Piraattipuolue vihdoin puolueeksi!
Piraattipuolue vihdoin puolueeksi!
YLE uutisoi:
Suomen Piraattipuolueesta virallinen puolue
Suomen Piraattipuolueesta tulee virallinen puolue. Tekijänoikeus- ja sananvapauskysymyksiin keskittyvä puolue kertoo keränneensä tarvittavat 5 000 kannattajakorttia. Puolue on jättänyt oikeusministeriölle hakemuksen puoluerekisteriin pääsyä varten.Rekisteröitynä puolueena Piraattipuolue voi asettaa ehdokkaita tulevissa vaaleissa.
Ruotsissa piraattipuolueen suosio lähti räjähdysmäiseen kasvuun huhtikuisen Pirate Bay -tuomion jälkeen ja sille uumoillaan jopa kahta paikkaa europarlamenttiin. Alle 30-vuotiaista nuorista peräti 22 prosenttia sanoo äänestävänsä piraattipuoluetta EU-vaaleissa.
Hakemuksen käsittely kestää parista viikosta kuukauteen. Suomen Piraattipuolue ei siis ehdi mukaan kesäkuun eurovaaleihin.
Jaahas, tämäkin visio nyt sitten vihdoin ja viimein toteutui. Itse lähetin kannattajakortin asenteella "en vastusta tämän puolueen perustamista". Puolueen tekijänoikeuskysymykset eivät ole varsinaisesti syy, miksi korttini lähetin, vaan lähinnä tekoon motivoivat äänestäjille tarjoutuva vaihtoehto nykyaikaisesta tietoyhteiskunnasta syrjäytyneille valtavirtapuolueille sekä tietysti yksityisyydensuojaa ja sanan- ja yksilönvapautta koskevat kannanotot.
Miten suhtaudutte Piraattipuolueeseen?
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/06/suomen_piraattipuolue... <- Linkki uutiseen
http://www.piraattipuolue.fi/ <- Piraattipuolueen sivut
EDIT1: En usko tuon epäkaupallisen lataamisen dekriminalisoinnin toteutuvan, toisaalta en erityisemmin kannata kyseistä linjaa. Kulttuurin suurkuluttaja olen ja suurin osa kulttuurituotteista on hankittu rehellisin keinoin.
Sivut
Mainittakoon, että olen puolueen kanssa eri linjoilla, mitä tulee esimerkiksi "sormenjälkirekisterin käyttöönottoon".
http://www.piraattipuolue.fi/lehdisto/lehdistotiedotteet/260-sormenjalki... <- Kanta sormenjälkirekisteriin
Itselläkin oli aikoinaan tarkoitus täyttää kannattajakortin, mutta niitä ei koskaan vain tullut palautetuksi. Puolue oli myös jo silloin kerännyt kaikki 5000 nimeä.
Nyt kun suuret ikäluokat ovat poistumassa, niin vanhojen fossiilisoituneiden dinosaurusaatteiden tilalle tulevat uudet nuoremmat aatteet. Nyt on ainakin Vihreät, Perussuomalaiset ja Piraattipuolue nostanut päätänsä, luultavasti tulee vielä liuta muitakin tulevien sukupolvia miellyttäviä puolueita. Oikeisto-vasemmisto-ajattelu ei enää kiinnosta tulevaisuuden ihmisiä, vaan tilalle alkaa tulemaan nationalismia, liberalismia ja muita kylmässäsodassa jo unohtuneita aatteita.
https://www.tuppu.fi
Ainahan se hyvä on että on vaihtoehtoja.
Onhan se kuitenkin niin että jos joku onnistuu nappaamaan nuo ihmiset jotka eivät äänestä niin siinä tulee nopeasti kannatusta paljonkin. Kun vielä olettaisin että suurin osa ihmisistä jotka eivät äänestä nyt ovat juuri niitä jotka ovat juuri näiden ideologioiden puolella niin eihän sitä tiedä mihin tämä johtaa.
feldegast kirjoitti:
Itse pitäisin tätä Piraattipuolueen perustamisen merkittävimpänä potentiaalisena seurauksena.
Äänestin, etten vastusta piraattipuoluetta, en tosin kannata useita sen ajamia ajatuksia. Lääke- ja ohjelmistopatenteista hyötyminen on oikeutettua, koska niiden luojat ovat uhranneet aikaa ja rahaa niiden tuottamiseen. Voitto tulee usein vasta vuosien päästä. Taiteilijat ovat tehneet samoin, en itsekään musiikin- tai taiteentekijänä pitäisi siitä, että oikeudet ja rahalliset edut omasta tuotannosta pitäisi antaa yleiseen käyttöön. Kulttuurintuottajillakin on oikeus omaan työhönsä, heillä on oikeus siitä hyötyä.
Tuo piraattihomma on pelkkää vapaamatkustusta, jonkun pitää aina maksaa. Tässä yksi näkemys siitä:
http://www.vapaasana.net/artikkelit/2005/01/vapaamatkustajaongelma
"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"
Niin, markkinataloudessa.
Toope kirjoitti:
Itsekään en kannata piratismin laillistamista, artistien täytyy saada tulonsa. Tietysti lähdekoodeja olisi hyvä vapauttaa tietyn ajan kuluttua julkaisemisesta, näinikään kulttuurin leviämisen ja innovaatioiden kannalta.
Onko sille sitten oikeita vaihtoehtoja?
"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"
Olli V kirjoitti:
Kommenttini koski lähinnä pelejä...
Lutku-Elli kävi näköjään äänestämässä...
Vihdoinkin puolue joka ymmärtää jotain netistä.
En itse allekirjoita kaikkia puolueen ohjelmassa olevia tavoitteita, mutta nämä kaverit eivät sentään väläyttele "Google on selain" tasoista tavaraa.
Potin veisi Sampo.
Syy: Tarpeeksi monella avoimen lähdekoodin osaajalla on halua paikata tietoturva-aukot jos saavat paikatun koodin omaan käyttöönsä.
Tervetuloa vaan rekisteröityjen puolueiden joukkoon julmaan...
Olli V kirjoitti:
Tietystikin vasta kotvan kuluttua pelin julkaisemisesta. Itsenäisille pelinkehittäjillehän tämä olisi varsin mieluisa uudistus ja tietysti sitä kautta pelaajillekin. Ehkäpä myös suuremmille pelitaloille, yksityishenkilöillä kun on varaa ottaa suurempia riskejä ja sitä kautta luoda innovatiivisempia ratkaisuja; tietysti kyseiset ratkaisut olisi mahdollista soveltaa myös kaupalliseen käyttöön.
Mitä motivaatiota heillä on luoda innovatiivisempia ratkaisuja, jos he eivät niistä itse hyödy?
Sisältyykö tähän kaupalliseen käyttöön tekijöiden oikeus ja hyöty omiin tuotteisiinsa, vai kuka sen kaupallisen hyödyn sitten kaappaa, jos eivät tekijät itse?
"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"
Toope kirjoitti:
Riippuu tietysti yksilöstä, kuten myös hyödyn määrittelystä. Luova toiminta on flow-toimintaa ja itsessään palkitsevaa. Onnistuneista, luovuudesta poikineista, freewarepeleistä mainittakoot Battle of Wesnoth ja Ancient Domains of Mystery.
Tuossa yhteydessä tarkoitin lähinnä uusia meemejä, ideoita, joita voidaan soveltaen hyödyntää kaupallisessa käytössä. Esimerkiksi "indiepelimarkkinoilla" tehtäisiin poikkeuksellinen ja kokeileva freeware-peli, joka osoittautuisi suosituksi, tämän suosion rohkaisemana puolestaan jokin suurempi pelitalo tarttuisi samaan aiheeseen ison rahan turvin ja tuottaisi laadukkaamman pelituotteen.
Itse en kannata "ilmaislatailua", mutta tietyn ajan kuluttua pelin julkaisemisesta lähdekoodi - tarkoitan lähinnä grafiikkaengineä, en varsinaista peliä - olisi "hyvä" päästää vapaaseen levitykseen.
Eipä noidenkaan kehittelyyn olisi mennyt vuosia ja miljardeja jos näilläkin firmoilla olisi ollut käytettävänä aikaisempien kehittelyiden data, eikä näinollen tarvitsisi odottaa vuosia päästäkseen tekemään voittoa. Sama musiikissa. Eipä meillä olisi hyvinkään paljoa kuunneltavaa jos yksikään viimeiseen sataan vuoteen musiikkia tai muuta kulttuuria tuottava taho ei olisi voinut hyödyntää aikaisempia tuotoksia. Sanotaan että kaikki musiikki keksittiin viimeistään 1500 luvulla. Ja nyt nämä samat tahot haluavat täysikiellon jatkokehittelylle. Suoja aika pitenee sen mukaan kuin suurten mediatalojen suojattien musiikki tai elokuva vanhenee ja "fair use":n merkitys kapenee sitä mukaa kun suurten mediatalojen tuotoksista lainataan. Ehkäpä parhaimpana esimerkkinä tästä on Walt Disneyn tuotokset. Eipä ole suurin osa heidän tarinoista omia, vaan omistavatpahan oikeudet, vaikkapa Nalle Puhiin ja Lumikkiin, ja moneen muuhun. Mitä jos Millerillä ja Grimmin veljeksillä olisikin ollut samanlainen lakimiesten armeja ja yhtiö takanaan..
Toki suoranainen toisen kehittelemän tuotteen kopioiminen omiin nimiin pitääkin olla kiellettyä. Tai siis pitäisi olla, tuli taas mieleen tuo Walt Disney..
Tuli muuten jokin aika sitten telkkarista "Kenen tekijänoikeus"-niminen dokkari. Jos tulee vielä (3. kerran?) uusintana, niin suosittelen vilkaisemaan. Ei siinä mitään uutta monelle ole, vaan ompahan valmiiksi tekstitettynä..
Sivut