Seuraa 
Viestejä45973

Lahjoitan ketjuni teidän käyttöön.
Olkaat hyvät!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

"Rasismi ei häviä syyllistämällä

Kahdeksanvuotias somalityttö tyrkättiin junasta ja häntä haukuttiin apinaksi.

Videonauhoja ja tyttöä auttanutta rouvaa etsitään, ja rikospoliisi Robin Lardot antaa lausuntoja. Nauhaa eikä rouvaa ei ole löytynyt.

Tyrkkääjän tekojen perusteella Rene Ertomaa (HS 15. 5.) ja Petra Hongell (HS 17. 5.) tekevät yleistäviä negatiivisia johtopäätöksiä kaikista suomalaisista. Yhden huonosti käyttäytyvän ihmisen perusteella ollaan valmiita tuomitsemaan kaikki suomalaiset.

Onko tuollaisesta apua, kun halutaan kitkeä rasismia? Mielestäni se ei auta rasismin poistamisessa ollenkaan, vaan lisää sitä.

On unohdettu, että tyttöä auttanut nainen on yhtä todennäköisesti suomalainen kuin tyrkkääjäkin. Miksei somalityttöä auttanut nainen kelpaa suomalaisten malliksi?

Kun rasismia ei ole, ihmisen etnisellä taustalla ei ole mitään merkitystä. Jokaista kohdeltaisiin tällöin ihan samalla tavalla riippumatta taustasta, ihonväristä tai äidinkielestä. Yksilön etnisyys olisi läpinäkyvää. Etnisyydellä ei olisi mitään merkitystä mihinkään suuntaan.

Rasismia vastaan tuskin voi taistella yleistävällä nimittelyllä, vaan jokaista – myös suomalaisia – on kohdeltava yhtä kunnioittavasti ja arvostavasti kuin kaikkia muitakin.

Ihmisen etnisyydellä ei pitäisi olla mitään tekemistä sen kanssa, miten häntä kohdellaan. Kun tähän päästään, ei Suomessa ole enää rasismia."

Heikki Luoma

HS. 19.5.2009, sC7

Markent ei taida Hesaria lukea?

Groom Lake
Miksei somalityttöä auttanut nainen kelpaa suomalaisten malliksi?Niin, siinäpä teille kysymys "maahanmuuttokriittiset"?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi aina väitetään rasismia olevan vain länsimaiden valkoihoisten keskuudessa?

Kyllä muutkin ihmisryhmät voivat olla - ja ovat - rasistisia.

taisto
Groom Lake
Miksei somalityttöä auttanut nainen kelpaa suomalaisten malliksi?Niin, siinäpä teille kysymys "maahanmuuttokriittiset"?

Suoraan Hesarin mielipidepalstalta: "Koska toisen auttaminen on itsestäänselvyys, somalityttöä auttanutta naista ei pitäisi edes mainita."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat