Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen huolestuneena seurannut Suomen hallituksen päätöksiä vuodesta 96 alkaen, jolloin mm. vihreät pääsivät hallitukseen ja monetaristinen markkinatalous ovat olleet tärkeimpinä ohjenuorina hallitus-politiikassa. Köyhät ja syrjäytyneet (lapsiperheet, vanhukset, sairaat yms. ja työttömät, asunnottomat) ovat unohtuneet/jätetty tyystin hallitusohjelmista.

Vielä vuonna 1996 suomessa oli virallisesti 61.000 köyhyysrajan alapuolella elävää lasta, mutta nyt 2009 köyhiä lapsia on jo yli 250.000.

Miten tähän tilanteeseen on voitu tulla?

Vai onko alusta lähtien kaikki tämä alasajo ollut tietoista hallitus-politiikkaa?

Sivut

Kommentit (21)

Tuomas_Akvinolainen
Olen huolestuneena seurannut Suomen hallituksen päätöksiä vuodesta 96 alkaen, jolloin mm. vihreät pääsivät hallitukseen ja monetaristinen markkinatalous ovat olleet tärkeimpinä ohjenuorina hallitus-politiikassa.Ne ovat saattaneet olla tärkeimpiä puheissa, mutta ihan samaa hyvävelioligarkiaa tämä on kuin naapurissakin. Ei me missään markkinataloudessa eletä ja tämä on lähempänä korporatismia.

Tuomas_Akvinolainen
Vielä vuonna 1996 suomessa oli virallisesti 61.000 köyhyysrajan alapuolella elävää lasta, mutta nyt 2009 köyhiä lapsia on jo yli 250.000.Markkinataloudessa nämäkin saattaisivat saada työtä aikuisina, mutta kukapa hyväosainen nyt orjuutta haluaisi poistaa.

Ongelma on ollut kriittisen opposition puuttuminen. Sateenkaarihallitus on jo terminä demokratian irvikuva. Kukaan ei ole enää vastuussa mistään.
Markkinatalouden arvot on viety väärin paikkoihin, valtion kvartaalitaloudeksi.
Vähäosaisille ( esim lapsiperheeet ) ei pelkästään jätetä antamatta vaan heiltä kiskotaan uskomattomalla tavalla ( velalliset, varsinkin verovelalliset ).
Puuttuu mm. Vennamo, perustuslailliset ja ärhäkkä vasemmisto. Jos Soinilla olisi Vennamon lauluääni niin...

untamo
Puuttuu mm. Vennamo, perustuslailliset ja ärhäkkä vasemmisto. Jos Soinilla olisi Vennamon lauluääni niin...Kommunismi ei toimi. En tiedä tajuavatko ihmiset sen vai äänestävätkö he vain massojen mukana, mutta siksi vasemmisto ei ole uskottava vaihtoehto ja on tuomittu kuolemaan. Se mitä nyt tarvitaan on jotain joka rikkoo nykyisen mafian ja ei ole ideologioiden vanki.

Ueberweg
Seuraa 
Viestejä1218
Liittynyt12.9.2008
JW
Kommunismi ei toimi. En tiedä tajuavatko ihmiset sen vai äänestävätkö he vain massojen mukana, mutta siksi vasemmisto ei ole uskottava vaihtoehto ja on tuomittu kuolemaan. Se mitä nyt tarvitaan on jotain joka rikkoo nykyisen mafian ja ei ole ideologioiden vanki.

Vasemmisto = kommunismi? Jos keskustelun lähtökohta on tämä, niin kannattaako vaivautua?

JW
untamo
Puuttuu mm. Vennamo, perustuslailliset ja ärhäkkä vasemmisto. Jos Soinilla olisi Vennamon lauluääni niin...Kommunismi ei toimi. En tiedä tajuavatko ihmiset sen vai äänestävätkö he vain massojen mukana, mutta siksi vasemmisto ei ole uskottava vaihtoehto ja on tuomittu kuolemaan. Se mitä nyt tarvitaan on jotain joka rikkoo nykyisen mafian ja ei ole ideologioiden vanki.

Ei vasemmistopolitiikka ole kommunismia. Kommunismilla pelottelu on onnistunut ilmeisesti hyvin ja varsinkin nuorisoon se on uponnut.

Vaikea kuvitella muuta järkevää vastavoimaa oikestopolitiikalle kuin vasemmisto. Kolmas vaihtoehto on tietysti populistipuolueet niin kuin Soinin porukka on.
Jos oikeistopolitiikalle ei ole selkeää vastavoimaa, sellainen muodostuu, vaikkapa Kokoomuspuolueen sisälle. Tehokkainta toimintaa vasemmistolta olisikin, että he soluttautuisivat Kokoomuksen sisälle ja sieltä päin alkaisivat vaikuttaa asioihin.

Luuttu
Ei vasemmistopolitiikka ole kommunismia.Ehkä ei, mutta samalle laidalle sosialismi ja kommunismi on historiallisesti yhdistetty.

Luuttu
Kommunismilla pelottelu on onnistunut ilmeisesti hyvin ja varsinkin nuorisoon se on uponnut.Kyllä sitä pitääkin pelätä. Se on saanut aikaan kammottavaa tuhoa.

Luuttu
Vaikea kuvitella muuta järkevää vastavoimaa oikestopolitiikalle kuin vasemmisto. Kolmas vaihtoehto on tietysti populistipuolueet niin kuin Soinin porukka on.Jakaminen vasemmistoon ja oikeistoon kuuluu historiaan. Vasemmisto ei ole enää vaihtoehto. Oikea moderni jako olisi konservatiivit vs liberaalit. "Oikeistossa" on paljon eri suuntauksia ja sinne olisi helppo tarjota vaihtoehtoja.

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
Liittynyt31.8.2006
Tuomas_Akvinolainen
Vielä vuonna 1996 suomessa oli virallisesti 61.000 köyhyysrajan alapuolella elävää lasta, mutta nyt 2009 köyhiä lapsia on jo yli 250.000.

Miten tähän tilanteeseen on voitu tulla?

Vastaan. Lamavuodesta 1996 tulot ovat kasvaneet. Tulojen kasvu lisää köyhien määrää helposti.

Euroopan komission käyttämä köyhyysraja on 60 prosenttia mediaanitulosta, toisin sanoen ihminen on köyhä tai köyhyysriskin alainen, jos hänen tulonsa ovat 60 prosenttia koko väestön mediaanituloista

Köyhyysrajasta lisää
[url]http://fi.wikipedia.org/wiki/Köyhyysraja

Tuloeroista Suomessa kertoo Tilastokeskus:
http://www.stat.fi/til/tjt/2007/tjt_2007_2009-05-20_tie_001_fi.html

JW
Luuttu kirjoitti:
Kommunismilla pelottelu on onnistunut ilmeisesti hyvin ja varsinkin nuorisoon se on uponnut.

Kyllä sitä pitääkin pelätä. Se on saanut aikaan kammottavaa tuhoa.


Niin on, samoin kuin fasismi, mutta käsittääkseni ketjun tarkoituksena on miettiä poliittisia vaihtoehtoja nykyisen liberaalikapitalismin aiheuttamiin ongelmiin. Kommunismia on enää Kuubassa ja Pohjois Koreassa eikä nykyinen vasemmistoliitto aja kommunismia eikä oikein sosialismiakaan, ainakaan sellaisena kuin se käsitetiin esim. 70-luvulla.
Jakaminen vasemmistoon ja oikeistoon kuuluu historiaan. Vasemmisto ei ole enää vaihtoehto. Oikea moderni jako olisi konservatiivit vs liberaalit. "Oikeistossa" on paljon eri suuntauksia ja sinne olisi helppo tarjota vaihtoehtoja.

Tuo on hyvin oikeistolaista ajattelua ja siinä pannaan pää modernisti pensaaseen. Köyhiä, työttömiä, leipäjonoja, toimeentulon rajamailla eläviä on Suomessa enemmän kuin moneen vuosikymmeneen. Kaikki tämä uusoikeistosuuntauksen tulosta Tuollainen konservatiivit liberaalit jako on varmaan ihan mukava niile jotka hyötyvät pienituloisimpien kustannuksella

Pohjoismainen hyvinvointivaltio, jossa on tarpeeksi kattava sosiaaliturva, johon rahat otetaan niiltä joilla sitä liikaa on, on oikea malli. Tällaisessa mallissa tarvitaan vasemmisto, joka tätä suuntausta ajaa.

Luuttu
Niin on, samoin kuin fasismi, mutta käsittääkseni ketjun tarkoituksena on miettiä poliittisia vaihtoehtoja nykyisen liberaalikapitalismin aiheuttamiin ongelmiin.Libertaarikapitalismia ei ole olemassa muualla kuin vasemmiston märissä päiväunissa.

Luuttu
Pohjoismainen hyvinvointivaltio, jossa on tarpeeksi kattava sosiaaliturva, johon rahat otetaan niiltä joilla sitä liikaa on, on oikea malli. Tällaisessa mallissa tarvitaan vasemmisto, joka tätä suuntausta ajaa.Nyt globalisaation aikana ihmiset ovat vain huomanneet, että he mieluummin itse päättävät miten heidän rahojaan käytetään. Lisäksi he voivat itse päättää mihin he siirtyvät. Tällöin laitostamisvaltion rahoitusperusta murenee. Heille ei ole mitään etua siitä, että on olemassa puutteessa eläviä. Sosialistit sen sijaan tarvitsevat köyhiä elääkseen ja heidän pitää pyrkiä tilanteeseen, jossa köyhiä on.

JW
Nyt globalisaation aikana ihmiset ovat vain huomanneet, että he mieluummin itse päättävät miten heidän rahojaan käytetään. Lisäksi he voivat itse päättää mihin he siirtyvät. Tällöin laitostamisvaltion rahoitusperusta murenee. Heille ei ole mitään etua siitä, että on olemassa puutteessa eläviä. Sosialistit sen sijaan tarvitsevat köyhiä elääkseen ja heidän pitää pyrkiä tilanteeseen, jossa köyhiä on.Jos korporaatiot saavat järjestettyä olot niin, että ihmiset tekevät mahdollisimman halvalla pitkää päivää tai vaihtoehtoisesti pätkätöitä, niin mitä siitä jää käteen työläisille? Hieman rahaa, jotta voi valita ostaako kaurapuuroa vai näkkileipää?

Dredex
Jos korporaatiot saavat järjestettyä olot niin, että ihmiset tekevät mahdollisimman halvalla pitkää päivää tai vaihtoehtoisesti pätkätöitä, niin mitä siitä jää käteen työläisille? Hieman rahaa, jotta voi valita ostaako kaurapuuroa vai näkkileipää?Ainakin heillä on töitä. Ilman sitä ei saa edes kaurapuuroa tai näkkileipää.

Yritykset luonnollisesti pyrkivät saamaan mahdollisimman paljon tuottavuutta työntekijöistä. Ne firmat, jotka lyhytnäköisesti hyväksikäyttävät työntekijöitä tulevat kokemaan myös haittavaikutukset.

JW
Ainakin heillä on töitä. Ilman sitä ei saa edes kaurapuuroa tai näkkileipää.Kyllä töitä voi tehdä muutenkin. Ja sitten isommat yhteisöt voivatkin rakentaa jo vaikka mitä.

JW
Yritykset luonnollisesti pyrkivät saamaan mahdollisimman paljon tuottavuutta työntekijöistä. Ne firmat, jotka lyhytnäköisesti hyväksikäyttävät työntekijöitä tulevat kokemaan myös haittavaikutukset.Mitkä haittavaikutukset? WalMart on suuri tai suurin kauppaketju, mutta olen kuullut että palkat ovat melko pieniä tavallisilla työntekijöillä. Mutta eipä siitä ole juuri haittaa ollut... Lisäksi kaikista köyhimmillä Yhdysvalloissa ei ole varaa kunnon sairausvakuutuksiin tai käydä sairaalaleikkauksessa. Toisaalta Kiinalla on rahaa siinä missä Yhdysvalloilla velkaa. Mutta eipä kiinalaisillakaan kauhean hyvin mene. Kiina on vasta kehittymässä ja se on jo pahoin saastunut kun se tuottaa muun maailman tavaroita. Kiinalaiset käyttävät afrikkalaisia halpatyövoimana Afrikassa. Dubailaiset taas aasialaisia Dubaissa. Eurooppa puolalaisia... Töitä on, mutta hyvinvointi jakautuu aika epätasaisesti.

JW
Luuttu
Ei vasemmistopolitiikka ole kommunismia.Ehkä ei, mutta samalle laidalle sosialismi ja kommunismi on historiallisesti yhdistetty.Niin fasismi ja oikeistokin. Sijoittuminen janalle suhteessa origoon se on se asia joka ratkaisee. Hajontaa origon molemmin puolin pitää olla että tulevat kaikki näkökannat edustettua, vaan ääriarvot, jos niitä esiintyy, on hyvä olla satunnaisia hajasijotuksia, silti tasapainossa, tai ollaan hukassa.

JW
Luuttu
Kommunismilla pelottelu on onnistunut ilmeisesti hyvin ja varsinkin nuorisoon se on uponnut.Kyllä sitä pitääkin pelätä. Se on saanut aikaan kammottavaa tuhoa.Vaan ei yhtä paljon kun pelottelu kyseisellä termillä!

JW
Luuttu
Vaikea kuvitella muuta järkevää vastavoimaa oikestopolitiikalle kuin vasemmisto. Kolmas vaihtoehto on tietysti populistipuolueet niin kuin Soinin porukka on.Jakaminen vasemmistoon ja oikeistoon kuuluu historiaan. Vasemmisto ei ole enää vaihtoehto. Oikea moderni jako olisi konservatiivit vs liberaalit. "Oikeistossa" on paljon eri suuntauksia ja sinne olisi helppo tarjota vaihtoehtoja.Koordinaatiston eri akselille sijoittaisin tuon konservatiivit vs liberaalit. Näissä on nimittäin erona, vanhoissa arvoissa pysyminen vs vapaus muutokselle. Molempia on aina esiintynyt niin vasemmalla kuin oikeallakin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat