Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Nyt sitten oli taas tarkastus hammaslääkärissä ja teknisten vaikeuksien vuoksi joutuivat ottamaan peräti neljä kuvaa - kaksi kummaltakin puolelta. En hoksannut kysyä kuvaa ottavalta lääkäriltä, että kuinka suuri säteilyannos siitä tuli. Tietääkö täällä kukaan? Monta sieverttiä siinä tulee? Montako kuvaa saisi vielä ottaa ennen kun lähestytään haitallisen säteilyn määrää?

Kommentit (4)

Toope
Seuraa 
Viestejä24855
Liittynyt23.7.2006

Se on sitten kurpitsan kokoinen kasvain pian päässäsi, enkä tarkoita kesäkurpitsaa.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

rosewater
Seuraa 
Viestejä1231
Liittynyt1.4.2007
Tetrafuran
Nyt sitten oli taas tarkastus hammaslääkärissä ja teknisten vaikeuksien vuoksi joutuivat ottamaan peräti neljä kuvaa - kaksi kummaltakin puolelta. En hoksannut kysyä kuvaa ottavalta lääkäriltä, että kuinka suuri säteilyannos siitä tuli. Tietääkö täällä kukaan? Monta sieverttiä siinä tulee? Montako kuvaa saisi vielä ottaa ennen kun lähestytään haitallisen säteilyn määrää?Kohdistettujen hammaskuvien (intraoraalikuvaus) ekvivalenttiannos on luokkaa merkityksetön (muutamia mikrosieverttejä) verrattuna taustasäteilyyn.

"between the click of the light; and the start; of a dream"

Analoginen eli filmikameran annos on tietääkseni n. kymmenkertainen verrattuna digitaaliseen.

Toisaalta kuvat on parempia.

Tuo oli kai sitten ihan analoginen, kerta työnsivät suuhuni semmoisen peukalonpään kokoisen filmin muovitelineessä. Ikävästi pisti epiteelikudokseen filmin terävät reunat, mutta hammasta purren jaksoin sinnitellä kun hoitajat vipelsivät oven taa säteilyä karkuun. Jättivät onneksi kaulalleni kilpirauhasen suojaksi lyijysuojan. Tiiä sitten miten mahtoi aivot korventua, mutta onpahan kurkku suojassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat