Seuraa 
Viestejä47424

Täällä kun tuntuu noita kokkausspesialisteja olevan, kertokaa miten saan kalakukon kuoren pysymään kasassa. Olen tehnyt kolme kukkoa, ja joka kerta on ollut sama ongelma. Pian sen jälkeen, kun laitan kukon uuniin, se alkaa vuotaa pohjan vierestä. Pahimmillaan liki koko pohja irtoaa.

Olen korjannut ongelman kääntämällä kukon ylösalaisin ja käärimällä folioon heti, kun sieltä on tullut vähänkin nestettä. Mitkään paikkaustoimet, joita keittokirjoissa suositellaan eivät ole auttaneet. Kukoista on kyllä tullut herkullisia, mutta ärsyttää tuollainen pelleily.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Tuota. Oletkos muistanut ripotella keskustaan ruisjauhoja, jotka imevät osan kosteudesta? Ylijäämätaikinaa on myös syytä jättää paikkauksiin.

jk. Huomasin, että olet paikkausta yrittänytkin... Ehkäpä se folio aiheuttaa kalakukon kuoren vettymisen ja sitä kautta lisääntyvän vuodon? Noo, en ole kyllä kalakukkospesialisti, mutta...

s&s&s
Ehkäpä se folio aiheuttaa kalakukon kuoren vettymisen ja sitä kautta lisääntyvän vuodon?

Vaikuttaisi siltä...

Kosteus tiivistyy folion sisäpintaan, eikä pääse haihtumaan ja taikina vettyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Äitini leipoi aikoinaan maukkaita umpikukkoja lihasta, kalasta, lantusta, perunasta ja nauriista, kalasta tuli parhaimmat kukot kun ne leivottiin avokuoreen eli avokukkona.

Ennen uuniin laittamista hän kasteli kukon pinnan haalealla vedellä sekä siveli pinnan tasaisen kiiltäväksi ja tiiviiksi.
Kun kukko laitettiin uuniin niin sen pintaan tuli heti kestävä ja tiivis ulkopinta eikä siitä tihkunut mitään ulos.

Sitten kun kukot olivat paistuneet riittävästi niin pinta siveltiin uudelleen vedellä ja ne kiedottiin liinaan loppuhaudutukseen pärevasuun uunin kupeelle.
Kukot olivat tällaisen käsittelyn jälkeen pehmeäkuorisia ja suussa sulavia, kyllä Äidin leipomat kukot ovat niitä parhaimpia.

En ole aivan varma, onko tuolla kukon pinnan silottamisella mitään merkitystä siihen että vuotaako se uunissa mutta voihan sitä kokeilla.

Silloin ei ollut eikä tarvittu foliopaperia.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Vierailija

Tämän päivän lehdessä (en muista missä) oli juttua Hanna Partasen kalakukoista, sieltä Jukteri-citystä.

Helppo juttu. Kalakukko pannaan 300-asteiseen uuniin, niin että kuori kypsyy, ja tulee tiiviiksi. Sen jälkeen lämpö lasketaan alhaiseksi ja kukko saa muhia muutaman tunnin, niin että sisuskin kypsyy.

Arinauunikaan ei varmaan ole pahitteeksi. Kaupunkioloissa arinauunin voi korvata paistinkivellä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47424

Ei vettyminen ole folion vika. Laitan folion vasta kun pinta halkeaa. Ohjeissani käsketään kuumentamaan ensin kovalla lämmöllä tunnin verran, jotta pinta kypsyy, ja sitten käärimään kukko folioon ja jatkamaan pienellä lämmöllä sisuksen kypsyttämistä. Niin olen tehnyt, mutta tosiaan puolen tunnin jälkeen kuori hajoaa ja kukko on pakko kääntää nesteiden karkaamisen estämiseksi. Pinnankin olen siloittanut märällä sormella, mutta se ei auta.

Täytyy kokeilla tuota kuivan jauhon laittamista kukkoon imemään kosteutta. Tai pohjan jättämistä paksummaksi.

Syntyyköhän kukon sisälle painetta kun se halkeaa, töki haarukalla reikiä sen pintaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat