Seuraa 
Viestejä45973

Mikä saa ihmisen naksahtamaan kuten vaikkapa Kuopion toriampujalle kävi? Ilmeisesti viinan ja rauhoittavien sekakäyttö saa tuollaista aikaan. Samoin huumeet. Mutta voiko selvinpäin "naksahtaa" ja muuttua murhanhimoiseksi?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (35)

Pönni
Hoitamaton psykoosi.
Se voi muodostua ilman päihteitäkin.Mutta kai se varoittelee ja oireilee ennen kunnon naksahdusta? Kuopion haulikkomies oli kuitenkin ollut ihan kiltisti ennen naksahdusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikös tällä Kuopion asemiehellä ollut mielenterveysongelmia? Ei nähtävästi kuitenkaan sellaisia, että aseluvat olisi pitänyt perua. Ja mitäpä muuta se olisi, jos hulluilta aseet vietäisiin, kuin turhaa holhousta. Semmoista kukkahattumeininkiä.

Deus Ex
Pönni
Hoitamaton psykoosi.
Se voi muodostua ilman päihteitäkin.

Mutta kai se varoittelee ja oireilee ennen kunnon naksahdusta? Kuopion haulikkomies oli kuitenkin ollut ihan kiltisti ennen naksahdusta.Hänellähän oli pitkäaikaista mielenterveysongelmointia ja oli 1.6promillen humalassa tekohetkellä. Ehkä ei ollut syönyt kunnolla aikoihin, ehkä ei ollut saanut nukuttua, jne.

Ei potilas sitä itte ehkä hoksaa että jotakin on vialla, tai sitten on aikoinaan huomannut mutta ei ole saanut apua vaikka olis hakenut.
Mistä hemmetistä sen voi tietää mitä kaikkea jonkun elämässä on tapahtunut?

Maailman sivu on ihmisiä pimahdellut mutta nyt kun aseita valmistetaan ja myydään, jos ei myydä laillisesti niin sitten laitomasti ja niillä ehtii ampua nopeesti, siinä on se pulma.

Ongelma on tietenkin myös siinä että ihmiset jää ihan liian helposti yksin.
Joka tuutista toitotetaan että olet oman onnesi seppä, ota ittees niskasta kiinni ja pärjää. Sit usutetaan kilpailemaan ja kuluttamaan ja valtaväestö kun painaa siinä oravanpyörässä ja kun ne vielä haukkuu ja sättii oitis jos joku ei jaksa niin onko toi nyt ihme että joillakin sit palaa käämit, etenkin kun ei ole mielisairaalapaikkoja enää juurikaan ja avohoitoon ei ole satsattu.

Kun on pantu ties mitkä insinöörit priorisoimaan terveydenhuoltokin niin tää on nyt sit tätä. Niitten vika!
Tai niitten kaikkien jotka on valinneet sellaisia päättäjiä joilta puuttuu sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntemus.
Meillähän on tällähetkellä sosiaali- ja terveysministerinä eukko, joka huutelee että opiskelijoiden pitäis tehdä lapsia kiiruusti ja muuta soopaa. Ministerillä itsellään on joku makeisten ahmimisongelma, jne.

Ihme että täällä ei oo jo täys rähinä päällä!

Peter Bätrefolk
Eikös tällä Kuopion asemiehellä ollut mielenterveysongelmia? Ei nähtävästi kuitenkaan sellaisia, että aseluvat olisi pitänyt perua. Ja mitäpä muuta se olisi, jos hulluilta aseet vietäisiin, kuin turhaa holhousta. Semmoista kukkahattumeininkiä.Tässä on ilmeisesti sellainen dilemma tai paradoksi, että suomalaisilla on valtavasti aseita (kolmanneksi eniten maailmassa muistaakseni) ja jos heti ensimmäisestä mielenterveysoireesta aletaan perumaan aselupia niin se nostaa niiden kynnystä hakeutua hoitoon, jotka sitä hoitoa oikeasti tarvitsisivat. Myös lääkärin vaitiolovelvollisuus täytyy ottaa huomioon.

Vierailija

Eikös ihan tavallinen diabetes saa ihmisen käyttäytymään melko päättömästi?

Peter Bätrefolk
Eikös tällä Kuopion asemiehellä ollut mielenterveysongelmia? Ei nähtävästi kuitenkaan sellaisia, että aseluvat olisi pitänyt perua. Ja mitäpä muuta se olisi, jos hulluilta aseet vietäisiin, kuin turhaa holhousta. Semmoista kukkahattumeininkiä.Juu.. se on ihan kuheeta semmonen kukahattumeiniki. Kaikenmaailman sosiaalitantat ja ämmät työntämässä neniään joka paikkaan vaik paikat haluu olla vapaita, -paita, -aita, -aaaargh!

Vaikkakin.. minä en kyllä tiedä miten aseet sais pois mielenterveysongelmaisilta? Kukatahansa voi antaa kelletahansa aseen salaa.

Mielenterveyshuoltoa sensijaan pitäis parantaa ja se tarkoittaa sitä että pitää rakentaa lisää tukiasuntoja, ryhmäkoteja ja niissä pitää olla ammattikoulutettua henkilökuntaa riittävästi niin että joku valvoo lääkkeidenotot, syömiset, jne.

Kyllä hullu saa olla mutta ei saa olla tyhmä!
Kontroloitu hulluus jota oidetaan, ei se ole ongelma. Ongelma on hoitamattomat mielenterveysongelmat ja se etei yhteiskunta satsaa siihen puoleen.

Nytkin taas kesäajaksi suljetaan mielenterveystoimistoja!
Missä perselävessä päätäjät pitää järkeään???
Onko sen muka joku "insinjööri" laskenut että muutama torilla tai koulussa ammuttu, jokuset heille kasvottomat ruumiit ei haittaa menoa kun kokonaisuus heidän mielestään toimii riittävän hyvin ja kauppa käy? Etenkin asekauppa.

Reiska
Seuraa 
Viestejä6847
IsoJussi
Eikös ihan tavallinen diabetes saa ihmisen käyttäytymään melko päättömästi?Kun sokerit laskee, niin ne alkaa uhoamaan ja muutenki riitaa haastamaan.. Toiset sentäs huomaa, että pitäs nyt pitäs saada vähän makeaa..

Per se

IsoJussi
Eikös ihan tavallinen diabetes saa ihmisen käyttäytymään melko päättömästi?Saa. Ja nykyään se II-luokan diapetes on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Syynä kaiketi han arkisesti liikunnan puute ja yksipuolinen ravinto.

Itte oon aatellut että mahtaako jotkut lihakarjan kasvuhormonit tai viljojen ja muiden kasvien geenimanipuloinnit lisätä riskiä? Vaikea sanoa.

Kun ihminen liikkuu rittävästi, kun hänellä on sopivissa määrin sosiaalisia kontakteja, virikkeitä senverran ettei tylsisty, ei liikaa stressiä, kun syö säännöllisesti eikä oo ylipainoinen niin kunnossa pysyy vaikka olis vikaa päässä.

Meillä on autismiliitossa puhuttu ja vaadittu tukiasuntoja mutta ei se puoli vaan meinaa toimia yhteiskunnassa että sosiaalihuoltoa sais paremmaks kun oikeisto ajaa sitä jatkuvalla syötöllä päinvastoin alas.
Nimenomaan pitäis olla sellaista yhteisvastuullista, ihan reilua holhousta jossa pidettäis heikoomista huolta.
Ei rahan syytämistä ongelmaihmisten itte kulutettavaksi ja tuhlattavaksi vaan auttamista niin että perusasiat on turvattuna.

Mutta.. tää on "just se jokin" mitä ei sais sanoa ääneen..
Loukkaa muka "yksilönvapautta".. lue pöljiä.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

"Nälkäkiukku" on tuttu ilmiö, vaikkei muutoin verensokeri heilahtelekaan. Jos ei ole kuuteen tuntiin syönyt mitään, rupeaa äyskimään ihan kaikille ja kaikelle ja siinä kohtaa tajuaa että jotain pitäisi mahaansa saada. Jos tajuaa.

Ja mitä siihen tulee, niin alkoholi on hemmetin surkea tapa päästä eroon ongelmistaan. Humalassa mikään ei ratkea, ja seuraavana selvänä päivänä samat ongelmat ovat edessä krapulalla ryyditettyinä. Voi niitä ihmisparkoja joille ryyppääminen on ainoa keino rentoutua.

Onkohan tulevaisuudessa kaikilla ranteessa pieni verensokerimittari, joka rupeaa piipittämään jos laskee liian alas? Paljonkohan kajahduksia sillä vältettäisiin?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Pikku Gen
Onkohan tulevaisuudessa kaikilla ranteessa pieni verensokerimittari, joka rupeaa piipittämään jos laskee liian alas? Paljonkohan kajahduksia sillä vältettäisiin?Loistava idea!!!

Kohta joku ryntää inisemään että kaikenmaailman mittareita ja härpäkkeitä on ja pakotetaan pitään vaikka ihmisen kuuluu olla luonnostaan vapaa!!!

*Apuva!*

Just siks kait luonnossa muitten eläinten keskuudessa on ihan hirveesti väkivaltaa kun ovat niin nälissään vähänväliä.

Oppimattomat moukat sitten selittelee jotain vapaudenkaihojaan ties mitä hömpää vaikka tiedetään millä mekanismilla elimistö toimii.

Miespuolisille vaan köksää ja ravinto-oppia ja eikun väkipakollisisksi aineiksi kouluun. Sapuskahommat on ihan kivoja ja kulinarismi, terveysravitsemusjutut voi olla jopa elämäntapa. Eikä ole erityisesti rahasta sikälis kiinni että hyvät raaka-aineet ei hirveesti maksa.

Just tossa itte nialasin äsken makoisaa keitto jossa oli eilen turpoamaan laittamani soijarouheet, sitten pakastejuureksia ja spaghettia. Öljyä täytyy aina mistaa laittaa pikku liru ettei vitamiinit ja hivenaineet karkaa kasviksista. Mausteita sit maun mukaan. Kyytipoikana hylamaitoa ja aitoa juuritaikinaista ruisleipää! A´vot.

Masennus on tietenkin kamala tauti mutta kyllä sitä niin kovin monin tavoin voidaan ehkäistä. Kemiaa tietenkin kehiin silloin kun ei löydy mitään näkyvää syytä ja kaikki *tuttaa vaikka olis miten hyvin. Joku aivokemia/hormonihäiriöhän se sitten on ja sellainen ei korjaannu millään ruisleivän syönnillä, tms.

Pönni
Pikku Gen
Onkohan tulevaisuudessa kaikilla ranteessa pieni verensokerimittari, joka rupeaa piipittämään jos laskee liian alas? Paljonkohan kajahduksia sillä vältettäisiin?

Loistava idea!!!

Ja arvaa ketkä tuollaisen hienon laitteen voisivat kehittää? Ne on ne insinöörit jotka ovat syyllisiä kaikkeen maailman pahuuteen, kuten toriammuskeluihin.

Pönni
Just siks kait luonnossa muitten eläinten keskuudessa on ihan hirveesti väkivaltaa kun ovat niin nälissään vähänväliä.

Luonnossa ja eläinten keskuudessa ei ole väkivaltaa tai julmuutta. Eläimet tappavat toisiaan vain saalistaessaan, hengenpitimiksi tai itsepuolustukseksi. Reviiritaistelutkin ovat vain osa selviytymistä. Kyse on elämästä ja kuolemasta.

Jos jostain päätöntä julmuutta ja väkivaltaa löytyy, niin ihmisten keskuudesta sitä ei tarvitse kauaa etsiä.

Pönni
Miespuolisille vaan köksää ja ravinto-oppia ja eikun väkipakollisisksi aineiksi kouluun. Sapuskahommat on ihan kivoja ja kulinarismi, terveysravitsemusjutut voi olla jopa elämäntapa. Eikä ole erityisesti rahasta sikälis kiinni että hyvät raaka-aineet ei hirveesti maksa.

Ai naispuoliset eivät lainkaan syö epäterveellisesti, tähän syyllistyy vain miehet makkaroineen ja oluineen, täh?

Kyllä köksää on kouluissa opetettu ihan tasapuolisesti vuosikymmenet, silti ruoka- ja välitunneilla lapset käyvät kaupasta hakemassa karkkia, sipsejä ja limunaatia kun ei kouluruoka maistu (ei se kyllä mikään ihmekään ole, kun kouluruokiin käytetään nykyään n. 63 senttiä per annos. Eipä sillä mitään ihmeitä loihdita).

Kyllä sen ravinto-opin ja terveiden elämäntapojen pitää lähteä jo kotoa. Jos sellainen elämäntapojen opetus aloitetaan vasta yläasteella niin se on jo myöhäistä sitten. Vanhempien se vastuu on, ei koulun tai yhteiskunnan. Ja lasten hankkimiseen pitäisi ajaa ajokortti!

Riemuidiootti
Pönni
Pikku Gen
Onkohan tulevaisuudessa kaikilla ranteessa pieni verensokerimittari, joka rupeaa piipittämään jos laskee liian alas? Paljonkohan kajahduksia sillä vältettäisiin?

Loistava idea!!!

Ja arvaa ketkä tuollaisen hienon laitteen voisivat kehittää? Ne on ne insinöörit jotka ovat syyllisiä kaikkeen maailman pahuuteen, kuten toriammuskeluihin.Hah hah ja vielä kerran hah!
Tulipas kiire puolustamaan "omia" ja unohtui ajatella siinä matkalla. Tajuat vallan hyvin mistä puhun jos et ole ihan idiootti.

Minä en suinkaan ole sanonut, en siinepäinkään että kaikkeen maailman pahuuteen plaa plaa plaa. Ettäs kehtaat ruokoton nulikka edes mokomaa syytöstä päälleni vetää. Hävytön!

Pönni
Just siks kait luonnossa muitten eläinten keskuudessa on ihan hirveesti väkivaltaa kun ovat niin nälissään vähänväliä.

Luonnossa ja eläinten keskuudessa ei ole väkivaltaa tai julmuutta. Eläimet tappavat toisiaan vain saalistaessaan, hengenpitimiksi tai itsepuolustukseksi. Reviiritaistelutkin ovat vain osa selviytymistä. Kyse on elämästä ja kuolemasta.

Jos jostain päätöntä julmuutta ja väkivaltaa löytyy, niin ihmisten keskuudesta sitä ei tarvitse kauaa etsiä.
Kylläpäs löytyy!
Eikö "insinööriopistossa" opeteta biologiaa tai sosiologiaa, laumakäyttäytymistä, hierarkiaa ja mitä kaikkea huluutta voi olla kun on ruuasta pulaa. Seuraa epäjärjestystä. jne.

Jumaluskoista tai jotenkin yksnapasta kuvitella että muu luonto olis jotenkin ihmisestä irrallinen ja muilla eläimillä ei olis kykyä laskelmoida tai haluta valtaa, jne.

Yhtäläillä ihmisenä oleminenkin on vain selviytymistä!
Eläimiä me ollaan. Minä ainakin olen. Ja laumaeläimenä olen ns. moraalinen eläin.

Pönni
Miespuolisille vaan köksää ja ravinto-oppia ja eikun väkipakollisisksi aineiksi kouluun. Sapuskahommat on ihan kivoja ja kulinarismi, terveysravitsemusjutut voi olla jopa elämäntapa. Eikä ole erityisesti rahasta sikälis kiinni että hyvät raaka-aineet ei hirveesti maksa.

Ai naispuoliset eivät lainkaan syö epäterveellisesti, tähän syyllistyy vain miehet makkaroineen ja oluineen, täh?

Kyllä köksää on kouluissa opetettu ihan tasapuolisesti vuosikymmenet, silti ruoka- ja välitunneilla lapset käyvät kaupasta hakemassa karkkia, sipsejä ja limunaatia kun ei kouluruoka maistu (ei se kyllä mikään ihmekään ole, kun kouluruokiin käytetään nykyään n. 63 senttiä per annos. Eipä sillä mitään ihmeitä loihdita).

Kyllä sen ravinto-opin ja terveiden elämäntapojen pitää lähteä jo kotoa. Jos sellainen elämäntapojen opetus aloitetaan vasta yläasteella niin se on jo myöhäistä sitten. Vanhempien se vastuu on, ei koulun tai yhteiskunnan. Ja lasten hankkimiseen pitäisi ajaa ajokortti!

[/quote]


Kotoa.. Ookko joku Nina Mikkosfani?
Miks just kotoa? Kaikkien iskät ja äiskät on ravintoasiantuntijoita ja koulutus ei oo mitän.. hoh hoh hoh!

Roolit on muodostuneet ajan saatossa ja agraariajan roolina on ollut vahvasti se että naispuoliset hyörii lieden ääressä ja heidän pitää tietää ravinto-opit. Tosin.. vaikea kyllä ymmärtää miks se jotenkin sulkis pois sen etteikö samat tiedot kuuluis yhtäläillä urospuolisille?
Merkillistähän se on miksi kouluopetuksessa alettiin niin rankasti vetää rajaa ns. miesten töihin ja naisten töihin?
Silloin kun minä olin kansakoulussa niin oli helvetin tiukat rajat.. semmoista Kepulaistyyppistä Kotiliesimeininkiä ja Taunopalo ansaikospropagandaa syötettiin joka tuutista. Meille tytöille opetettiin köksää, lastenhoitoa, ompelusta, yms. ja pojat ohjattiin metalli- puu- auto, yms. oppiin.

Kouluopetusta ei kuitenkaan ollut pitkään edes ollut kaikille. Kait se noudatti kotihommien roolimallia? Maaseudun.

Nyt kun on urbaani elämäntyyli niin siinä ei ole mitän järkeä etteikö mies laita ruokaa, siivoa, hoida muksuja, ompele, neulo, sisusta ja vaikka mitä.
Sehän on pelkkää roolia, tapa ja käytöskulttuuria.

Juurikin sellaiset nuorukaiset, joita on kotona passannut ja lellinyt äiskähäiskä <--- joka voi olla jopa sellainen hirviö ettei edes anna kenekään koskea mihinkään keittiössä ja koko huushollissa, joku neurootikko joka pitää kamalassa kurissa ja järjestyksessä muita siinä asuintilassa ja kun siitä sitten kersat muuttaa pois niin ovat ihan toistaitoisia.

En minäkän kotoa mitään kunnolla oppinut etenkään ruuanlaitosta. Toki mutsi oli hirveen väsynyt kun se kävi ansiotyössä ja teki huushollin sen lisäks eikä se jaksanut eikä pystynyt ohjaamaan lapsiaan. Karkuun sitäkin piti välillä melki mennä kun *yrpä ottassa hämmensi niitä kattiloitaan ja tamppas mattoja niin että loimet meni melki poikki siitä riehumisesta.

Tässä ei jumalauta kukaan ole naisia puolustamassa miesten kustannuksella.
Otetaan se lapsilukko nyt sieltä päästä irti eikä lueta rivien väliä taikka minä hermostun kanssa kohta!
Kun en ole jotain kirjoittanut niin sitä ei voi lukea!

Pakkohan näistäkin asioista puhua on!

tiäremiäs
Ei pidä sekottaa mielenterveysongelmia. Niitä on niin monelaisia. Mullakin kaikenlaisia mutta en ole niin hullu. perusjärkevä ja hyvä mielikuvitus on.Kuka tahansa voi ajautua psykoosiin. On ihan turha rynnätä "pesemään käsiään" ja selittämään että en minä kun noi muut. Se on ittensä huijaamista.

Ne, joilla on kehityksellistä erityispoikkeavuutta, on tietenkin jo sosiaalisen olemisensa kautta erityisalttiutta mielenterveysongelmillekin. Sen sanoo jo ihan arkilogiikka mutta on se tieteellisestikin tutkittu ja todettu.

Jos ihminen on liikaviisas tai liika tyhmä, alireagoiva, ylireagoiva tai ihan mitä tahansa joka vaikeuttaa olemista niin mielenterveys on vaarassa. Toki niinkin että joku ns. terve voi kajahtaa jos joutuu olemaan kipeemielisten kanssa. Esmes alkoholistiperheessä voi lapsi pimahtaa ja vanhemmat ne vaan juo ja juo eikä vanhemmat välttämättä polta käämejään yhtä pahasti kuin se lapsi..

Kuka tahansa..
Sitä ei saa ikinä unohtaa eikä paeta.
Kivahan se tietenkin kait on osoitella muita sormella.. mutta ei ihan viisasta.

Jottei asia menisi pelkäksi pehmeiden puhumiseksi (kuten se niin monesti jää).

NIIN ASIALLE VOI IHAN OIKEASTI TEHDÄ JOTAIN
! Tsekkaas hei !
http://www.mtkl.fi/liiton_toiminta/vaik ... /vetoomus/

.- .- .- .- .- .- .- .- .- .- .- -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -.

Se valitettava toinen mahdollisuus on se kuuluisa lausahdus:
"kun mun päässä vain jokin naksahti".
Se voit olla, jopa sinä
Tai, jos se olenkin minä

Vierailija

Mulla tuli mieleen joku harhainen mania tai paha skitsofrenia, tosin jälkimmäisen ollessa kyseessä tyyppi olisi laitoksessa tai ainakin aseettomana. Maniaa ei välttis heti huomaa, eikä sen vuoksi hoitoon siitä kärsivät hakeudu, koska pitävät olostaan.

Deus Ex
Mikä saa ihmisen naksahtamaan kuten vaikkapa Kuopion toriampujalle kävi? Ilmeisesti viinan ja rauhoittavien sekakäyttö saa tuollaista aikaan. Samoin huumeet. Mutta voiko selvinpäin "naksahtaa" ja muuttua murhanhimoiseksi?

Matki koulusurmaajia; oli kuulemma sata paukkua taskussa
Kotonaan valtavat määrät aseita. Jälleen yksi aseisiin addiktoinut, joka loppupeleissään alkaa kokea olevansa yli-ihminen

mensaani
Deus Ex
Mikä saa ihmisen naksahtamaan kuten vaikkapa Kuopion toriampujalle kävi? Ilmeisesti viinan ja rauhoittavien sekakäyttö saa tuollaista aikaan. Samoin huumeet. Mutta voiko selvinpäin "naksahtaa" ja muuttua murhanhimoiseksi?

Matki koulusurmaajia; oli kuulemma sata paukkua taskussa
Kotonaan valtavat määrät aseita. Jälleen yksi aseisiin addiktoinut, joka loppupeleissään alkaa kokea olevansa yli-ihminenEi ollut addiktoitunut. Oli lopettanut metsästysharrastuksensa jo aikoja sitten ja aseet olivat vaan ilmeisesti jääneet roikkumaan. Niitä kun ei ole pakko palauttaa käyttämättömänä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat