Seuraa 
Viestejä45973

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/05/ ... 65258.html

[size=150:3lvw76uk]Ruotsin kansalaisia osallistuu Somalian taisteluihin[/size:3lvw76uk]

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo kertoo, että Somaliassa taisteleva ääri-islamilainen al Shabaab -ryhmittymä houkuttelee riveihinsä nuoria miehiä Ruotsista. Ruotsalaisten tiedotusvälineiden mukaan ainakin parikymmentä henkilöä on matkustanut Somaliaan koulutusleireille ja taisteluihin.

[size=85:3lvw76uk]Ruotsin turvallisuuspoliisin mukaan kyse ei ole pelkästään somalialaistaustaisista henkilöistä vaan Somaliaan on matkannut useisiin eri etnisiin ryhmiin lukeutuvia nuoria miehiä.

Säpon terrorisminvastaisen yksikön pääanalyytikko Malene Rembe kertoo Svenska Dagbladetin haastattelussa, että Somalian taisteluissa on jo kuollut useita Ruotsin passilla liikkuvia henkilöitä.

Remben tietojen mukaan Somaliassa on parhaillaan kymmenkunta Ruotsin kansalaista, jotka joko ottavat osaa väkivaltaisuuksiin tai ovat ääri-islamistien koulutusleireillä.

Kovan linjan islamisteja edustava al-Shabaab-järjestö vastustaa Somalian väliaikaishallitusta, jolla on maltillisempien islamistien tuki.

Somaliassa ei ole ollut toimivaa keskushallintoa sitten vuoden 1991, jolloin diktaattori Mohamed Siad Barre syrjäytettiin. Myös keskenään riitelevät naapurimaat Etiopia ja Eritrea ovat sekaantuneet Somalian kamppailuihin. [/size:3lvw76uk]

--------------------------------------------------------------------

Olisiko mahdollista löytää Suomesta komppanian verran maltillisia islamisteja tai ketä vaan, ja käydä päästämässä nuo äärihååkkanit sinne paratiisiinsa, missä lienee 70 neitsyttä vai olisiko ruotsalaisille nekin miespuolisia.

Kun lopetamme sodan Somaliassa, niin loppuu myöskin pakolaisten tulo. Tämä on työ joka olisi pitänyt hoitaa jo 1992. Pelkuruus johtaa aina 100x suurempaan inhimilliseen kärsimykseen. Aina. Ruanda, Kongo, Somalia, Chamberlain jne.

Jokainen autotallin siivousta lykännyt ymmärtää, ettei työn lykkäämisellä mitään ratkaista. Kyllä se odottaa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Tai onko sinulla parempi visio, että miten sota siellä lopetetaan? Vai annetaanko ihmisten tappaa toisensa ja siviilien kuolla tauteihin, nälkään ja miinoihin.

Viinankylväjä
Seuraa 
Viestejä476

Jotkut sodat saadaan loppumaan sotilaallisella ylivallalla. Jos länsimaat tukisivat sotilaallisesti väliaikaishallitusta, voisivat kapinalliset luovuttaa. Kapinalliset voisivat kokea tilanteen epätoivoiseksi ja antautua, kuten Japani toisessa maailmansodassa ydiniskujen jälkeen.

Ihmisrotu on kyllä niin tyhmä, että en käsitä, miten olemme päässeet näinkin pitkälle. Ihmisen perimmäinen vaisto tuntuu olevan vain itsensä ajattelu, lapsista sen huomaa; koulukiusatut jäävät yksin. Ne ketkä haluavat auttaa, ovat usein liian naiveja, joten heillä on riski tulla kusetetuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Templebar
Seuraa 
Viestejä1216

Koska somalit ovat aikanaan paenneet Somaliasta nimen omaan sotaa, olisi varmaankin kohtuullista, että sinne väenväkisin takaisin sotimaan lähtevien somalien Ruotsin kansalaisuus peruttaisiin. Kyseisen jihadistin perhe voitaisiin karkottaa myös samalla.

Lektu-Elli
Olisiko mahdollista löytää Suomesta komppanian verran maltillisia islamisteja tai ketä vaan, ja käydä päästämässä nuo äärihååkkanit sinne paratiisiinsa, missä lienee 70 neitsyttä vai olisiko ruotsalaisille nekin miespuolisia.

Mitäs jos ite menisit?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat