Siemenettömät viinirypäleet!

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Niitä on mukava syödä, mutta miten ne lisääntyvät?

Kommentit (8)

Vierailija

"Klooneja taitavat olla. Mikrolisättyjä."

Niin, mutta miten siis teknisesti, että maallikkokin ymmärtää?

kaiketikenties
Seuraa 
Viestejä629
Liittynyt4.10.2008

Tállaisen lóysin englanninkielellá

All plants -- including grapes -- grow from seeds. But some people prefer to munch on sweet, juicy grapes without biting on seeds too. So, grape breeders (those are people who develop different kinds of grapes) use their plant smarts to grow the seedless varieties.

Grape breeders create new seedless plants by placing the pollen of a seedless grape onto the flowers of a grape variety that has seeds. They then cut open and inspect the fruit of every single plant that grows from this match. The breeders are looking for seeds -- some plants will have seeds in their fruit and others won't.

When they find a plant that has no seeds, or maybe just has very tiny traces of seeds that you wouldn't be able to taste, the grape breeders use it to make more seedless plants. One way is to cut off small pieces of the seedless plant's vine and place it in special growing conditions in a greenhouse. Eventually, the pieces of vine will grow roots and become new, individual plants. This technique is called propagation.

Or, the breeders can graft, or attach, a piece of the seedless grape variety onto a healthy vine base, called a rootstock. Think of it like this: When someone cuts their hand, a doctor sews the cut together, and the two pieces heal as one. The grafted vines grow together the same way. And, the grape variety attached to the rootstock keeps producing delicious seedless grapes.


Espanjalaisilla on vuoden vaihtuessa tapana syódá viinrypále jokaisella kellonlyómállá. Tátá varten kaupoista saa purkitettuja, kuorittuja -pahoja- viinirypáleitá joista on siemenet poistettu. Bisnes káy ja porukat sáástyy kuorimiselta ja siementen poistolta.
Itse syón rypáleen sellaisenaan, en osaa vielákáán hienostella.
Rypáleiden siemenissá on hyódyllisiá antioksidantteja, niístá tehdáán siemenóljyá jota káytetáán mm. kohonneen verenpaineen, kolesterolin, sydánsairauksien, osteoporoosin, ihosyóván ja haavojen hoitoon.
http://en.wikipedia.org/wiki/Grape_seed_extract

Puedes imaginar un mundo sin música............

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18367
Liittynyt16.3.2005
Hans Lankar
Niin, mutta miten siis teknisesti, että maallikkokin ymmärtää?

Kasvista leikataan palanen ja se laitetaan kasvatusalustalle tai -liemeen, jossa on erilaisia kasvua edistäviä aineksia.

Siitä kasvin palasesta kasvaa sitten uusi kokonainen kasvi, joka taas tuottaa esim. siemenittömiä tuotoksia.

Jotta maallikkokin ymmärtäisi, niin otetaan malliksi vaikkapa peruna. Pottu pistetään maahan, ja se sitten kasvaa kasviksi kukkineen päivineen. Seuraavana vuonna ei kylvetä sen kukan tuottamia siemeniä vaan pistetään taas pottua vakoon.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Omenan siemenistä kehittyy ihmisen ruoansulatuksessa syanidia. paljonko niitä pitää syödä, että kuolee? Komisario Palmu ei ole nyt ratkaisemassa.

Lierikki Riikonen

Vierailija

Jostain lehdestä jäänyt sellainen kuva, että ne rönsyilis, mutta ei ainakaan internetin maailmasta löytynyt mitään, mikä tukis tätä asiaa.

Mikrolisäys se todennäköisin vaihtoehto on. Ainakin sillä saadaan taloudellisesti paljon ja nopeasti.

Uusimmat

Suosituimmat