Seuraa 
Viestejä45973

Nyt sitten oli taas tarkastus hammaslääkärissä ja teknisten vaikeuksien vuoksi joutuivat ottamaan peräti neljä kuvaa - kaksi kummaltakin puolelta. En hoksannut kysyä kuvaa ottavalta lääkäriltä, että kuinka suuri säteilyannos siitä tuli. Tietääkö täällä kukaan? Monta sieverttiä siinä tulee? Montako kuvaa saisi vielä ottaa ennen kun lähestytään haitallisen säteilyn määrää?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Toope
Seuraa 
Viestejä31659

Se on sitten kurpitsan kokoinen kasvain pian päässäsi, enkä tarkoita kesäkurpitsaa.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

rosewater
Seuraa 
Viestejä1231
Tetrafuran
Nyt sitten oli taas tarkastus hammaslääkärissä ja teknisten vaikeuksien vuoksi joutuivat ottamaan peräti neljä kuvaa - kaksi kummaltakin puolelta. En hoksannut kysyä kuvaa ottavalta lääkäriltä, että kuinka suuri säteilyannos siitä tuli. Tietääkö täällä kukaan? Monta sieverttiä siinä tulee? Montako kuvaa saisi vielä ottaa ennen kun lähestytään haitallisen säteilyn määrää?Kohdistettujen hammaskuvien (intraoraalikuvaus) ekvivalenttiannos on luokkaa merkityksetön (muutamia mikrosieverttejä) verrattuna taustasäteilyyn.

"between the click of the light; and the start; of a dream"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Analoginen eli filmikameran annos on tietääkseni n. kymmenkertainen verrattuna digitaaliseen.

Toisaalta kuvat on parempia.

Tuo oli kai sitten ihan analoginen, kerta työnsivät suuhuni semmoisen peukalonpään kokoisen filmin muovitelineessä. Ikävästi pisti epiteelikudokseen filmin terävät reunat, mutta hammasta purren jaksoin sinnitellä kun hoitajat vipelsivät oven taa säteilyä karkuun. Jättivät onneksi kaulalleni kilpirauhasen suojaksi lyijysuojan. Tiiä sitten miten mahtoi aivot korventua, mutta onpahan kurkku suojassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat