Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ravintolisiä tulee käytettyä ja niiden tiimoilta juolahti mieleen, että onko jossakin selkeä/hyvä ohjeistus mitä tulisi ottaa samaan aikaan ja mitä ei tulisi ottaa samanaikaisesti? Esimerkiksi d-vitamiinin tiimoilta joku totesi että magnesiumia ei tulisi ottaa samaan aikaan? Tähän ketjuun voisi kertyä hyviä ohjeistuksia ja ei yhtään haittaisi vaikka olisi höystetty tieteellisellä lähdeviitteilläkin..

Sivut

Kommentit (18)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

D-vitamiinilla on samankaltaisia terveysefektejä kuin magnesiumilla ja niitä PITÄISI mielellään ottaa samaan aikaan. Vaikkei niillä olisikaan ihmeellistä synergiaa, Dee toimii magnesiumin kanssa varsin analogisesti joka tapauksessa.

Ei tule mieleen yhtään vitamiinia/ravintolisää, joka ei kävisi Deen kanssa - sehän voi suojella mm. A-vitamiini(e)n myrkyllisyydeltä eli LISÄTÄ muide ravintolisien sietoa. Muutama hassu lääke kuten tiazididiureetti tulee kyllä mieleen - ne harvatkin kontrat on hyvä tiedostaa.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

No näin minä olin sen ajatellutkin eli dee ja magnesium samaan aikaan.

Miten muiden vitamiinien suhteen eli meneekö niin yksinkertaisesti että "vesiliukoiset samaan aikaan ja rasvaliukoiset..." ?

Ilmeisesti päivärytmi / kellonaikakin merkitsee joiden lisäravinteiden kanssa? Usein purkin kyljessä näkyy teksti että otettava syönnin yhteydessä tai jälkeen. Joskus erehdyin ottamaan twin-labin monivitamiinipillerin tyhjään vatsaan, ei hyvä - helkutin paha olo.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

B-vitamiinit ja magnesium myös parantavat toisensa biokäytettävyyttä. Tämä tieto tekee mm. tästä kommentista todella oudon:

[list:14e3bz51]Magnesium

Urheilijat käyttävät usein ehkäistäkseen suonenvetoja ja lihaskramppeja. Niiden hoitoon magnesiumin käyttö onkin oiva väline. Muista tarkistaa, että magnesiumvalmisteeseen ei sisälly muita ravintoaineita kuten B-vitamiinia.

http://www.aamulehti.fi/teema/terveys/a ... aan/125906[/list:u:14e3bz51]

Tai tekisi oudon, ellei jutun informantilla olisi aika ilmeinen intressi ravintolisiä vastaan.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

"""Ei ole lainkaan hyvä idea syödä ravintolisiä ja uskoa, että kaikki on hyvin, vaikka ruokavalio on huono. Täytyy muistaa, että emme välttämättä vielä tunne kaikkia hyviä ainesosia, joita ruoasta saamme. Jos korvaamme terveellisen ruoan ravintolisillä, jäävät nämä hyvät aineet saamatta, sillä niitä ei kukaan vielä osaa lisätä pillereihin, Ursula Schwab sanoo."""

Lähes kaikki ravintolisät ovat täysin synteettisiä. Ja ne tulevat virtsan mukana ulos (toivottavasti ja pian).

Ei niitä kannata syödä.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/4268160

Olisi todella hyvä, jos olisi erillinen wiki, joka keskittyisi ainoastaan ravintoasioihin tietystä näkökulmasta (esim. tuosta Neonomiden edustamasta näkökannasta). Tällöin näiden informatiivisten keskustelujen tiedot saataisiin yhteen selkeään paikkaan kaivettavaksi esille.

Goji-marjoja myydään Citymarketissa

Ennen piti hakea Prismasta, jossa muuten en käy.

Ostin myös maca-jauhetta ruohonjuuresta:

Peruvian maca

Tämän yrtin käyttökohteita ovat:
• kuumat aallot
• tunnetasapaino
• emättimen limaneritys
• mieliala
• energia
• seksi
• erektio
• sokerinhimo
• iho

Maca-lääkinnän historiaa

Maca on perennakasvi, jota viljellään Andien vuoristossa. Inkaintiaanit ryhtyivät viljelemään sitä noin 2000 vuotta sitten. Arkeologit ovat löytäneet 1600 vuotta eKr. peräisin olevia yksityisiä macaviljelmiä. Perun alkuasukkaat käyttivät perinteisesti macaa jo ennen inkojen aikaa sekä ravinnoksi että lääkkeenä. Maca on ollut aina tärkeä perusruoka, jota siellä kasvatetaan.
Siinä on runsaasti sokereita, valkuaisia ja olennaisia mineraaleja, erityisesti jodia ja rautaa. Perulaisessa yrttilääkinnässä macaa on käytetty immuniteetin vahvistajana anemiaan, tuberkuloosiin, kuukautishäiriöihin, vaihdevuosioireisiin, mahasyöpään, steriliteettiin ja muihin lisääntymis- ja sukupuolihäiriöihin sekä parantamaan muistia. Tätä energiaa antavaa kasvia on joskus nimitetty Perun ginsengiksi, vaikka maca ei kuulu samaan heimoon kuin gingseng.

Maca tänään
Nykyään macaa käytetään yleisimmin lisäämään energiaa, elinvoimaa ja kestävyyttä urheilijoilla, edistämään mielen selkeyttä. Sitä käytetään miehillä ja naisilla hormonitasapainottomuuteen, vaihdevuosiongelmiin ja krooniseen väsymysoireyhtymään. Eurooppalaiset lääkärit ovat määränneet macaa erilaisiin vaivoihin ja painonhallintaan yli vuosikymmenen ajan ja he ovat havainneet sen auttavan paremmin kuin....

Maca on ravintopommi, jossa on erityisen paljon jodia. Se on luotettava valkuaisen lähde, koska se sisältää merkittäviä määriä aminohappoja. Macan valkuaiset ja kalorit säilyvät vuosia. Siinä on myös runsaasti hiilihydraatteja ja olennaisia mineraaleja kuten kalsium, magnesium, fosfori, sinkki ja rauta. Se sisältää B1-, B2-, B12-, C- ja E-vitamiineja sekä glykosidisteroideja.

Painonnostajat ja kehonrakentajat turvautuvat macaan luonnollisena ja turvallisena vaihtoehtona anobolisille steroideille. Macan runsas ja monipuolinen ravinnesisältö selittää sen monet traditionaaliset käyttötavat ja sen, miksi se on haluttu nykyään.

Maca on ”adaptogeeni”, mikä tarkoittaa, että se auttaa kehon tasapainoa eli homeostaasia. Erityisiin oireisiin kohdistumisen sijasta adaptogeeneja käytetään parantamaan koko elimistön yleissopeutuvuutta. Perinteisesti macaa on käytetty lisäämään energiaa ja parantamaan elinvoimaa ja kestävyyttä urheilijoilla. Päinvastoin kuin kofeiini maca on terveellinen vaihtoehto energian lisääjänä, koska se ei ole stimulantti.

Koska maca lisää sekä fyysistä että henkistä energiaa, se on on ihanteellinen lisäranvinne opiskelijoille, ammattilaisille, kirjailijoille, urheilijoille ja kaikille muille, joka tarvitsevat kohennusta. Se, että maca ei sisällä mitään situmulantteja vaan saa hyötynsä vitamiineista ja mineraaleista, tekee siitä erityisen hyödyllisen kroonisesta väsymysoireista kärsiville. Monet, jotka käyttävät macaa, sanovat, että se lisää mielen selkeyttä.

Intiaanit, jotka ensiksi käyttivät macaa, uskoivat sen olevan merkittävä apu hedelmällisyyteen niin eläimillä kuin ihmisillä. Tämä selittää, miksi macan sanotaan usein parantavan potenssia. Potenssinparantaja tai ei, sitä voidaan käyttää hoitamaan hormonaalista epätasapainoa naisilla. Maca tarjoaa luonnollisen ratkaisun sekä kuukautisia edeltäviin oreisiin että vaihdevuosiin. Kalsiumin ja magnesiumin tiedetään vaikuttavan edullisesti naisten umpieritykseen. Macassa on runsaasti näitä molempia mineraaleja ja siinä on runsaasti myös jodia, joka on myös tärkeä umpieritykselle, koska se vaikuttaa kilpirauhaseen. On myös osoituksia siitä, että maca voi auttaa miesten impotenssin hoidossa.

Mitä se on?
Maca on perulaisen yrtin (Lepidium peruvianum chacon) juurta.

Mitä se tekee?
Maca on erikoinen yrtti, joka oli yhteen aikaan yksinomaan Inca-kuninkaallisten käytössä. Myöhemmin espanjalaisten valloitusten jälkeen sitä vietiin Espanjaan käytettäväksi pelkästään Espanjan hovissa. Nykyään perulaiset lääkärit käyttävät sitä laajasti ja se on vähitellen tulossa tunnetuksi muualla maailmassa. Yrtin vaikutus kohdistuu umpieritysrauhasiin. Yrtti stimuloi erityisesti aivojen aivolisäke–hypotalamus -akselia neljällä alkaloidilla, jotka lisäävät umpierityshormonien tuotantoa. Tällaisia umpieritysrauhasia ovat munasarjat, kivekset, lisämunuaiset, haima, kilpirauhanen jne. Yrtillä ei ole suoraa hormonaalista vaikutusta sinänsä.

Yrtti pystyy nostamaan näiden hormonien pitoisuuksia ilman negatiivista palautevastetta. Esimerkiksi hormonikorvaushoidossa, jossa naiset nauttivat estrogeeni- ja progesteronihormoneja vaihdevuosiin, ulkoisten hormonien lisääminen saa rauhaset lopettamaan lopunkin tuotannon. Sukupuolirauhaset surkastuvat (kutistuvat) ja tulevat käyttökelvottomiksi. Maca saa kehon omat rauhaset tuottamaan lisää luonnollista hormonia stimuloimalla itse aivolisäkettä.

Vaikutus merkitsee lisää energiaa ja elinvoimaa miehille ja naisille, erityisesti ikääntyville ja parhaat vuotensa sivuuttaneille. Vaihdevuodet sivuttaneet naiset, jotka ovat olleet hormonikorvaushoidolla, voivat tavallisesti ottaa macaa hormonilisän sijasta. On hämmästyttävää, että se toimii myös naisilla, joiden kohtu on poistettu. Macaa nauttivat naiset sanovat, että heillä on vähemmän väsymystä, enemmän energiaa, vähemmän stressiä, heidän luustonsa on tiheämpi ja kuumat aallot ja yöhikoilu ovat helpottaneet. Miehet, joilla on potenssivaikeuksia, saavat helposta myös siihen.

Eläinkokeissa maca aiheutti lisääntyneen follikkelien kypsymisen naarailla ja enemmän spermaa koirailla.

Maca vaikuttaa melko nopeasti. Vaikutus alkaa tavallisesti 4–7 päivän kuluessa, joskus nopeamminkin.

MsHorton
Goji-marjoja myydään Citymarketissa

Ennen piti hakea Prismasta, jossa muuten en käy.

Ostin myös maca-jauhetta ruohonjuuresta:

Peruvian maca

Tämän yrtin käyttökohteita ovat:
• kuumat aallot
• tunnetasapaino
• emättimen limaneritys
• mieliala
• energia
• seksi
• erektio
• sokerinhimo
• iho

Maca-lääkinnän historiaa

Maca on perennakasvi, jota viljellään Andien vuoristossa. Inkaintiaanit ryhtyivät viljelemään sitä noin 2000 vuotta sitten. Arkeologit ovat löytäneet 1600 vuotta eKr. peräisin olevia yksityisiä macaviljelmiä. Perun alkuasukkaat käyttivät perinteisesti macaa jo ennen inkojen aikaa sekä ravinnoksi että lääkkeenä. Maca on ollut aina tärkeä perusruoka, jota siellä kasvatetaan.
Siinä on runsaasti sokereita, valkuaisia ja olennaisia mineraaleja, erityisesti jodia ja rautaa. Perulaisessa yrttilääkinnässä macaa on käytetty immuniteetin vahvistajana anemiaan, tuberkuloosiin, kuukautishäiriöihin, vaihdevuosioireisiin, mahasyöpään, steriliteettiin ja muihin lisääntymis- ja sukupuolihäiriöihin sekä parantamaan muistia. Tätä energiaa antavaa kasvia on joskus nimitetty Perun ginsengiksi, vaikka maca ei kuulu samaan heimoon kuin gingseng.

Maca tänään
Nykyään macaa käytetään yleisimmin lisäämään energiaa, elinvoimaa ja kestävyyttä urheilijoilla, edistämään mielen selkeyttä. Sitä käytetään miehillä ja naisilla hormonitasapainottomuuteen, vaihdevuosiongelmiin ja krooniseen väsymysoireyhtymään. Eurooppalaiset lääkärit ovat määränneet macaa erilaisiin vaivoihin ja painonhallintaan yli vuosikymmenen ajan ja he ovat havainneet sen auttavan paremmin kuin....

Maca on ravintopommi, jossa on erityisen paljon jodia. Se on luotettava valkuaisen lähde, koska se sisältää merkittäviä määriä aminohappoja. Macan valkuaiset ja kalorit säilyvät vuosia. Siinä on myös runsaasti hiilihydraatteja ja olennaisia mineraaleja kuten kalsium, magnesium, fosfori, sinkki ja rauta. Se sisältää B1-, B2-, B12-, C- ja E-vitamiineja sekä glykosidisteroideja.

Painonnostajat ja kehonrakentajat turvautuvat macaan luonnollisena ja turvallisena vaihtoehtona anobolisille steroideille. Macan runsas ja monipuolinen ravinnesisältö selittää sen monet traditionaaliset käyttötavat ja sen, miksi se on haluttu nykyään.

Maca on ”adaptogeeni”, mikä tarkoittaa, että se auttaa kehon tasapainoa eli homeostaasia. Erityisiin oireisiin kohdistumisen sijasta adaptogeeneja käytetään parantamaan koko elimistön yleissopeutuvuutta. Perinteisesti macaa on käytetty lisäämään energiaa ja parantamaan elinvoimaa ja kestävyyttä urheilijoilla. Päinvastoin kuin kofeiini maca on terveellinen vaihtoehto energian lisääjänä, koska se ei ole stimulantti.

Koska maca lisää sekä fyysistä että henkistä energiaa, se on on ihanteellinen lisäranvinne opiskelijoille, ammattilaisille, kirjailijoille, urheilijoille ja kaikille muille, joka tarvitsevat kohennusta. Se, että maca ei sisällä mitään situmulantteja vaan saa hyötynsä vitamiineista ja mineraaleista, tekee siitä erityisen hyödyllisen kroonisesta väsymysoireista kärsiville. Monet, jotka käyttävät macaa, sanovat, että se lisää mielen selkeyttä.

Intiaanit, jotka ensiksi käyttivät macaa, uskoivat sen olevan merkittävä apu hedelmällisyyteen niin eläimillä kuin ihmisillä. Tämä selittää, miksi macan sanotaan usein parantavan potenssia. Potenssinparantaja tai ei, sitä voidaan käyttää hoitamaan hormonaalista epätasapainoa naisilla. Maca tarjoaa luonnollisen ratkaisun sekä kuukautisia edeltäviin oreisiin että vaihdevuosiin. Kalsiumin ja magnesiumin tiedetään vaikuttavan edullisesti naisten umpieritykseen. Macassa on runsaasti näitä molempia mineraaleja ja siinä on runsaasti myös jodia, joka on myös tärkeä umpieritykselle, koska se vaikuttaa kilpirauhaseen. On myös osoituksia siitä, että maca voi auttaa miesten impotenssin hoidossa.

Mitä se on?
Maca on perulaisen yrtin (Lepidium peruvianum chacon) juurta.

Mitä se tekee?
Maca on erikoinen yrtti, joka oli yhteen aikaan yksinomaan Inca-kuninkaallisten käytössä. Myöhemmin espanjalaisten valloitusten jälkeen sitä vietiin Espanjaan käytettäväksi pelkästään Espanjan hovissa. Nykyään perulaiset lääkärit käyttävät sitä laajasti ja se on vähitellen tulossa tunnetuksi muualla maailmassa. Yrtin vaikutus kohdistuu umpieritysrauhasiin. Yrtti stimuloi erityisesti aivojen aivolisäke–hypotalamus -akselia neljällä alkaloidilla, jotka lisäävät umpierityshormonien tuotantoa. Tällaisia umpieritysrauhasia ovat munasarjat, kivekset, lisämunuaiset, haima, kilpirauhanen jne. Yrtillä ei ole suoraa hormonaalista vaikutusta sinänsä.

Yrtti pystyy nostamaan näiden hormonien pitoisuuksia ilman negatiivista palautevastetta. Esimerkiksi hormonikorvaushoidossa, jossa naiset nauttivat estrogeeni- ja progesteronihormoneja vaihdevuosiin, ulkoisten hormonien lisääminen saa rauhaset lopettamaan lopunkin tuotannon. Sukupuolirauhaset surkastuvat (kutistuvat) ja tulevat käyttökelvottomiksi. Maca saa kehon omat rauhaset tuottamaan lisää luonnollista hormonia stimuloimalla itse aivolisäkettä.

Vaikutus merkitsee lisää energiaa ja elinvoimaa miehille ja naisille, erityisesti ikääntyville ja parhaat vuotensa sivuuttaneille. Vaihdevuodet sivuttaneet naiset, jotka ovat olleet hormonikorvaushoidolla, voivat tavallisesti ottaa macaa hormonilisän sijasta. On hämmästyttävää, että se toimii myös naisilla, joiden kohtu on poistettu. Macaa nauttivat naiset sanovat, että heillä on vähemmän väsymystä, enemmän energiaa, vähemmän stressiä, heidän luustonsa on tiheämpi ja kuumat aallot ja yöhikoilu ovat helpottaneet. Miehet, joilla on potenssivaikeuksia, saavat helposta myös siihen.

Eläinkokeissa maca aiheutti lisääntyneen follikkelien kypsymisen naarailla ja enemmän spermaa koirailla.

Maca vaikuttaa melko nopeasti. Vaikutus alkaa tavallisesti 4–7 päivän kuluessa, joskus nopeamminkin.
Lisään tuohon sinun edellä mainitsemaasi vielä lähteen, jota olet ilmeisimmin käyttänyt :
http://www.kolumbus.fi/lootuskirja/maca.htm

Ps. Goji-marjoja saa myös ruohonjuuresta! Nam!
Mistä sitä sitten taas tietää tuoko jokin ruokapöytämme ainesosa hyviä vai huonoja terveysvaikutuksia, on usein vasta vuosikymmenien tieteellisen ja kokemusperäisen tutkimuksen tulos. Toisaalta voidaan myös esittää sama kysymys, myös apteekin lääkkeille ja purkki vitamiineille. Jostain kumman syystä ne aina väliin vetävät niitä lääkkeitäänkin pois markkinoilta

Mutu tuntumalla mennään. Vaalien parhaalla mahdollisella ymmärryksellä terveyttämme.

Peksa
Olisi todella hyvä, jos olisi erillinen wiki, joka keskittyisi ainoastaan ravintoasioihin tietystä näkökulmasta (esim. tuosta Neonomiden edustamasta näkökannasta). Tällöin näiden informatiivisten keskustelujen tiedot saataisiin yhteen selkeään paikkaan kaivettavaksi esille.Huomion arvoista lienee, että tämä keskustelu jota täällä käydään on informatiivista, ei varsinaista tieteentekoa. Kuhunkin viestiketjuun suopi kirjoitella kuka tahtoopi - niin minäkin.

Tiede kuuluu yliopistoihin!
___________________________________->
Niitä herneitä voi vedellä taas nenuihin, tai sitten ne voi oksentaa pyykkikoriin, jotta hulahtavat pahat ödöörit likavie´märriin. Samatenkin joutunevat maaperriin ja ruokapöytiin. Höpöti höpöti..

Sirpale
Mistä sitä sitten taas tietää tuoko jokin ruokapöytämme ainesosa hyviä vai huonoja terveysvaikutuksiaLakkaa kokonaan syömästä, niin ei tarvii ihmetellä.
tai

Kannattaa syödä superfoodia:

Spirulina
Vihreä Helmi C.G.F. klorella
Bio-Strath elixir
Vitaforce
Goji-marja
Marjajauheet
Maca-jauhe
Bioteekin Elinvoima ravintojauhe
hampunsiemenrouhe
vehnänorasjauhe
ohranorasjauhe

Osta tehosekotin
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:E ... lender.jpg

Siihen superfoodia + muuta hyvää (marjaa tai hedelmää) ja täysmehua päälle.

Ja unohtaa ne synteettiset pillerit.

Rautan imeytyminen huononee kalsiumin kanssa ja toisin päin.
Rautatablettien kanssa ei myöskään kannata syödä viljaa, maitotuotteita eikä tiettyjä lääkkeitä, koska se estää imeytymisen.
C-vitamiini vaikuttaa raudan kanssa toisin päin.
Tunnetusti D-vitamiini parantaa kalsiumin imeytymistä.

kabus
Rautatablettien kanssa ei myöskään kannata syödä viljaa, maitotuotteita eikä tiettyjä lääkkeitä, koska se estää imeytymisen.Rautaa syödään ainoastaan, jos on anemia.

Ja jos on anemia, niin siihen on aina jokin syy. Syy anemialle täytyy selvittää lääkärin kanssa.

Esim. runsaat kuukautiset saattavat aiheuttaa anemiaa sekä harvinainen B12-vitamiinin imeytymishäiriö eli ns. perniöösianemia.

MsHorton
kabus
Rautatablettien kanssa ei myöskään kannata syödä viljaa, maitotuotteita eikä tiettyjä lääkkeitä, koska se estää imeytymisen.Rautaa syödään ainoastaan, jos on anemia.

Ja jos on anemia, niin siihen on aina jokin syy. Syy anemialle täytyy selvittää lääkärin kanssa.

Esim. runsaat kuukautiset saattavat aiheuttaa anemiaa sekä harvinainen B12-vitamiinin imeytymishäiriö eli ns. perniöösianemia.
Ei välttämättä. Ei minulla ole koskaan ollut anemiaa, mutta syön silti rautatabletteja.

kabus

Ei välttämättä. Ei minulla ole koskaan ollut anemiaa, mutta syön silti rautatabletteja.Liika rauta on myrkyllistä, siksi sitä ei saisi syödä ilman seurantaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat