai pikemminkin niiden puute) on suomeksi.

Joillakin koneilla vain ei tekisi mieli naputella salasanoja, mutta silti olisi päästävä mittaamaan etäisyyksiä kartalla. Miksi tämä toimii yhdellä koneella ilman mitään kikkailuja, mutta toisella vain sisäänkirjautumisen jälkeen?

Tällaisia tilanteita tulee vastaan esim. suojaamatonta verkkoa käytettäessä, kirjastossa, nettikahvilassa jne.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Jos auttaisi, niin en kysyisi.
One way to do that is to click on "My Maps", select "Distance Measurement Tool" in the Featured Content section and create a path on the map.
Niinpä. Noin se toimii yhdellä koneella muttei toisella. Teoriassa noin, mutta kun tämä teoria vaan ei päde universaalisti kaikkialla.

Näyttäisi olevan käyttiksestä kiini. Kahdella Linux koneella olen saanut maps.google.com sivun näyttämään englanninkielistä sisältöä. Kahdella vista koneella kun koitin, niin .com pääte ei auttanut mitään. Jääräpäisesti se näyttää aina suomalaisen sisällön, tai siis pikemminkin sisällön puutteen. Sinne kun koittaa lisätä distance measurement tool niin se rupeaa avautumaan rekisteröitymisestä ja muusta semmoisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tetrafuran

Miksi tämä toimii yhdellä koneella ilman mitään kikkailuja, mutta toisella vain sisäänkirjautumisen jälkeen?Onko "toimivalla" koneella ehkä erehdyksessä tallennettu tunnus ja salasana selaimeen tai muualle, josta se otetaan automaattisesti käyttöön?

Kahdella toimivalla linuxilla kun koitin, niin nimenomaan en ole tallentanut gmailin salasanoja minnekään. Itseasiassa painoin vielä sign out ennen kun lähdin koettamaan google mapsia. Nurkassa pitäisi näkyä nimeni, jos olisin kirjautunut sisään.

Huomattakoon että linuxeilla saan halutessani myös suomalaisen surkean käyttöliittymän päälle, kun menen .fi sivujen kautta käyttelemään tuota palvelua.

maps.google.com palvelut
Featured content
Google Real Estate Search
Hot Spots Guide
Island Guide
Videos from YouTube
Photos from Picasa Web Albums
Gas Prices from GasBuddy.com
Distance Measurement Tool
Places of Interest
The Weather Channel
The Tap Mapplet
Starred items

maps.google.fi kurjuus ja köyhyys
Tarjoamamme sisältö
Etsi hotellit - BOOKING.COM
Helsinki, Finland
Oulu, Finland
Kiinnostavia paikkoja
Pisteytetyt kohteet

12 vs. 5,
Joista itseasiassa vain neljä on jonkun arvoisia. Suomalaisille ei vastaavasti tarjota ainuttakaan hyödyllistä palvelua ilman kirjautumista.

Mites muuten on: onko kukaan onnistunut windows koneella huijaamaan googlea näyttämään englanninkielistä sisältöä ja palveluita?

salai
Seuraa 
Viestejä9067

Minulla riitti ainakin googlessa (hakukoneessa) käyttöliittymän kielen vaihtaminen englanniksi.
Silloin tuli vasempaan reunaan valittavaksi mittanauhakin.

Lisäys: Siis ei tarvinnut olla kirjautuneena sisään, kunhan talletti ne asetukset.
Lisäys 2: Nuo Googlen kieliasetukset ovat kyllä selaimen kielestä riippumattomasti valittavista.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Hieno juttu. Se auttoi. Kiitos.

Tietokoneissa tämä monikielisyyspelleily on mielestäni aiheuttanut enemmän päänvaivaa kuin hyötyä. Taas se nähtiin.

Riittävän syvälle kun menee tutkimaan xp:n tai vistan asetuksia, vastaan tulee englanninkielisiä alueita järjestelmän pääkielestä riippumatta. Keräilen kuvia noista tilanteista. Toinen ärsyttävä kielikriisi tuli vastaan exceliä käyttäessä. Koitappa suomalaista versiota komentaa vaikkapa NPV, IRR, SQRT, STDEV, MMULT, SUM ja muilla tutuilla ja hyväksi havaituilla lyhyillä kommennoilla. Eipä onnistu, niin. Microsoft on ystävällisesti mennty kääntämään koko softan komentoja myöten, jotta siirtyminen niiden välillä olisi mahdollisimman takkuista. Saisi vielä samaan syssyyn kääntää cmd komenotkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat