Seuraa 
Viestejä45973

Varsinaisia ristiriitoja aiheuttavat joskus eräät vanhat suomalaiset sanonnat kuten ”putosi kuin eno veneestä”, jota voisi syystäkin jatkaa: ”Ja meni pohjaan kuin kivi.”

Surullista taas oli, jos eno oli uimataidoton, vaikkakin anopin ollessa kysymyksessä ilmassa kaikuisivat suoranaiset ilon karjahdukset, mutta sekin liittyy jatkossa sanontaan: ”Koskaan ei ole ollut niin hauskaa, kuin anoppia naaratessa.”

Useiden vähemmän onnellisten avioliittojen yhteydessä mainitaan usein, että jompikumpi oli muodostunut suoranaiseksi kivireeksi toiselle osapuolelle. Kaiken huipuksi jotkut uhkaavat panna myllynkiven kaulaan ja paiskata allokkoon.

Varsin yllättävä oli sentään eräs sanomalehtiartikkeli, jossa kerrottiin kuljetuslautan kaatuneen ja mm. siinä olleen säkitetyn kivilastin suistuneen järveen. Lautta upposi kuin uimataidoton ja juhannusjurrissa ollut enoparka, mutta kivilasti jäi kellumaan pinnalle.

”Kirjassahan” mainitaan lisäksi erään henkilön kävelleen järven pinnalla, mutta tuo pinnalla lillivä kivilasti jäi kaivelemaan tuolloin pientä päätäni.... ja pitkään, vaikkakaan kysymyksessä ei ollut helposti kellutteleva Kuollutmeri.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (30)

Viitaten edelliseen sanomaan:

"Lautta upposi kuin uimataidoton ja juhannusjurrissa ollut enoparka, mutta kivilasti jäi kellumaan pinnalle."

Jäikö se kivikuorma kellumaan ilman 'kompia' vai lähdenkö jonottamaan Lapinlahteen?

Näin eilen TV-uutisissa, kuinka Israeliin valmistettuja uusia farkkuja hangattiin samaisella kivellä egyptiläisessä tehtaassa.

Samaa tekee tien toisella puolella oleva taiwanilainen farkkutehdas tulivuoren kupeella.

Kuuluu naisten kauneudenhoitovälineisiin kylpyhuoneessa jalkojen hoitoon...ja moneen, moneen muuhun tarkoitukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bobbie Royal
"Prostituutio on maailman vanhin ammatti."

Mistä prostituoidulle maksaja on saanut rahansa?


Se ostaja on maksanut varmaankin luonnossa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46583
Johan

Samaa tekee tien toisella puolella oleva taiwanilainen farkkutehdas tulivuoren kupeella.

Onko se hohkakiveä? Se on sellaista vaahtomaista huokoista kiveä, joka kelluu (ainakin kunnes imee vettä huokosiinsa). Se minkä olen itse nähnyt on ollut vaaleanharmaata. Sen syntyprosessi liittyy käsittääkseni tulivuorenpurkauksiin, kun sulaan kiveen jää sen jähmettyessä kaasuonteloita.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46583
Bobbie Royal
"Prostituutio on maailman vanhin ammatti."

Mistä prostituoidulle maksaja on saanut rahansa?

Ampumalla oravan ja nylkemällä sen. Ennen rahaa elettiin vaihdantataloudessa.

"Neutroni "Bobbie Royal "Prostituutio on maailman vanhin ammatti."

Mistä prostituoidulle maksaja on saanut rahansa?

Ampumalla oravan ja nylkemällä sen. Ennen rahaa elettiin vaihdantataloudessa./

Nykyrahaan jouduttiin siirtymään, koska oravannahka tukki pajatsot.

Minusta tässä ei ole mieltä. Mitä mieltä sinä olet. Minä tiedostan mielestäni vain itseni. Sinä olet mielestäni siis minussa. Mielestäni olen nyt hengissä. Koska on ollut muuta kun nyt. Siis vain nyt voi lähteä henki. Minne se henki menee. Kuka on tuo henki. Kun minä kuolen, olenko siis silloin vasta tuo henki.? Missä olen. tässä, etkö näe. Missä on tässä, olen sokea. Sytytän kynttilän, se valaisee huoneesi, muttei aivojasi. Aivosi ovat pimeässä kallossa. Missä on minun valoni, olenko minä vain varjosi tyhjällä seinällä.

Mielen kuolema on viisauden alku....

Bobbie Royal
"Prostituutio on maailman vanhin ammatti."

Mistä prostituoidulle maksaja on saanut rahansa?

Ei tainnut olla silloin rahaa keksitty, että ei siinä mitään ristiritaa?? Ns. ostaja toi kauppiaalle esim. jönöjussin ruuaksi ja pääsi sitten käsiksi myyjän pupuun.

delta
"Neutroni "Bobbie Royal "Prostituutio on maailman vanhin ammatti."

Mistä prostituoidulle maksaja on saanut rahansa?

Ampumalla oravan ja nylkemällä sen. Ennen rahaa elettiin vaihdantataloudessa./

Nykyrahaan jouduttiin siirtymään, koska oravannahka tukki pajatsot.

Älähän nyt ei kai se kivikauden setä niin tyhmä ollut, että pisti oravannahan pajatsoon??

valtiokonttorin elatti
Bobbie Royal
"Prostituutio on maailman vanhin ammatti."

Mistä prostituoidulle maksaja on saanut rahansa?
Ei tainnut olla silloin rahaa keksitty, että ei siinä mitään ristiritaa?? Ns. ostaja toi kauppiaalle esim. jönöjussin ruuaksi ja pääsi sitten käsiksi myyjän pupuun.

Kiinnostava kysymys saattaisikin olla kyseisen elinkeinon tai ammatin historiallinen ilmaantumisajankohta. Se liittynee organisoituneen yhteiskunnan muodostumisvaiheisiin. Silloin ei enää noin vain pamautettu naarasta nuijalla päähän ja sen jälkeen laahattu kotiluolaan nuijittavaksi. Myös jaettavaa on täytynyt olla ohi oman tarpeen. Kädestä suuhun -linjalle ei mahdu tuota mielenkiintoista kierrätystä kolmannen osapuolen kautta.

Erilaisten jumalriittien yhteydessä avointa prostituutiota on harjoitettu aina ja lienee se kuulunut jo varhain myös valtioidenvälisen diplomatian arsenaaliin. Rahaa ei aina käytetty eikä suoraa maksua peritty, mutta lahjat on tunnettu niin kauan kuin ihminen on yltänyt ajattelussaan symbolifunktion käyttöön.

Ilmastoonkin tällä instituutiolla on kytkentä. Parhaat hetairat kykenivät paitsi ennustamaan säätä, myös sitä huutamaan.

Tässä vinkki ilmaston säätelemiseen taipuvaisille: Alkää tyytykö pääastöanekauppaan, vaan palkatkaa asialle ammattilainen! Olisiko Ilmala oikea tyyssija tälle hetairalle?

Tässä eivät riitele sanonnat, mutta silti herkullinen uutinen germaaniksi:

CO2-Ausstoß durchs Internet so groß wie durch Flugverkehr
Jede Google-Suche ist eine Klimabelastung

Alternative Energien mindern CO2-Ausstoß (Quelle: pixelio.de)
Berlin (pte/24.09.2007/06:20) - Der Stromverbrauch des Internets verursacht inzwischen ebenso viel CO2 wie der weltweite Flugverkehr, haben Experten berechnet. "Bereits im Jahr 2005 wurden rechnerisch weltweit rund 20 Eintausend-Megawatt Großkraftwerke allein dafür benötigt, um den Strombedarf des Internets und der zugehörigen Datenzentren zu decken", erklärt Joachim Lohse, Geschäftsführer des Freiburger Öko-Instituts http://www.oeko.de/ gegenüber der Zeitung "Die Welt". Zwischen den Jahren 2000 und 2005 hat sich der Stromverbrauch des Internets verdoppelt, die Datenmenge verdoppelt sich sogar alle vier Monate.

Laut Berechnungen der New York Times braucht jede Suchanfrage bei Google soviel Strom wie eine Energiesparlampe in einer Stunde. Auch der Stromverbrauch eines Second-Life-Avatars ist nicht zu unterschätzen. Wenn man den Verbrauch des Spielercomputers sowie der 4.000 Second-Life-Server berücksichtigt, ergibt dies einen Jahresverbrauch von 1.752 Kilowattstunden pro Avatar. Umgerechnet bedeutet dies einen CO2-Ausstoß von 1,17 Tonnen pro Jahr, wie der US-Autor Nicholas Carr berechnet hat.

Bei den momentanen Strompreisen stellen der hohe Strombedarf und der rasante Anstieg der Datenmengen für Unternehmen mit großen Servern hohe Kostenfaktoren dar. Große Konzerne wie Google und eBay zahlen monatlich Stromrechnungen in der Höhe mehrerer Mio. Dollar. Da Serverfarmen zusätzlich auch Strom zur Kühlung brauchen, steigt der Bedarf noch weiter. Um den Klimawandel durch hohen CO2-Ausstoß nicht noch weiter anzukurbeln, ist das deutsche Unternehmen Strato nun auf Strom aus Wasserkraft umgestiegen. Auf den Strato-Rechnern liegt ungefähr ein Viertel des deutschen Internets. (Ende)

Lyhyt käännös: Internet aiheuttaa saman verran CO2 -päästöjä kuin kansainvälinen lentoliikenne.
Googlaus vie virtaa saman verran, kuin ns. energiansäästölamppu tunnissa (virran ollessa kytkettynä päälle).

Sanottua

Näin kesän alkaessa ruohonleikkuri kannattaa viedä huollettavaksi ennen käyttöönottoa. Se on ilmastonmuutoksenkin kannalta oikein hyvä.

Aamujuontaja Turun Radiossa 23.5.2008

Autoradiosta kuullun perusteella vapaasti muistista siteerannut
nimim. Jösse

el6
Seuraa 
Viestejä1457
Neutroni
Johan

Samaa tekee tien toisella puolella oleva taiwanilainen farkkutehdas tulivuoren kupeella.Onko se hohkakiveä? Se on sellaista vaahtomaista huokoista kiveä, joka kelluu (ainakin kunnes imee vettä huokosiinsa). Se minkä olen itse nähnyt on ollut vaaleanharmaata. Sen syntyprosessi liittyy käsittääkseni tulivuorenpurkauksiin, kun sulaan kiveen jää sen jähmettyessä kaasuonteloita.Veikkasin juuri tätä kivilajia, kutsutaan kai myös nimellä tuffi?
Huokoinen ja kevyt kivilaji.

Jotta ei kävisi kuin kaverilleni, joka heitti 590mm pitkän ja 290mm leveän noin 20 kiloa painavan Leca- harkon verkkonsa painoksi. Hämmästyksekseen harkko jäikin kellumaan. Ei uponnut.

Opetus: Varmista aina että kivesi uppoaa.
Ps. No joo , minä se olin. Ihan itte.

.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Katselin joskus telkkariohjelmaa, joka oli kuvattu jossain Bosniassa tai Kroatiassa tai jossain. Tuolla oli karstimaita, joista kalsiumkarbonaatti liukeni virtaavaan veteen, ja taas kiteytyi, kun olosuhteet olivat sopivat. Lopputuloksena oli kivi, jossa oli arviolta puolet kalsiumkarbonaattia tms, ja loput leväkasveja. Olisikohan oikea nimitys travertini? Tuommoisesta ehkä voisi saada vedessä kelluvan kiven.

Nojoo, kävin ihan itse vilkaisemassa Salisburyn katedraalia. Holvien kattoruoteet oli tehty ihan kovasta kivestä, mitä lienee hiekkakiveä. Holviruoteiden välit, eli holvaus oli sitten tehty ihan jollain hötökalkkikivellä. Siinä oli varmaan runsaasti ilmaa, kun natiainenkin sitä sujuvasti käsissään pyöritteli. Siis tuommoinen 200 x 200 x 200 mm^3 pala ei painanut paljonkaan. En muista, että Englannissa olisi ollut tuliperäistä toimintaa pitkään aikaan.

Muoks.
Tuli tuossa ihan heti hassu sanonta: Kovaa kuin hiekkakivi. Heh.
Hiekkakiven ja kaikkien muidenkin kivien kovuus riippuu materiaalista. Jos kivessä on kvartsia, niin ei kannata mennä poraamaan tavallisella pikateräsporalla.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

el6
Neutroni
Johan

Samaa tekee tien toisella puolella oleva taiwanilainen farkkutehdas tulivuoren kupeella.Onko se hohkakiveä? Se on sellaista vaahtomaista huokoista kiveä, joka kelluu (ainakin kunnes imee vettä huokosiinsa). Se minkä olen itse nähnyt on ollut vaaleanharmaata. Sen syntyprosessi liittyy käsittääkseni tulivuorenpurkauksiin, kun sulaan kiveen jää sen jähmettyessä kaasuonteloita.Veikkasin juuri tätä kivilajia, kutsutaan kai myös nimellä tuffi?
Huokoinen ja kevyt kivilaji.

Jotta ei kävisi kuin kaverilleni, joka heitti 590mm pitkän ja 290mm leveän noin 20 kiloa painavan Leca- harkon verkkonsa painoksi. Hämmästyksekseen harkko jäikin kellumaan. Ei uponnut.

Opetus: Varmista aina että kivesi uppoaa.
Ps. No joo , minä se olin. Ihan itte.
Sorry kaikille, etten ole vastannut aikaisemmin. Aloitushan on muinainen eli vuodelta 2005. Hohkakivihän se todellakin on.
Piti tuolloin kauan etsiä sanaa suomeksi, sillä itse olen törmännyt tuohon yllättävään kivilaatuun useasti. Suurin osa ”kaivoksista” myy materiaalin taiwanilaisille farkkutehtaille, joissa uusi housu saa hohkakivellä pestynä menevämmän ”lookin”.

Tosin kiveä käytetään yhäkin etenkin jalkakylvyn yhteydessä jalkojen kovettumien poistoon.
Santorinin Theran hohkakivi Välimeren rannoilla muistuttaa vieläkin merenpinnan kulusta noin 1500 eaa. Onhan tuolle purkaukselle tarkempiakin vuosilukuja olemassa, mutta Egyptin Avariksen (Ramses) kaivausten yhteydessä löytynyt hohkakivi on siirtänyt tuota purkauksen aikaa melkoisesti.

On se näköjään jo Wikissä:
Hohkakivi tai pimpsikivi(Oho!), hohkainen, rakkulainen kivi, jollaiseksi saattaa muodostua mikä tahansa vulkaaninen vuorilaji. Hohkakiveä on laavavirroissakin, mutta enemmän sitä on irtonaisissa, ilmaan viskautuneissa tulivuorenaineksissa. Vettä keveämpi. — Käytetään kiillottimena.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hohkakivi

Ei kysyjästä hetkessä tule vastaajaa, päinvastoin kyllä.

Mistähän tuollainen sanonta on peräisin?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat