Seuraa 
Viestejä45973

Mielessäni on käynyt skenaario, jossa koko maailma sellaisena kuin havaitsemme sen on toisen maailman tuotosta. Miettikäämme tietoisuutta ja sen olemusta, mistä elementeistä elävä tietoisuus koostuu? Voidaanko tietoisuus synnyttää virtuaalimaailmaan, tai miksipä ei voisi?

Aika on ikuista ja kaikkeus on todennäköisesti aina ollut jossain muodossa. Meidän on täysin mahdotonta käsittää tätä ja äärettömässä ajassa tapahtuu myös äärettömän monta asiaa. Tuskin aika alkoi n. 14 miljardia vuotta sitten olemaan ja olisi hieman itsekästä ajatella näin, että juuri meidän kaikkeuden synty olisi jokin breaking point kaikkeudessa.

Maailmamme on liiankin looginen paikka erilaisine laikeineen ollakseen sellaisenaan nielettävä sattuma kaikkeudessa. Tuskin olemme ainoa maailma kaikkeudessa ja olisi vähintäänkin absurdia, että vain tällainen maailma syntyisi itsestään kaikkeudessa lakeineen.

Toinen ilmiö on kvanttifysiikasta tunnettu havaitsijan vaikutus kaikkeen. Ilman havaitsijaa fysiikan lait eivät täysin toimi samalla tavalla kuin jonkin sitä tarkastellessa. Onko tämä koodattuna kaikkeuteen ja minkä takia?

Viimeinen pointtini on meidänkin maailmassamme teknologian mahdollistamat työkalut toisen todellisuuden luontiin. Mekin voimme tulevaisuudessa luoda kenties virtuaalimaailmoja jossa elää virtuaalisia tiedostavia olentoja, jos tietoisuutta on ylipäätään mahdollista luoda. Nämä olennot tuskin kykenisivät havaitsemaan heidän maailmansa ulkopuolelle, sillä emme kykene tuomaan heitä maailmaamme. Käytännössä kuitenkin voisimme vaikuttaa näihin olentoihin, sillä olemme ylemmällä tasolla.

En tietenkään hirmu vakavasti ota teoriaani, mutta periaatteessa tämä on täysin mahdollinen selitys olemassaolollemme. Kommentteja?

  • ylös 3
  • alas 2

Kommentit (9)

TraXter
Kommentteja?

Wanha. Tieteellisten tutkimusten mukaan joka toinen teini-ikäinen syntyjä syviä pohtiessaan tulee joskus miettineeksi samaa asiaa. Nyt oli sinun vuorosi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko ihminen lähempänä kiveä kuin haamua ?

Ohjaaja Parviainen sanoi joskus että ihminen on henkiolento.

Olen
TraXter
Kommentteja?

Wanha. Tieteellisten tutkimusten mukaan joka toinen teini-ikäinen syntyjä syviä pohtiessaan tulee joskus miettineeksi samaa asiaa. Nyt oli sinun vuorosi.Niin kuin aina joku lähtee vetämään jotain keittiötason psykoanalyysiä kirjoittajasta... Noh aiheenahan tämä on sen verta ruohonjuuritasoa, että varmasti vaikea heittää mitään nohevaa kommenttia, mutta kiinnostaisi tietää muiden näkemyksiä asiasta.

Niin ja mainittakoon, että kyllä jo teinivuosina mietin tätä sekä matrixin ilmestymisen jälkeen. Tämä ei ole hirveän vakavasti otettavaa pohdintaa, mutta näin periaatteessa ajateltuna täysin validi teoria.

http://en.wikipedia.org/wiki/Simulated_reality

Nick Bostrom's argument

In greater detail, his argument attempts to prove the trichotomy, that:

either
1 intelligent races will never reach a level of technology where they can run simulations of reality so detailed they can be mistaken for reality (or this is impossible in principle); or
2 races who do reach such a level do not tend to run such simulations; or
3 we are almost certainly living in such a simulation.

TraXter
Tuskin aika alkoi n. 14 miljardia vuotta sitten olemaan ja olisi hieman itsekästä ajatella näin, että juuri meidän kaikkeuden synty olisi jokin breaking point kaikkeudessa.

Maailmamme on liiankin looginen paikka erilaisine laikeineen ollakseen sellaisenaan nielettävä sattuma kaikkeudessa.
Ei siinä ole mitään itsekästä, että maailmankaikkeus käyttäytyy omien lakiensa mukaisesti. Ei se ihmisiä varten sitä tehnyt, vaan siksi, että niin vain kävi.

Maailma vaikuttaa loogiselta, koska ihmiset ovat tutkineet sitä ja opettavat sitä lapsilleen pienestä pitäen. Ihmisiä voi olla olemassa, koska maailma on semmoinen kuin on, ei toisin päin.

TraXter
Olen
TraXter
Kommentteja?

Wanha. Tieteellisten tutkimusten mukaan joka toinen teini-ikäinen syntyjä syviä pohtiessaan tulee joskus miettineeksi samaa asiaa. Nyt oli sinun vuorosi.

Niin kuin aina joku lähtee vetämään jotain keittiötason psykoanalyysiä kirjoittajasta...

Ei ollut tarkoitus. Tylsä toimistopäivä ollut, joten pitää tunkea sormensa vähän joka soppaan. Peace.

TraXter
Noh aiheenahan tämä on sen verta ruohonjuuritasoa, että varmasti vaikea heittää mitään nohevaa kommenttia, mutta kiinnostaisi tietää muiden näkemyksiä asiasta.

Kuten edellisestä viestistäni voinee päätellä, niin itsekin olen moista joskus miettinyt. Aihe on vaan sen verran metafyysinen, ettei siitä ole loppujen lopuksi oikein sanottavaa.

Yritän kuitenkin jotakin nohevaa: Toki voit ajatella kaiken olevan vain virtuaalitodellisuutta, mutta kuitenkin kannattaa elää tämän virtuaalitodellisuuden "lakien" mukaan, ettei käy köpelösti. Esimerkiksi Matrix-tyylisiä lentotemppuja ei kannata kovin korkealta lähteä yrittämään. Näin ollen päädymme siihen, että virtuaalitodellisuus on itse asiassa todellinen, vaikka olisikin virtuaalinen. Vapauksia siitä ei näet ole luvassa, kuten kokemuksesi kertoo.

Ja tähän itselläni loppuu hieman mielenkiinto asian suhteen, sillä jossittelu on tylsää. Mutta antaa mennä vaan, jos asia kiinnostaa. Mikä minä olen keskustelua terrorisoimaan.

Reiska
Seuraa 
Viestejä7104

Kaikkihan pohjautuu pohjimmiltaan fysiikkaan, sen takia kaikki voi tuntua loogiselta. Ja nykyisenkaltainen maailmankaikkeus ei olis nykyisenkaltainen, jos säännöt, eli fysiikka, olis erillaisia. Kaoottisuus ei toimis.

Per se

planetisti
Seuraa 
Viestejä463
TraXter

Toinen ilmiö on kvanttifysiikasta tunnettu havaitsijan vaikutus kaikkeen. Ilman havaitsijaa fysiikan lait eivät täysin toimi samalla tavalla kuin jonkin sitä tarkastellessa. Onko tämä koodattuna kaikkeuteen ja minkä takia?Tähän vaan kommenttina, että puhut nyt hiukkasten dualistisesta luonteesta; aalto- ja hiukkasluonteesta, ja siitä, että havainnointi energiaa kohteelta vievänä romahduttaa aaltoluonteen hiukkasmaiseksi. Jos käsität fysiikan lakina kvanttimekaniikan, se käsittää tämän ilmiön, enkä itse sanoisi, että laki toimisi jotenkin eri tavoin riippuen tilanteesta.

Tämä fysiikan laki siis ennustaa, että aineen käyttäytyminen muuttuu riippuen tilanteesta. Voidaan tietysti sanoa, että "tämä on koodattuna kaikkeuteen".

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat