Seuraa 
Viestejä45973

Tavan takaa saa olla ostamassa uutta paistinpannua, koska pinnoite menee aina rikki. Nykyisessä (pikkurahan) pannussa pinnoitteessa on jo suuri vaurio ja materiaalia sojottaa vauriokohdan reunoilta ylöspäin.

Uskaltaako tällaisella pannulla pahemmin paistella ja jos niin tekee, niin voiko mahdollisesti ruokaan sekoittunut pinnoite olla vaarallista? Nykyinen pannu on ollut niin vähän aikaa että todella ottaa päähän että pitäisi taas ostaa uusi, ainakaan omista rahoista, joten usutin kumppania että olisi hänen vuoronsa. Sillä taholla kun ei järin äkkiä mitään tapahdu, niin...

Valurautapannun kanssa en ala operoimaan ja kattilassa paistaminenkin on vähän huono juttu. Pitäisikö potkia ukkoa persauksille tässä paistinpannuasiassa vai voinko olla huolta vailla noiden irtohiukkasten kanssa? Onko ainoa vaara vain se että ruoka palaa pohjaan?

Sivut

Kommentit (53)

SamBody
Seuraa 
Viestejä6662
Qadesha
Tavan takaa saa olla ostamassa uutta paistinpannua, koska pinnoite menee aina rikki. Nykyisessä (pikkurahan) pannussa pinnoitteessa on jo suuri vaurio ja materiaalia sojottaa vauriokohdan reunoilta ylöspäin.

Uskaltaako tällaisella pannulla pahemmin paistella ja jos niin tekee, niin voiko mahdollisesti ruokaan sekoittunut pinnoite olla vaarallista? Nykyinen pannu on ollut niin vähän aikaa että todella ottaa päähän että pitäisi taas ostaa uusi, ainakaan omista rahoista, joten usutin kumppania että olisi hänen vuoronsa. Sillä taholla kun ei järin äkkiä mitään tapahdu, niin...

Valurautapannun kanssa en ala operoimaan ja kattilassa paistaminenkin on vähän huono juttu. Pitäisikö potkia ukkoa persauksille tässä paistinpannuasiassa vai voinko olla huolta vailla noiden irtohiukkasten kanssa? Onko ainoa vaara vain se että ruoka palaa pohjaan?




Jos jotain pelkää rikkoutuneesta pinnoitteesta, niin kannatta pelätä sitä alta paljastunutta metallia, nimittäin jos se on alumiinia. Alumiini ei tee hyvää ihmiselle. Se pinnoite puolestaan on teflonia ja menee ruuansulatuksen läpi sellaisenaan - niin, kuin teflon. Ei myrkytä tms.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Ihan mielenkiinnosta kysyn. Miksi et käyttäisi valurautapannua? Hieman vettä pohjalle ja kiehumaan, niin lähtee pinttyneinkin pohjaanpalaminen irti. Ei tarvitse pannua ihmisiän aikana vaihtaa. Kunhan muistaa aika ajoin laittaa silavaa pintaan ja uuniin, niin ei herkästi pala pohjaan. Itselläni on paksupohjainen valurautapannu jossa teen parhaat räiskäleet sekä kasaarimainen, ohuempipohjainen, jossa teen kastikkeet yms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347

Ei kannata ostaa romuja, eikä kannata pestä pinnoitettuja astianpesukoneessa, eikä kannata käyttää metallivälineitä, eikä edes kovin karkeaa harjaa. Minulla on ollut sama pannu (ensimmäinen) jo neljä vuotta ja käytän varmaankin joka toinen päivä.

Lettuja varten on muurinpohjapannu

Everything you know, is about to change.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Minulla kestävät teflonpannut vuosikausia. En osta kotimaisia. En koske pinnoitteeseen metallisilla välineillä. En ylikuumenna. En pese koneessa.

Nuo perusjutut kun osaa niin ei ole ongelmia.

Täystuhojen tavallisin tapa on kihnuttaa jotain sitkeää pihviä paloiksi siinä pannulla. Tai vain pilkkoa perunoita siinä. Myös kattilan pinoaminen pannun päälle tärvelee pintaa. Koneessa pesu voisi vaikuttaa niin, että alkava vika leviää emäksisen pesuaineen syövyttäessä alumiinia.

Muuripadanpohjapannut ovat nykyään jotain rakenneterästä. Mikä muuten on muurinpohja?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Pinnoitetuilla ei tee mitään. Ei edes niillä paremmilla, koska teräspannu alumiinipohjalla kestää ja toimii loputtoman kauan ellei punahekuiselle levylle unohda.

tietää
Pinnoitetuilla ei tee mitään. Ei edes niillä paremmilla, koska teräspannu alumiinipohjalla kestää ja toimii loputtoman kauan ellei punahekuiselle levylle unohda.



Mikäs pannu se on mitä esitellään lähes jokaisilla vene- ym. vapaa-ajanmessuilla? Makkaraa, maitoa ja munaa yritetään polttaa pohjaan heikolla menestyksellä eikä pitäisi olla moksiskaan teräaseista? Joku anodisointi pinnassa?

Kyseisessä pannussa ehdottomasti paras puoli on juurikin se esitys jolla sitä myydään. Etenkin se vanhempi kaveri. Olen jossain nähnyt jonkun nuoremmankin yrittävän (Yritti liimata myyntipuheeseen samoja fraaseja kuin itse konkari) mutta hän ei yllä lähellekään vastaavaan high end -helppoheikkitasoon.

Samanlaista ihastusta herättää se joku Eindecker glöckner tms. terävalmistaja jonka konsulentit jyystävät messujen aikana varmasti muutaman kiintokuution mäntytukkia lastuiksi terää demotessaan.

Tai timanttikovasinta myyvä kaveri jonka myyntiesitykseen kuuluu paperin halkaisu teroitetulla veitsellä. Ei muuten mutta kaveri käytännössä seisoo halkaistuista paperinpaloista muodostuvalla kummulla.

Vaatii varmasti laaman hermot, kultakalan muistin ja sittenkin hyvän lääkityksen ettei lopulta käytä myyntiartikkeleitaan itseensä.

-

Kuumenevasta teflon kattilasta – pannusta lähtee kaasuja jotka ovat myrkyllisiä papukaijalle – joten älä valmista ruokaa astiassa mikä on teflonpintainen, mikäli haluat säilyttää tipusi...

Painaisin vesilintua ainakin rikkipintaisilla... tällä tapaa olisin lähes yhtä tappava linnuille kuin kuumennettu teflonpannusi...

Tuskin se kovin terveellistä on teflonia syödä suuria määriä rikkiraavitusta pannusta... siellä se teflon risteilee verenkierrossasi eikä minnekään häviä, kun on niin kestävä yhdiste... ja lisää tulee... kestävämmät, suonet eikä plakki tartu?

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/200 ... 0912041/12

Tämä tosin tarkoittaa, että teflonia voi syödä surutta, kun on nälkä.?

Tupakkakaan ei aiheuttanut syöpää... tupakkafirmojen mukaan. Kuluttajat ovat vain rahanahneita... haastelevat viattomia yhtiöitä, joiden tarkoitus on jakaa maailmaan vain ja ainoastaan ... rakkautta ja harmoniaa...

T:epäharmoninen ketjuteflonisti (cf4)n

Teidän kanssa...

Vaikea sanoa mitä tuon teflonin alta löytyy. Pannu ei ole kovin kevyt, joten tuskin lienee alumiinia, mutta toisaalta mistä minä näistä tiedän.

Kun asuin yksin, käytin vuosikausia yhtä ja samaa pannua. Kaksin asuessani pannuja menee nopsaan, joten täytynee päätellä että tihutyön tekijä on mieheni. Kumpikaan meistä ei käytä metallisia esineitä pannussa, mutta hän paistaa kaiken ilmeisesti kuutosella kauhean hillunnan säestämänä. Joskus on lattiakin liukas rasvasta aina eteiseen asti, eli kovasti on räiskyväistä se touhu. (Kerran käytiin ensiavussakin kun herra oli polttanut kätensä paistaessaan.)

Valurautapannun kanssa en osaa operoida, ja toisaalta mielessä väikkyy ne vastenmieliset sössöt mitä sain lapsuudessani haistella kun perhe paistoi valurautapannulla. Kai se on taas tuollaisen teflonpaskan osto edessä, mutta mösjöö saa vaihteeksi törsätä kun kerta niitä rikki paistaakin.

Olisikohan sellainen parempi, kuin nuo 10 - 20 € pannut, missä on joku punainen stärpylä keskellä josta pitäisi nähdä koska pannu on kuuma?

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Qadesha
:lol: Teidän kanssa...

Vaikea sanoa mitä tuon teflonin alta löytyy. Pannu ei ole kovin kevyt, joten tuskin lienee alumiinia, mutta toisaalta mistä minä näistä tiedän.

Kun asuin yksin, käytin vuosikausia yhtä ja samaa pannua. Kaksin asuessani pannuja menee nopsaan, joten täytynee päätellä että tihutyön tekijä on mieheni. Kumpikaan meistä ei käytä metallisia esineitä pannussa, mutta hän paistaa kaiken ilmeisesti kuutosella kauhean hillunnan säestämänä.

.
No ilmankos se meniki rikki, ku nuin kuumalla paistelee teflonpinnoitteella. Meilläki o enne menny monta pannua rikki ton takia. Ja liiallisen kuumenemisen takia myöskään teflonpannuja ei voi käyttää induktio-tasoilla, vaan niissä pitää olla puhdastäysvalurautapaskaa.

Todennäköisesti jos se on halpapannu, niin siinä on alumiinia sen metallin seassa ja muuta paskaa.

Miehet ei vaa osaa kokata..

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Punnitsin pannua tänään käsissäni, eikä se kyllä kauhean raskaalta oikeastaan vaikutakaan. (Itselläni vain välillä on ranteissa vähän häikkää, jolloin pannunkaan nostelu ei kauhean kepeältä tunnu.)

Onkohan siinä kumminkin alumiinia... Taitaa olla parempi että paistan kattilassa.

Tekisi melkein mieli ehdottaa että kumpikin meistä ostaa itselleen jatkossa oman pannun.

Mitähän nuo keraamiset maksaa...

Tuo s24 keskustelu on teflonpannuista eikä siitä niiden Scanpan:n teräspannusta. Uskokaa nyt ettei mitään pinnoitteita tarvita. Itsellä on saksalainen teräspannu ja viisi vuotta toiminut, vain karstaa pohjasta poistellen.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
Qadesha
Olisikohan sellainen parempi, kuin nuo 10 - 20 € pannut, missä on joku punainen stärpylä keskellä josta pitäisi nähdä koska pannu on kuuma?



Tefal on minulla kestänyt aivan hyvin vuosia. Ja käytän myös induktiolevyllä. Siinä on lämpötila-asetus. 180 astetta riittää vallan hyvin paistamiseen eikä olla lähelläkään riskilämpötilaa..

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

SamBody
Seuraa 
Viestejä6662
Qadesha
Punnitsin pannua tänään käsissäni, eikä se kyllä kauhean raskaalta oikeastaan vaikutakaan. (Itselläni vain välillä on ranteissa vähän häikkää, jolloin pannunkaan nostelu ei kauhean kepeältä tunnu.)

Onkohan siinä kumminkin alumiinia... Taitaa olla parempi että paistan kattilassa.




Kyllä sen alumiinipinnan tavallisesti tunnistaa, sellainen hopeanhohtoinen kirkas tuoreena ja matta sitten jonkun ajan päästä oksidoituttuaan. Lieköhän noissa teflon-pannuissa muuta runkomateriaalia kuin alumiini(seos) yleensäkään?

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Aika tummalta tuo pannu näyttää siitä(kin) kohdasta mistä pinnoite on kuoriutunut sojottamaan sivuille. Onpas nyt mysteeri tämä materiaali - olisi pitänyt varmaan vilkaista tuotetietoja silloin tarkemmin kun mokoman osti. Jos niissä mitään tarkemmin oli edes mainittukaan.

Materiaali kuin materiaali, kunhan hinta ei ole hirvittävä ja ruoka ei tartu kiinni. Täytynee alkaa katsella vaihtoehtoja jos ei tuo pannutuholainen saa itse (näemmä) mitään aikaiseksi.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Siinä on primeri alumiinin ja teflonin välissä. Siitä väri.

Hommasin takavuosina jonkun messuilta tutun ikipinnoitetun, jonka olisi pitänyt kestää vaikka mitä. Onhan se kestänytkin. Mutta kun siihen tarttuu kaikki kuin tauti. Ainoastaan rieskoja sillä olen paistellut viime aikoina.Kun siinä on rieskan ja pannun välissä kuivia jauhoja niin ei tartu. Hyvää siinä on, että voi käyttää kovaa lämpöä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Valurautapannusta irtoaa rautaa, varsinkin naisille hyvä?
Kuumalla vedellä puhtaaksi, helppohoitoinen kuin mikä.
Sijoita pannuun, etsi netistä jonkun kokin juttuja. Anthony Bourdain ehkä. Cast iron, you can't beat it

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Oikein toimivaa valurautapannua ei pestä kuumalla vedellä saatika pesuaineilla. Se pyyhitään paperilla.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Oikein toimivaa valurautapannua ei pestä kuumalla vedellä saatika pesuaineilla. Se pyyhitään paperilla.



Miten vanha, noin 20 vuotta käytöstä poissaollut valurautainen paistinpannu kannattaa ajaa sisään?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat