Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Nyt tällä viikolla on sekä maanantaina että tiistaina esitetty mediassa kehoitus nähdä monikulttuurisuuden hyvät puolet eikä keskittyä vain niihin huonoihin puoliin. Kumpanakaan päivänä ei kuitenkaan ole kukaan kertonut mitä ne hyvät puolet ovat. Voisiko joku kertoa?

Mediassa monikulttuurisuusrummutus tuntuu vain kiihtyvän. Alan olla kurkkuani myöten täynnä.

Sivut

Kommentit (168)

Mediassa monikulttuurisuusrummutus tuntuu vain kiihtyvän. Alan olla kurkkuani myöten täynnä.Minkä täytiläisen tähden sitten jumitat just tässä aiheessa?
Mulla on täällä mediat kii eikä kukaan/mikään tuputa.
Hanki joku säädin..
Jotenkin ymmärtäisin paremmin jos ulkona olis pimeetä ja kylmää, sellainen sää mitä et vois sietää..
Masokistiko sinä oot vai vaivaako jälkikaamosmasennus, tjms.?

Deus Ex
Nyt tällä viikolla on sekä maanantaina että tiistaina esitetty mediassa kehoitus nähdä monikulttuurisuuden hyvät puolet eikä keskittyä vain niihin huonoihin puoliin. Kumpanakaan päivänä ei kuitenkaan ole kukaan kertonut mitä ne hyvät puolet ovat. Voisiko joku kertoa?Suomessa.. niin, mitähän täällä yleensä syötäis jos olis olleet aina rajat kii? Sinälläänkin jo ihan absurdi kysymys kun valtion rajat on vaan nimelliset. Muuttolinnuthan ei niistä perusta, ei pilvimassat ja muu eikä sellaista armeijaa tai talousmallia ole mikä vois pitää rajat iankaiken kiinni ikuisesti.

Kaatuihan se Berliinin muurikin lopulta!

Se oli ilon juhla se! Ankeeta oli sitä ennen jonottaa loputtomissa passijonoissa, yms.

Utopistista tietenkin kuvitellakkaan maailmaa mikä ei olis jos jotenkin kahtia jaettu, ikäänkuin Hyvään ja Pahaan, rikkaaseen ja köyhään, etelään ja pohjoiseen, jne. mutta käytännössä rajat on häilyväisiä, usein kuin vetehen piirreltyjä viivoja..

Kultturievoluutiostakinhan karsiutuu sellainen aines mikä ei ole elinkelpoista. Toki tavat ja käytänteet kumpuavat ihmisluonnosta ja niinollen sitämukaa kun evoluutiossa muokkaantuu luonnon koko biodiversiteetti, sitämukaa muokkaantuvat kulttuurit.

Välillä hiukan etuajassa, välillä viiveellä..
Elämä on..

Mistä suomalaiset on tulleet suomeen? Mikä on Suomi, keitä ovat suomalaiset, mikä on suomalainen kulttuuri..

Kai tää nyt sitten on jotakin edistysuskoo.. eikun taantumususkoo..
Ruotsalaisia emme ole, Venäläisiä ei meistä tule, olkaamme siis Suomalaisia..

Kertokaas nyt Suomalaiset keitä te ootte ja millaisia, mistä ootte tullu? Mistä teidän hieno kulttuurinne koostuu ja mitä erinomaista siinä on?

Onko valtionyrityksiä vaiko monikansallisia?
Onko omavaraistaloutta vai vientiä ja tuontia?
Vaivaiskoivuja?

Vai pitikö tässäkin taas haukkua Somaleja ja muslimeja???
Ajattelenko liian laajasti ja fiksusti?

Halla-aholainen en ole ikä Persua minusta tule! Olen siis sitoutumaton ja ajattelen monikulttuurisuudesta nyt kauniita ajatuksia.

Näitä "persu" ketjuja taitaa kohta olla jo sata?

Melki vois luulla että jos on urospuolinen, hetero, naimaton ja alle kolkytvee niin se = persu tai ainakin mamukriittinen mokuvastustaja.

Ja niin sokee ettei näe hyviä puolia siinä että kulttuuri on elävää.
Jotain stnan nurkkapatrioottista vihanpitoo vaan kohdusta hautaan.
Sisäsiittoista taitaapi olla???
Vai mistä moista kumpuaa?

Kvartaalikapitalismia pitäis ennemminkin kritisoida kasvottomuudesta, siitä että se vie ja tuo pääomaa miten lystää, että se edesauttaa harvainvaltaa, joka köyhdyttää muualla niin että syttyy sotia ja pakolaisvirrat lähtee vaeltamaan.

Onko liian vaikeeta ymmärtää?!

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28076
Liittynyt13.5.2005

Niitä samoja kulttuuriin liittyviä hyviä puolia löytyy ihan silläkin, että matkustaa ulkomaille johonkin toiseen kulttuuriympäristöön. Filippiineillä minua hätkähdytti hyvin suuresti tapaamieni ihmisten vilpittömyys, välittömyys ja avoimuus, joka ulospäin suuntautuneisuutena mielestäni poikkeaa suomalaisesta ikäänkuin "sisäänpäin" suuntautuneesta kulttuurista. Voi olla, että omat subjektiiviset lähdeaineistoni ovat tällaisen väittämän todisteiksi kyseenaliset, mutta silläkin uhalla näkisin mielelläni ihmistenvaihdon/-muuton tuovan Suomeen lisää mainitsemiani ominaisuuksia. Kolikon kääntöpuolena näen tosin Filippiinejä huonona puolena normittavan korruptoituneisuuden, joka voi linkittyä juuri tuohon vilpittömyyteen, kun se esiintyy sinisilmäisyytenä suhteessa muihin ihmisiin.

Tietysti jos käsittää ulkomaan matkansa kultturiannin vain sääolosuhteina, voi olla, ettei niitä samoja ominaisuuksia voi verrata siihen, mitä me kohtaamme kotimaassa kun tänne ilmaantuu vieraan kulttuurin edustajia.

Yllä hieman minun näkemystäni yhdestä "monikultturismismin" tai siihen liittämäni ominaisuuden positiiviseksi kokemastani puolesta.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

-:)lauri
Tietysti jos käsittää ulkomaan matkansa kultturiannin vain sääolosuhteina, voi olla, ettei niitä samoja ominaisuuksia voi verrata siihen, mitä me kohtaamme kotimaassa kun tänne ilmaantuu vieraan kulttuurin edustajia.

Yllä hieman minun näkemystäni yhdestä "monikultturismismin" tai siihen liittämäni ominaisuuden positiiviseksi kokemastani puolesta.
Esimerkkisi ei kuvaa monikultturismia vaan monokultturismia. Se on eri asia, kun turisti maksaa ja seuraa paikallisten menoa kuin se, että paikalliset maksavat turistin elämisen ja joutuvat kantamaan hänen mukanaan tuomat ongelmat. Veikkaisin, että filippiiniläiselläkin hymy hyytyisi, jos hän joutuisi sellaiseen tilanteeseen.

Hyviä puolia saattaisi olla:

-Ruokakulttuurin monipuolistuminen
-Yrittäjyyden lisääntyminen
-Uudenlaisen kulttuurin ja innovaatioiden syntyminen kulttuurien kohtaamisen seurauksena
-Geeniperimän monipuolistuminen, jolloin perinnöllisiä tauteja esiintyy vähemmän
-Väestöstä tulee pikku hiljaa suvaitsevampaa ja kykenee pärjäämään monivivahteisessa ympäristössä, jolloin kyky luoda uutta lisääntyy

Kaikki mainitut hyvät puolet ovat vain arvauksia, eikä minulla ole antaa ainuttakaan tutkimusta, joka osoittaisi, että monikulttuurisuudesta seuraa tuollaista. Nuo ovat maallikon veikkauksia.

Huonoja puolia voin keksiä aivan samalla tavalla, mutta minulla ei ole tähän hätään niihinkään tarjota yhtään lähteitä niiden paikkaansapitävyydestä.

Viinankylväjä
Seuraa 
Viestejä476
Liittynyt15.1.2009

Todellakin, mitä hyvää on monikulttuurisuudessa ja miksi valtamediat näkee tarpeelliseksi valistaa sen ihanuudesta taukoamatta? Miksi maahanmuuton tarpeellisuutta perustellaan sillä, että meidän kulttuurimme "rikastuu"?

Ja nyt puhutaan todellisesta monikulttuurista, missä useampi uskonnoltaan, kieleltään ja tavoiltaan poikkeavaa kansaa asuu rinnakkain. Kun toisen kansan lait ovat täysin ristiriidassa toiseen kansaan, ja ei ole yhteistä kieltä, niin toimiiko se todella? Israel lienee asiasta hyvä esimerkki miten sopuisia ihmiset ovat perusluonteeltaan.

Usassa homma toimii paremmin; yhteinen kieli ja yhteiset lait. Mutta kulttuurien välisiltä ongelmilta ei silti ole Usassakaan vältytty.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Noh, ainakin hyvinä puolina voidaan pitää naisten ympärileikkauksia ja burkhaa.

Ärsyttää kun suomalaiset RASISTI Naiset pilkkaavat islamia kulkemalla huorahtavasti teepaidoissa ja farkuissa/verkkareissa tuolla kaduilla. Ettekö te tajua että suomessa on uskonrauha? Miksi lähes kaikki suomalaiset naiset haluavat rikkoa muslimien uskonrauhaa? Miksei vihreät tai vasemmisto puutu tähän epäkohtaan ja törkeään rasismiin ja ulkomaalais VIHAAN??! Vittu että ärsyttää naisten tekopyhyys...syyttää miehiä aina muukalaisvihasta, ja sitten itse käyttäytyvät ainakin satakertaa loukkaavammin ulkomaalaisia kulttuuriperintöjä kohtaan.

Miesten rasismi on vain marginaalista verrattuna naisten tekemään rasismiin ja uskonpilkkaan.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Työllistävä vaikutus.

Suomessa on tällä hetkellä aikuisille tarkoitettuja vastaanottokeskusyksiköitä lähes 20 ja sen lisäksi alaikäisille ja lapsille tarkoitettuja perheryhmä- ja tukikoteja lähes 40. Paikkoja näissä yksiköissä on 4220 ja asukkaita tällä hetkellä on noin 4000.

Lisäksi on tietysti henkilökunnan rekrytointi. Tällaiseen 100-150 paikkaiseen keskukseen täytyy palkata 10-15 työntekijää, jotka yleensä pyritään rekrytoimaan lähialueilta, luettelee Leena-Kaisa Åberg
Lähes 1000 Suomalaista on saanut työpaikan taantumasta huolimatta!

http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutis ... 46449.html

Peksa

-Geeniperimän monipuolistuminen, jolloin perinnöllisiä tauteja esiintyy vähemmänMuuten kyllä näin mutta valitettavasti ainakin tietyt maahanmuuttajaryhmät tuntuvat sekoittuvan alkuperäisväestön kanssa varsin heikosti, jolloin tämä hyöty jää minimaaliseksi. Eristäytymistä pidän kyllä geneettiseltä kannalta käytännössä pelkästään positiivisena asiana, koska tällöin myös esimerkiksi älykkyysosamäärään laskevasti vaikuttavat geenit jäävät leviämättä.

Aatos
Aatos toisessa ketjussa
Maahanmuuttoasioissa Tiede-palsta toimii jonkinlaisena hommaforumin jatkeena ja sieltä voi käydä etukäteen katsomassa, mitkä aiheet ja millä argumenteilla ovat pian esillä täällä.Lue myös keskustelu "Monikulttuurisuuden positiiviset puolet"
http://hommaforum.org/index.php/topic,136.0.htmlDialogi itsensä kanssa on todella hieno asia. En minä väitä, etteikö maahanmuuttajista voisi olla hyötyä kaikille osapuolille, mutta lähtökohtaisesti näiden uusien tulijoiden täytyy tuottaa lisäarvoa yhteiskunnalle eikä toisinpäin. Eli käytännössä maahanmuutto pitää olla työperustaista. Heitä ei voi vain sattumanvaraisesti ottaa vastaanottokeskuksiin ja heittää byrokratian ja tukiviidakon varaan.

taisto
Lähes 1000 Suomalaista on saanut työpaikan taantumasta huolimatta!

Ja nämä 1000 suomalaista saivat työpaikan, jotta Suomeen saataisiin 10 000 uutta työtöntä?

En olisi koskaan uskonut, että päällimmäinen hyöty monikulttuurisuudesta on sinusta se, että sen takia työllistettiin tuhat suomalaista. Onko sinulla käsitystä siitä, paljonko työttömiä on tällä hetkellä Suomessa?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat