Seuraa 
Viestejä45973

Uskon etten ole ainoa jolla on käynyt mielessä, kuinka otavat tarkoittavat varmasti jotain, ja niihin sisältyy salaisuuksia joita ei tiedetä.

Keksin hauskan, mutta hieman aukollisen teorian, että otavat toistavat itseään ikuisesti. Kun miettii, että täältä me näemme niitä kaksi, mutta jos menisimme pieneen otavaan, näkisimme taas kaksi otavaa; pienen ja ison. Hyvin mahdollista, mutta sille en keksi mitään kunnollista syytä. Mielikuvituksen juostessa, ajattelin että ne voisivat olla jonkinlaisia ulottuvuus portteja, ne kun on sellaisessa muodossa että kuvion "läpi" voi mennä. Tai sitten olen vain katsellut liikaa sci-fi sarjoja

Haluaisin saada tästä aikaiseksi keskustelun, ja kuulla teidän ajatuksia tästä tähtikuviosta, joka minua niin kiehtoo.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42650
Rolika
Kun miettii, että täältä me näemme niitä kaksi, mutta jos menisimme pieneen otavaan, näkisimme taas kaksi otavaa; pienen ja ison.

Emme voi mitenkään mennä Otavaan, ei se ole mikään järkevästi määriteltävissä oleva avaruuden alue. Otava on vain joukko Maasta katsottuna samalla suunnalla näkyviä tähtiä. Tähdet ovat kuitenkin eri etäisyyksillä meistä. Jos määrittelet Otavaksi vaikka alueen, joka saadaan yhdistämällä Otavan tähdet monikulmioilla (konveksi peite), alue on hyvin pitkänmallinen ja luonnollisesti tähtitaivas näyttää sen eri osissa aivan erilaiselta.

Jos sillä Pikku Otavalla tarkoitamme Plejadeja, niin sinne voimme kyllä mennä koska kyseessä on avonainen tähtijoukko, jonka halkaisija on vain luokkaa 30 valovuotta.

Sitävastoin, jos Pikku Otavalla tarkoitamme Pientä Karhua (kuten yleensä on laita), niin sinne meneminen ei oikein onnistu samasta syystä kuin varsinaiseen Otavan tähdistöönkin meneminen on mahdotonta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tähtitaivas täällä Narniassa on aivan toisenlainen kuin teillä siellä maassa, joten täytyy luottaa siis teihin kun sanotte että ne vain näyttävät joltain kuvioilta, mutta toisesta suunnasta katsottuna taas toisenlaiselta tai jonain vallan muuna. Mutta meillä on ihania tähtiä täällä.

Niin ihan pientäkarhua tarkoitin. Ei tarvitse olla niin totisen kirjaimellinen sen suhteen voiko sinne mennä jne... Lähinnä tarkoitin että jos menisi (viilataan nyt sitten pilkkua) sinne asti missä suurinpiirtein pienikarhu sijaitsee vaikka se ei ole mahdollista, niin voisi nähdä taas uusia asioita eteenpäin jne... mutta olkoon aihe nyt tässä kun niin totista porukkaa...
Mielummin olisin Kaspian kanssa siellä Narniassa

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat