Seuraa 
Viestejä45973

Omien kokemusteni perusteella väittäisin ihmisen muutosvastarinnan kasvavan iän mukana. Mitä vanhempi ihminen sitä haluttomimmin hän suhtautuu muutokseen. Onko havaintoni oikea? Onko syynä se että vanhojen aivojen on vaikeampi käsitellä ja sopeutua muutokseen kuin nuorten?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (3)

Reiska
Seuraa 
Viestejä7100

Olen samaa mieltä. Tämä onki yks niistä syistä miks ihmisen eliniän pidentäminen olis haitallista ihmiskunnalle..

Per se

Deus Ex
Omien kokemusteni perusteella väittäisin ihmisen muutosvastarinnan kasvavan iän mukana. Mitä vanhempi ihminen sitä haluttomimmin hän suhtautuu muutokseen. Onko havaintoni oikea? Onko syynä se että vanhojen aivojen on vaikeampi käsitellä ja sopeutua muutokseen kuin nuorten?Itse väittäisin päinvastaista. Mikäli ihminen vanhenee 'kunnialla', hän osaa antaa sijaa muutoksille.

Eriasia on sellaiset ihmiset, jotka ovat koko elämänsä kasvaneet äärikonservatiivisesti ja joilla ei ole ollut koskaan realistista mahdollisuutta tehdä vaihtoehtoisia valintoja. En väitä, että ääriliberaalisuuskaan on hyvästä. Siitäkin tulee helposti pelkkä oletusarvoinen reaktio, jolloin sorrutaan helposti nihilismiin, jos liberaalisuuden taustalla ei ole mitään periaatteita.

Onko syynä se että vanhojen aivojen on vaikeampi käsitellä ja sopeutua muutokseen kuin nuorten?On todennäköistä, että fysiologisia haittoja alkaa vanhempana ilmetä, mutta turvautuminen yksinkertaistuksiin, kuten tuo esittämäsi väite, antaa monelle vanhalle tekosyyn olla jäykkä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Riippuu täysin muutoksen laadusta. Eli mikä muuttuu ja mihin suuntaan.

Jos nyt viittaat yleisesti yhä teknistyvämpään yhteiskuntaan, niin tuskinpa kukaan varsinaisesti vastustaa elämän käymistä mukavammaksi. Se taas, että kymmenvuotias kloppi käyttää kodin elektroniikkaa vanhempien päätä huimaavalla rutiinilla, voi tuntua harmilliselta.

Varsinaisten arvojen muuttumisesta sen verran, että eivät nuoretkaan ihan kaikkea niele. Eivät kaikki ole aivottomia ja pidäkkeettömiä yltiöliberaalihippejä, jotka nyt vain valitettavasti päästetään pitämään turhan suurta ääntä. Ja iän karttuessa moni kaipaa kuitenkin takaisin vanhoihin perusarvoihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat