Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009

Internet on valvontayhteiskuntien ja poliisivaltion kehittymiselle oivallinen apukeino. Kaikki tieto on jäljitettävissä, ja vuosien takaiset tiedot ja tapahtumat on mahdollista palauttaa hetkessä näytölle ja dokumentoitaviksi.

Pitäisikö siis internetistä tehdä "unohtava"? Unohtaminen tarkoittaisi sitä, että vaikkapa kaikki yli viisi vuotta sitten nettiin tuotettu tieto pyyhkiytyisi pois tai johonkin rekisteriin, josta se voitaisiin palauttaa maksua vastaan ja tiukoin ehdoin?

Näin internetistä saataisiin inhimillisempi.

Sivut

Kommentit (17)

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009
JW
Internet on se mikä se on. Sitä ei pidä kahlita. Kaikki muu on jo kahlittu.Kuitenkin internet on kahlittu tiukoilla laeilla, joita ei ole suunniteltu sitä varten (joukkotiedotusta ja mediaa koskeva lainsäädäntö). Se jos mikä on kahlitsemista.

=> Periaatteessa peräpukamaongelmistaan nettiin kirjoittelevan anonyymin Peran pitäisi noudattaa kirjoittamassaan samaa huolellisuutta kuin HS:n pääkirjoitustoimittajan.

Ehkä lainsäädäntöä voitaisiin samalla vähän muuttaa.

Eihän unohtelu ole inhimillistä tai muistaminen..
Joillakuilla yksilöillä on ilmiömäinen muisti, jotkut on dementikkoja..
Toki se että asiat jää elämään bittiavaruuden tietomuistissa on erillaista kuin yhden ihmisen kohdalla.. mutta..

Kirjarovioita?
Ei kai noita
kukaan tahtoa koita?

Tieto on valtaa niin sanotaan,
konemuistissa se on puhtaimmillaan.
On virheet ja vahingot opiksi vaan
ja kertaus on tehty se opettamaan.

Ehkä nettiaika ehdollistaa,
jonkin mitä ei kuvitellakkaan..
Ole voitu ja meneillään murros on,
ihmiskunnan ja luonnon, sen olennon?

Poltetaan mieluimmin rintaliivejä!!!

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Liittynyt9.10.2008

Kuka sen vanhentuneen tavaran kävisi netistä poistamassa? Olisi nimittäin melkoinen savotta. Vai pitäisikö kriminalisoida vanhan tiedon esilläpito ja kuka olisi vastuussa? Mikä olisi sopiva tuomio vaikkapa siitä, että on unohtanut päivittää kotisivunsa?

We're all mad here.

abskissa
Kuka sen vanhentuneen tavaran kävisi netistä poistamassa?
Koppalakit tulee ovelle koputtamaan. Mikäli vanha kama ei katoa suosiolla, sä lähdet mukaan.

Itse olisin hyvin tyytyväinen, kun 11 vuotta sitten omalla nimellä kirjoittamani paska häviäisi jo.

Ei pitäisi internetin unohtaa, kuten JW:kin tuolla mainitsi. Internetin toiminnan pitäisi kehittyä "luonnollisesti" ilman turhaa kontrollia tai Pönninkin mainitsemia "kirjarovioita". Toisaalta, voivathan palvelimet, joille tieto on varastoitua, kaatua pysyväisluontoisesti ja näinollen tieto kadota.

Itse ainakin olen potentiaalisen poliittisen urani suurimmalla osalla kommenteistani tuhonnut; mielestäni tämä on kuitenkin vain yksi "internetin muistin" hyvistä puolista - mielenrauhani kannalta.

Puhutaan siis webistä varmaankin, ei niinkään Internetistä. Kovastihan ne on spekuloinu webin kaatumista. Ilman Googlea oltaiski jo siinä tilassa, että jokainen webbisivu olis yhtä arvokas kuin yksi roskaposti. Tila on heikkenemään päin, kun ylätason domainit tulee kaupalliseen jakoon. Kukaan ei enää muista mikä sen Tieteen palstan osoite oli, oliko se .fi, .suomi, .foorumi, .vittuilu, .bushman vai mikä. Ja miten Google luokittelee eri ylädomainit...

Toinen vaikeuttava tekijä on IPv6... ite muistan ulkoa kymmeniä IPv4:iä, mutta entäs kun IP:t on muotoa 2001:0db8:85a3:08d3:1319:8a2e:0370:7334... kuka näitä voi muistaa?

Olli V
abskissa
Kuka sen vanhentuneen tavaran kävisi netistä poistamassa?
Koppalakit tulee ovelle koputtamaan. Mikäli vanha kama ei katoa suosiolla, sä lähdet mukaan.

Itse olisin hyvin tyytyväinen, kun 11 vuotta sitten omalla nimellä kirjoittamani paska häviäisi jo.
Onneksi rikoslaissa on lehtikirjoittelun vanhenemispykälä.

Olisiko se vielä 5 vuotta. Tosin näitä "vanhemispykäliä" venytetään jatkuvasti kuten velkavastuuta ja tekijänoikeuksiakin.

Hubsu
Olli V
ite muistan ulkoa kymmeniä IPv4:iäJonkun täytyy käydä enemmän ulkona...

No joo, vois ehkä enemmänki nyt kesällä kulkea tiirailemassa tyttöjä, mutta mä saan tolla palkkani.

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009
Sakarias
Itse ainakin olen potentiaalisen poliittisen urani suurimmalla osalla kommenteistani tuhonnut; mielestäni tämä on kuitenkin vain yksi "internetin muistin" hyvistä puolista - mielenrauhani kannalta.Kaitpa se minullakin on sama juttu. Tuo on hyvä näkökulma. Säästyy polittiselta itsehuoraukselta, noidankehältä ja krooniselta valehtelutaipumukselta, kun vierailee keskustelupalstoilla.

En sinänsä pitäisi mahdollisuuksiasi menetettyinä. Miksei jokin puolue kiinnostuisi vaikka näistä poliittisesti korrekteista sammakoistasi (näen jo Iltalehden lööpit; kuinka tonkijamestari toimittaja on saanut selville pääministerin aikaisemman elämän möläytyksiä) :

Sakarias
Tietysti naisen mottaamisessa on puolensa: ovat lähes poikkeuksetta fyysisesti heikompia ja näinollen helpompia vastuksia; ja jos tuo kukkia jälkeenpäin, hellittelee ja lupaa kuun ja tähdet taivaalta, saa palkkioksi koiramaisen kiintymyksen ja luotettavan elämänkumppanin ja mahdollisesti myös hyväuskoisen munasoluhautomon jälkikasvuaan varten . HaAHHAHAHAHaHAaahHAAA!
R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009
Pönni

Kirjarovioita?
Ei kai noita
kukaan tahtoa koita?

Poltetaan mieluimmin rintaliivejä!!!
Tuosta olen samaa mieltä. Kirjaa en kuuna päivänä polttelisi. Kirja on kuitenkin kirja. Ne ovat aarteita. Sähköinen tiedonvälitys ei koskaan pysty astumaan kirjan varpaille. Ei edes silloin, kun uudet sukupolvet eivät enää tunne kirjan käsitettä ja kun kirjoja ei enää ole.

IT-hömppä ja bitit ovat silkkaa roskaa kirjoihin verrattuna. Kallioon kaiverrettu nimimerkkikin on arvokkaampi kuin tsiljoonat, mitättömät sähkövaraukset, jotka vain odottavat purkautumistaan ja katoamistaan taivaan tuuliin.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005
Moukale
Periaatteessa peräpukamaongelmistaan nettiin kirjoittelevan anonyymin Peran pitäisi noudattaa kirjoittamassaan samaa huolellisuutta kuin HS:n pääkirjoitustoimittajan.
Kyllä. Ainoa Peraa suojaava tekijä on se että maailmasta löytyy mielenkiintoisempienkin ihmisten peräpukamia.

Moukale
Ehkä lainsäädäntöä voitaisiin samalla vähän muuttaa.
Mitä lainsäädäntöä? Ja ennenkaikkea minkä maan lainsäädäntöä? Suomen? Venäjän? Nigerian?

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009
Finlandes

Moukale
Ehkä lainsäädäntöä voitaisiin samalla vähän muuttaa.
Mitä lainsäädäntöä? Ja ennenkaikkea minkä maan lainsäädäntöä? Suomen? Venäjän? Nigerian?Kunnon kansalliset rajoitukset vaan käyttöön, kuten Kiinassakin on tehty. Suomessa voitaisiin muuttaa lakia ensiksi vaikka niin, että Googlella ei löytyisi Kekkosesta ja Mannerheimista mitään negatiivista.

Moukale
Pönni

Kirjarovioita?
Ei kai noita
kukaan tahtoa koita?

Poltetaan mieluimmin rintaliivejä!!!


Tuosta olen samaa mieltä. Kirjaa en kuuna päivänä polttelisi. Kirja on kuitenkin kirja. Ne ovat aarteita. Sähköinen tiedonvälitys ei koskaan pysty astumaan kirjan varpaille. Ei edes silloin, kun uudet sukupolvet eivät enää tunne kirjan käsitettä ja kun kirjoja ei enää ole.Kyllä niistä joskus saa ihan hyviä sytykkeitä, riippuu kirjasta.
Paljon on valeita painettu ja pakattu kanssiin. Vallanpitäjälle toki herkkua "Herätkäälehdet" ja muu "Valitut palat".

IT-hömppä ja bitit ovat silkkaa roskaa kirjoihin verrattuna. Kallioon kaiverrettu nimimerkkikin on arvokkaampi kuin tsiljoonat, mitättömät sähkövaraukset, jotka vain odottavat purkautumistaan ja katoamistaan taivaan tuuliin.Provoiletko tahallasi vai oletko syönyt/juonut eilen jotain sopimatonta?
Olen viehtynyt järkevistä mielipiteistäsi, riemuinnut kun kaltaisesi keskustelija saapui ilahduttamaan interaktiivisti tänne persutunkiolle, jota tiedefoorumina pidetään.

Ei ilmiöt poissulje toisiaan. Totuus ei pala tulessakaan. Se on ja pysyy vaikka ihmiset sen onnistuu välillä lavastamaan joksikin muuksi tai kaikki ei sitä ehkä milloinkaan ymmärrä edes.. Eihän ihminen ole totuus muusta kuin itsestään. Usein omastaan sokea.

Tiedon säilöminen on toki arvokasta toisinaan. Ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen, mutta internet on hyvä lisä olemassaoleviin ja uudet innovaatiot voi tuoda lisää mahdollisuuksia.
Toki kiveen hakattu historia puhuu itsestään omansa mutta murenee ne kivetkin, rajapyykit rapautuu, tiedon ies vapautuu kun loistaa uusi kuu.

Ihmisiä syntyy jatkuvasti lisää ja me kuolemme yksi kerrallaan pois. Vuorovaikutus on kuitenkin se mikä tekee ihmisen. Vuorovaikutus on se mikä tekee tiedosta totuuden.

Vallanhimoiset kaatais mieluusti netin ja kivittäis totuuden etsijät, niin aina.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat