Seuraa 
Viestejä3164

tuntuu pätkivän ainakin meikäakan pinnaa melko usein. Joskus kiusa sukeutuu kerrassaan riesaksi, kun minun pitäisi saada poimituksi jokin tieto joltain monen klikkauksen takaa löytyvältä sivulta ja jokaisen välisivunkin latautumiseen hurahtaa sekunti tyttärentyttärineen. Ajatusteni hauras punainen lankakin hiutuu katkeamispisteeseen odotellessani.

Toisinaan sitä odottaa, että moderni tekniikka toimisi todellista nopeammin ja esimerkiksi halutut infosivut saapuisivat silmien eteen nanosekunnissa. Lieneehän kuitenkin niin, että monien tietojen etsimiseen perinteisistä kirjoista kuluisi huomattavasti enemmän aikaa kuin Internet-sivujen latautumisen odotteluun.

Tiedän tämän mutta silti minua jurppii joutuessani odottamaan sitä, että kone suostuu ystävällisesti suomaan minulle palasen sisällöstään luettavaksi (ja kommentoitavaksin). Sehän on kuitenkin vain kone - masiina, jolta puuttuvat niin aito tahto kuin tunteetkin. Tämä pätee siitä huolimatta, että personifioin tietokoneet kutsuen niitä Piihemmoiksi.

Ilmeisesti ei ole olemassa viisasten kiveä, jonka avuin tietokonetta voisi hioa sukkelammaksi suorittamaan näitä hakutoimintoja. Kuulemma hidastelu johtuu ruuhkista Internetin valtaväylillä... Miten ihmiset yleensä käsittelevät tietotekniikan hidasteluun liittyviä niin tunne- kuin suoriteongelmia?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Yleensä hitaus johtuu koneen hitaudesta.
Paina käynnistä --> suorita, kirjoita avautuvaan ikkunaan msconfig, valitse käynnistys-välilehti ja poista rastit ohjelmista, joiden ei tarvitse käynnistyä konetta käynnistäessä.
Käynnistä kone uudelleen ja paina ctrl, alt ja del(ete) yhtäaikaa.
Katso suoritinkäyttö % ikkunan alalaidasta ja kerro mitä se näyttää kun kone on käynistynyt kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oman kokemukseni mukaan hidastelu johtuu yleensä siitä, että sivustot lataavat mainoksia ullkopuolisilta servereiltä ennen kuin näyttävät varsinaisen sisällön.

Vierailija
linkki
Oman kokemukseni mukaan hidastelu johtuu yleensä siitä, että sivustot lataavat mainoksia ullkopuolisilta servereiltä ennen kuin näyttävät varsinaisen sisällön.

Tähän on hyvä ratkaisu: Firefox-selain ja siihen AdBlock+ laajennus. Nopeuttaa useimpia sivuja huomattavasti.

Ja Firefoxista on tulossa ihan lähiaikoina 3.5-versio, jonka pitäisi olla muutenkin nopeampi.

Piru Naiseksi
Ilmeisesti ei ole olemassa viisasten kiveä, jonka avuin tietokonetta voisi hioa sukkelammaksi suorittamaan näitä hakutoimintoja.

Onhan niitä vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Jos toteamuksen lisäksi toivoit vinkkejä, niin koneen tiedot (merkki, malli, käyttis) ja internetyhteyden tyyppi sekä nopeus auttaisi paikantamaan verkkaisen toiminnan pesäkettä.

Miten ihmiset yleensä käsittelevät tietotekniikan hidasteluun liittyviä niin tunne- kuin suoriteongelmia?

Jaa-a, mitä ne on?

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

Ainakin toistaiseksi joudun tahi saan käyttää ainoastaan julkisia tietokoneita, useimmiten kirjastossa. Käyttöliittymä- yms. tietoja en ole onkinut selville - enhän voi niihin mitenkään vaikuttaa. Itse masiina näyttää olevan LG-merkkinen.
Kun joskus onnistun hankkimaan miniläppärin, jonka ostamista olen pähkäillyt yli puolen vuoden ajan, niin kuinkahan voin varmistua siitä, että myllyni jaksaa pyörittää ja esittää mieleni syövereistä kumpuavia kannanottoja - vaikkapa tieto- ym- moterniin tekniikkaan?

Tallenna tärkeät tiedostot, laita windows-asennuslevy koneeseen ja käynnistä uudelleen.
Valitse korjaa-vaihtoehto, jos se ei auta, asenna windows uudelleen.

Piru Naiseksi
Kun joskus onnistun hankkimaan miniläppärin, jonka ostamista olen pähkäillyt yli puolen vuoden ajan, niin kuinkahan voin varmistua siitä, että myllyni jaksaa pyörittää ja esittää mieleni syövereistä kumpuavia kannanottoja - vaikkapa tieto- ym- moterniin tekniikkaan?Kieltämättä miniläppärit eivät ole nopeimpaa mahdollista tietotekniikkaa. Nämä ovat syöneet hyvin rajallista nk. mobiilitekniikkaa. Tyttöystävällä on kakkoskoneena Asus Eee PC 901 miniläppäri ja kyllä sillä kuitenkin internetissä ihan kohtalaisesti surffailee ja pikaviestiohjelmia käyttää. Kokonsa puolesta näissä on pieni matala resoluutioinen näyttö ja näppäimet ovat pieniä sekä lähellä toisiaan. Tämän vuoksi en suosittelisi näitä mm. tekstinkäsittelyyn. Tavalliset läppärit ja pöytäkoneet ovat tehokkaampia ja monipuolisempia laitteita. Liikultavuudeltaan miniläppärit ovat kuitenkin suht näppäriä vekottimia. Kotikäytössä suosittelen erillisen hiiren käyttöä.

Kun näiden miniläppärien komponentit eivät ole tehokkaita, niin suosittelisin käyttäämään ns. kevyitä ohjelmia jolloin kaikki koneen resurssit eivät automaattisesti mene näiden ohjelmien pyörittämiseen ja huuda hoosiannaa (mm. tietoturvaohjelmat, internetselain jne...) Itse en välttämättä suosittelisi pääkoneeksi miniläppäriä. Tietysti tämä pitkälti riippuu siitä mitä koneelta vaadit ja mihin sitä käytät. Jos verkkaisuus heti aluksi huolettaa - voit myös harkita "tavallista" kannettavaa. Näitäkin on erilaisia ja kokoisia (normikannettavien hintahaitari +500-1000e).

Huolettoman käytön turvaamiseksi koneesta pitää huolehtia kuten itsestäänkin, eli ylläpitää sitä. Kannattaa miettiä mitä kaikkea koneelle asentelee, säännöllisesti ajattaa tietoturvaohjelmalla koneen tarkistus, huolehtia päivityksistä (käyttis, tietoturvaohjelmat, java jne...) Pitkälti useimmat tärkeät päivitykset hoituvat automaattisesti "kyllä" klikkaamalla. Jos käyttöjärjestelmän päästää menemään totaalisen retuperälle, niin joskus vain parasta formatoida kiintolevy kokonaan ja aloittaa alusta tyhjältä pöydältä. Tässä jonkinlainen yleispätevä ohje käyttöjärjestelmän hidastelun varalle: http://neko.1g.fi/ohje/hidastelua.html

Internetyhteyden tyypillä ja nopeudella on myös vaikutusta netin käyttöön. Niitä voi sitten tiedustella operaattoreilta taikka tutuilta käyttötarkoituksesi mukaisesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat