Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Arkipäivän tekniikasta tässä.

Kellä sattuu olemaan tonttia sen verran että tulee risuja, niin mietitäänpä mitä niille voisi tehdä. Poistetaan ehdotuksista haketus typerällä pikku hakettimella ja kaatopaikalle rahtaus.

Ja olen miettinyt valmiiksi. Tein sovelluksen, jolla voin paketoida risut reiden vahvuiseksi sätkäksi ja siitä sahaan pätkiä tulisijaan. Mutta nyt tulee se varsinainen kysymysten äiti. Miten tekisit tuollaisen sätkäkoneen. Nimittäin huomasin tehneeni melkoisen miettimisrupeaman ja myös pari mallia (piirustusohjelmalla) vehkeen toteuttamiseksi. Ja sittemmin toteutin sen aivan simppelisti eli suorastaan nerokkaasti.

Mutta ensin ideat kehiin. Miten paketoisit pihan risuja 20-senttiseksi sätkäksi, josta voi pätkiä 33 sentin pätkiä tulisijaan? Eikä tämä 33 senttiä tässä ole se juttu. Tulisijat nielevät muitakin mittoja mukisematta kunhan eivät ole ylipitkiä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kommentit (11)

Paul M
Mutta ensin ideat kehiin. Miten paketoisit pihan risuja 20-senttiseksi sätkäksi, josta voi pätkiä 33 sentin pätkiä tulisijaan?Ostaisin varmaan Roclalta risujen20senttiseksisätkäksitekokoneen ja sitten leikkaisin harvesterilla pätkiksi.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Tuo 20 senttiä sätkän paksuutena on hieman yltiöoptimistinen. Oikeasti minun tekemäni nerokas vehje tuotti noin 12-senttistä jöötiä. Sitäkin oli kaunis katsella.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

sahapukki ja pätkä narua.

risut pukille mitä mahtuu ja narulla sitten useasta kohdasta kiinni tiukasti ja sahalla pätkiksi. mökillä on tullut näin toimittua. hyvin lämpenee sauna mutta takka huonosti.

konetta tuskin kannattaa alkaa kehittelemään ellei sitten tuota risukkoa satu olemaan useampi hehtaari.

toisen polven pilkkuvirhe

Voisin tunkea risut suppiloon, (samaan tapaan kuin joulukuusetkin pakataan) verkkosukan sisään?
Verkko tietysti palavaa materiaalia, eikä mitään muovisukkaa.

vorrester
Seuraa 
Viestejä615
Liittynyt22.7.2005

Metsätyömailla tekevät hakkuujätteistä isompia sätkiä. Haketuskoneen tyyliseen kitaan vaan havut kuormaimella ja rullat puristaa havut toisesta päästä verkkosukkaan sisälle sätkäksi.

Kotikäyttöön kartio putki jonka suipompaan päähän käytetyt nailonsukat rullalle. Putkeen vaan änkeämään risut ja vot. Nailonsukallinen risuja valmiiksi katkaisuun.

Maastokuljetusmallissa käytetään sukkahousuja, kun molemmat sukat täynnä risuja. Heitetään haarapussit olan yli kuin jukolan jussi ja kannetaan metsän antimet kotio.

Annostellaan sopivan kokoisina pätkinä takkaan ja räiskyvä ja muovinkäryinen valkea antaa lämpöä metsätyömiehelle.
Ja emäntä kiroilee että missä ne pyhäsukkahousut!

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

IsoJussi
Seuraa 
Viestejä987
Liittynyt16.3.2005

Ei kai sen pakko ole olla pyöreää tavaraa, mikä sieltä ulos tulee. Jostain hommaat vanhan mankelin ja rajoitat syöttöleveyttä. Ulos tulee tavaraa, josta on parhaimmassa tapauksessa rakenne sen verran rikkoutunut että kuivaakin aika napsakasti. Sinne sitten kieputtelee narua ulostulevaan tavaraan, ja sitten pätkii.

Tai jotain...

Same shit, different day...

Paul M

Miten paketoisit pihan risuja 20-senttiseksi sätkäksi, josta voi pätkiä 33 sentin pätkiä tulisijaan? Eikä tämä 33 senttiä tässä ole se juttu. Tulisijat nielevät muitakin mittoja mukisematta kunhan eivät ole ylipitkiä.
Jos käyttää muovi- tai kangasverkkoa, risut leviävät tulisijan pohjalle, kannattaako niitä silloin edes pakata.
Tee kanaverkosta putkia, jonka toinen pää on tukittu verkolla ja vedä "sukka" sopivan paksuisen putken päälle(ylösalaisin oleva pohjaton "silinterihattu" suppilolla, edit, ei siinä suppiloa tarvita, se haittaa sahaamista.
Täytä putki risuilla ja sahaa ylimääräiset pois.
Paina risuverkko pois putkesta ja työnnä takkaan.
Verkkosukkia voi varmaan hyödyntää monta kertaa.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Systeemissäni oli miellyttävä yllätys se, että risut voi jalostaa nopeammin kuin siihen säälittävään pikku hakettimeen tunkien. Minulla on toki sähkökäyttöinen sellainen ja sillä voi tehdä jotain huussin kuiviketta muovikassillisen joskus muttei useamman kuution risukasaa kannata sähköllä viipaloida.

Sen verran vihjettä että sukkahousuja ei siinä käytetä.

Sinnipirtti. Eikö tuolla systeemillä tule hiukan löysää sätkää?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Systeemissäni oli miellyttävä yllätys se, että risut voi jalostaa nopeammin kuin siihen säälittävään pikku hakettimeen tunkien.Sellaista tiivistä metritavaraa voisi saada kiertämällä risut jonkin pyörivän vermettimen kanssa tiukalle kierteelle.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005
sinnipirtti
sehän tiukkuus riippuu ihan siitä mitä puuroa on aamulla syöty.Yksi kantava ajatus oli juttua kehittäessäni se ettei omaa voimaa tarvita paljon mutta silti tulee tiukkaa tavaraa.

Sitten sinnipirtille pisteet. Lopetan tämän kaikkia sietämättömästi piinaavan arvuuttelun tähän.

Eli tuli suunnitelluksi ensin kaikenlaista vipua ja suppiloa. Tavaran syöttöä ylhäältä ja sivulta. Mutta lopuksi sattui käteen katiskalankaa. Siis sitä josta katiskan runko tehdään. Vajaan metrin pätkä tuota lankaa. Siihen toiseen päähän laaja koukku, jolla sen saa sahapukin yläosiin kiinni. Toiseen päähän pienempi lenkki johon saa tukevan narun. Viritys tehdään yhden kierroksen lenkkinä sahapukkiin. Naruun polkimeksi metrinen rangan pätkä. Eli laajaksi levitettyyn silmukkaan tavaraa ja polkimella tiukaksi ja siihen side. Siteeksi sätkään rautalankaa 17 sentin välein, jotta voi käyttää uudelleen tuhkasta kerättynä.

Sätkä katkeaa motosahalla aika hyvin vaikka on pientäkin risua. Kaksi rautalankasidettä kestää klapin mittaisen pätikän heittämisen puupinoon kuivumaan. Aluksi tein parimetrisiä eli kunnes anakondan käsittely muuttui työlääksi ja siitä poikki. Pienemmät pätkät niistä sitten eri työvaiheena jottei tarvitse koko ajan motosahaa käynnistää.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat