Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Luin muutama päivä sitten naturalnews.com:lta astaksantiinista ja ainetta todellakin hehkutettiin, erityisesti sen antioksidantti tehon suhteen. Jonkin verran bongailin suomalaisiakin linkkejä, esim.
http://www.vitaelab.fi/Terveystietoa/Astaksantiini.htm

Sieltä muutama lainaus:
Astaksantiini on yksi luonnon voimakkaimmista antioksidanteista. Se neutraloi vapaita radikaaleja 6000 kertaa C-vitamiinia voimakkaammin.
...
Astaksantiini on voimakas karotenoidi, joka vähentää solujen hapettumista. Sen oivallinen molekyylirakenne hakee ja sitoo itseensä vapaita radikaaleja ja neutralisoi nämä. Muihin antioksidantteihin verrattuna astaksantiini on niin sanottu puhdas antioksidantti eli se ei itse muutu missään olosuhteissa vapaiksi radikaaleiksi kuten esimerkiksi lykopeenien ja beetakarotenoidien on mahdollisesti todettu muuttuvan. Astaksantiinilla ei siis ole pro-oksidatiivista ominaisuutta. Astaksantiini suojaa soluja vapaiden radikaalien hyökkäyksiltä, joiden syyt usein ovat ulkoisia.
...
Monet tutkimukset osoittavat, että astaksantiinilla on erittäin positiivinen vaikutus lihaksiin. Astaksantiini on voimakas antioksidantti, joka poistaa turvotusta aiheuttavat kuona-aineet kehosta. Yksinkertaistaen voidaankin sanoa, että antioksidantti poistaa turvotusta.

Äkikseltään luettuna vaikuttaa että on "liian hyvää ollakseen totta"? Näytösti että ainetta on tutkittukin, erityisesti japanilaiset tutkineet tiiviisti. Mutta, kenelläkään kokemuksia? kommentteja? Olisiko hyvä lisäravinne?

Kommentit (7)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

Pariakin merkkiä on tullut kokeiltua, paha sanoa efekteistä mm. lihaksiin kun D3 menee samaan aikaan. Testailu jatkuu.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

Lähinnä lohesta ja merilevistä.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

jussipussi
Seuraa 
Viestejä42492
Liittynyt6.12.2009
Oxygen radical absorbance capacity (ORAC) of cyclodextrin-solubilized flavonoids, resveratrol and astaxanthin as measured with the ORAC-EPR method.

Typical radical scavenging abilities in trolox equivalent unit are: catechin 0.96; epicatechin 0.94; epigallocatechin gallate 1.3; kaempferol 0.37; myricetin 3.2; resveratrol 0.64; and astaxanthin 0.28, indicating that myricetin possesses the highest antioxidant capacity among the compounds tested.


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22448093

Mieluummin vaikka vihreää teetä ?.

.catechin 0.96; epicatechin 0.94; epigallocatechin gallate 1.3
astaxanthin 0.28--------------------------------------------------------------------------------------------
While there is ample evidence to indicate the health benefits of diets rich in fruits, vegetables, legumes, whole grains and nuts, no specific food has been acknowledged by scientists and government regulatory authorities as providing a health benefit. Current medical research is focused on whether health effects could be due to specific essential nutrients or phytochemicals.[1]

The following is a list of phytochemicals present in commonly consumed foods.


http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ph ... ls_in_food

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat