Seuraa 
Viestejä2644
Liittynyt4.10.2005

Trauma on kreikan kielestä tuleva sana, jolla tarkoitetaan ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta aiheutuvaa henkistä tai ruumiillista vamma.

Traumat on jaettu kahteen erilliseen nimikkeeseen:
Psyykkinen trauma
Traumat on jaettu kahteen erilliseen nimikkeeseen:
Fyysinen trauma

Elämän aikana ihminen kokee kaikenlaista negatiivista.
Muistot jostain ikävästä jää päähän kummittelemaan jopa vauvan ajoilta. Miten sinä koet traumat? Onko konsteja
sijoittaa ne siten ettei ne enää vaivaa?

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Kommentit (3)

deep'n'dark

Elämän aikana ihminen kokee kaikenlaista negatiivista.
Muistot jostain ikävästä jää päähän kummittelemaan jopa vauvan ajoilta. Miten sinä koet traumat? Onko konsteja
sijoittaa ne siten ettei ne enää vaivaa?Trauma viittaa terminä melkoisen vahvoihin negatiivisiin kokemuksiin. Kuitenkin uskoisin että hieman lievemmätkin kokemukset jäävät kyllä taustalle vaikuttamaan, sitä vaan en tiedä miten siitä pääsee eroon.

Kärsin ylä-asteajan koulukiusaamisesta hyvin rankasti. Nyt tuli taas näköjään vietettyä välivuosi kun pakenee kaikkea mitä pitäisi tehdä. En tiedä nyt varmuudella johtuuko tämä tästä, mutta ainakin traumaattisen reaktion kuvaus osuu hyvin, en edes pysty aloittamaan minkään merkittävän tekemistä.

"Jos on selvinnyt hengissä jostakin tilanteesta, jatkossa vihjeetkin tilanteesta, jossa aikaisemmin oli hengenvaarassa, voivat laukaista voimakkaan ahdistuksen, paniikin tai vastaavan reaktion, joka voi johtaa samantyyppisten tilanteiden välttelyyn jatkossa. Muut reaktiotavat voivat olla esimerkiksi pakeneminen, taistelu (ylivoimaakin vastaan) tai jähmettyminen. Traumareaktiot ja niihin liittyvät tunteet automatisoituvat ja jäävät syvempiin aivo-osiin siten, että ne vihjeen tullessa aktivoituvat nopeasti ennen kuin ihminen huomaa mitään tietoisesti. Ihminen ei välttämättä pysty tietoisesti muuttamaan haitallisiakaan reaktioitaan."

Pienienkin asioiden tekeminen tuntuu suurelta voitolta, ikäänkuin pitäisi vuori ylittää ensin... näinkö tämä elämä pitää sitten elää?

EDIT: Liian synkeän vaikutelman antaa teksti, en ole siis kuitenkaan itsetuhoinen, vaan leipääntynyt.

Hoitomahdollisuus:

http://www.traumaterapiakeskus.com/lopputyo.html

"EMDR ( Eye Movement Desensitization and Reprocessing ) on integroiva, monivaiheinen ja erittäin asiakaskeskeinen hoitotapa, jota käytetään yhä laajemmin myös Suomessa psyykkisten traumojen hoitamisessa. Menetelmässä yhdistyy useiden erilaisten terapiasuuntausten puolia. EMDR -menetelmän perusperiaatteita selventää nopeutetun informaation prosessointimalli, jossa lähtökohtana on traumatapahtuman aikana lukkiutuneiden ja prosessoitumattomien, dysfunktionaalisten havaintojen prosessoiminen ja yhteen liittäminen. Näitä tilariippuvaisia, lukkiutuneita havaintoja pidetään traumaperäisten stressioireiden ensisijaisina syinä. (Shapiro, 1995, 1998)"

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat