Seuraa 
Viestejä1918
Moukale
Välillä korventaa kuunnella joidenkin mussutusta siitä, miten ennen vanhaan oltiin paremmassa kunnossa ja miten nykynuoret eivät pidä kunnostaan huolta.

Nämä samaiset mussuttajat ovat luoneet valtion, jossa kaikki on koneistettua ja ihmisiä on puolitoista kertaa enemmän. Fyysistä työtä ei ole. Ennen vanhaan nuoret olisivat paisuneet nykynuoriakin muodottomammiksi, jos ei olisi ollut raskaita töitä. Osalle nykynuorista pitäisi antaa jokin kunniamerkki siitä, että jaksavat keinotekoisin tavoin pitää lihaksistostaan ja mielenterveydestään huolta tässä keinotekoisessa maailmassa.

(Lainaus on avauksesta “Reserviläisten kunto heikentynyt”

Arvostan kykyäsi olla näkemättä maailmaa niin mustavalkoisesti mihin toiset kirjoittajat voisivat useinkin langeta.

Kannanottosi ajallinen viitekehys liittyy maatalousvaltaisen yhteiskunnan muuntumiseen moderniksi teollisuusvaltioksi.

Samaa mieltä olen kanssasi siitä että on tekopyhää mussutusta sussuttelijoilta kritisoida nykynuoria puusilmäisesti laiskiaisiksi maailmassa jonka he ovat luoneet, puhun suurista ikäluokista, joiden kultaisessa nuoruudessa hiihdettiin kouluun umpihangessa 10km -20 pakkasessa.

Tekopyhää se on mielestäni siksi koska mussuttelijat todella olivat luomassa uutta uljasta maailmaa jossa liikunnan osuus päivittäisestä viriketoiminnasta on joidenkin osalla kuihtunut huolestuttavan vähäiseen.

Ennen enemmistöllä nuorella väestön osalla oli ulkoinen pakko liikua, nyt vähemmistö nuorista liikkuu sisäisen palon vaikuttamina.

Se että onko kunnostaan huolehtiminen Siwan leivällä ja kuntosalilla käyminen sitten keinotekoisempaa kuin liikkuminen maaseutumaisessa ympäristössä sata vuotta sitten moninkertaisen työn ja tuskan vaivaan suhteutettuna on kiistanalainen väite.

Nimittäin jos mietitään sanaa keinotekoinen, niin väittäisin että on moninverroin keinotekoisempaa hankkia leipä 100 vuotta sitten voimassa olleiden metodien turvin kuin maksaa Siwan kassalle 3 egee ja lähtee spåralla kuntosalille.

Nimittäin yksilön kannalta tarvitaan vähemmän keinoja ruoan hakemiseen lähikaupasta kuin puolen päivän mittaiseen monia taitoja edellyttävään keinojen käyttämiseen leivän hankkimiseen Äiti Maan hirmuisessa syleilyssä teollistumisen aamunkoittoon heräävässä yhteiskunnassa.

Moukaleelle ja samalla aallonpituudella ajatteleville esitän vastausta vaativan haasteellisen kysymyksen johon erityisesti kaipaisin hyvää argumentointia, näin höysteeksi vaikkapa, mikäli ette ole taipuvaisia mustavalkoiseen ajatteluun.

Onko sitten toivottavampaa että yhteiskuntaa taannutettaisiin vuosikymmenien takaiselle tasolle motiivina sinänsä arvokas kunnon kohottaminen sekä kiistanalainen tavoite "keinotekoituksettomuus"?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566

Maataloudestahan me vieläkin elämme. Teollisuus ei elätä ketään (tai en ainakaan tunne ketään, joka popsii elääkseen läppäreitä tai muuta rojua). Parasta olisi elää keräilemällä ja saalistamalla.

Tahallinen "joukkotaannuttaminen" ei onnistu niin kauan, kuin tuhlattavia resursseja riittää.

[spekulaatiota]Arvotyhjiön olisi täytyttävä. "Tieteellisen objektiivisuuden" ja "atomismin" kaltaiset opit ovat häivyttäneet arvot. Hengellisyyden olisi tultava uudestaan osaksi ihmisten elämää, koko luonto huomioon ottaen. Laitostuneiden uskontojen esiinmarssia en tällä tarkoita.

Mielipiteen ilmaisu, oman elämän muuttaminen ja liiallisen järjestäytymisen välttäminen ovat minun nähdäkseni avainsanoja. Väkivallaton, syväekologinen, yksilö- ja pienryhmätason vastarinta kunniaan. Jos ei onnistu, niin sitten ei onnistu.[/spekulaatiota]

Vierailija
Moukale
Parasta olisi elää keräilemällä ja saalistamalla.

Tahallinen "joukkotaannuttaminen" ei onnistu niin kauan, kuin tuhlattavia resursseja riittää.
Rakas Moukale, et varmankaan ymmärrä täysin mihin se johtaisi näin hypoteettisesti kun sinun toivomaasi maailmaa ryhdyttäisiin rakentamaan.

Nyt tarvittaisiin monta maapalloa jos kaikki eläisivät länsimaisen kulutus-standardin mukaisesti, ekologista jalanjälkeä mittarina käyttäen.

Ymmärrätköhän sen että jos "taanuttaisimme" koko maailman elämäään metsästäjä-keräily kultuurissa ekologinen jalanjälki olisi varovasti arvioiden varmaankin 10-100 kertainen!

Hei haloo, joko miljardit ihmiset kuolevat nälkään tai jostain taijotaan lisää maapalloja kiertoradallemme.

En usko että olet P.A.S.K.A!

Eli Paras, Androidi,Saturnuksesta,Kakkapää,Ainoin, jolla olisi Jumalan kaltaiset kyvyt luoda lisää maapalloja.

Joten olet todennäköisesti Pekka Linkolan linjoillla että olisi hyvä että ihmiskunta kuihtuisi nälkää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
baal1984
- - Nyt tarvittaisiin monta maapalloa jos kaikki eläisivät länsimaisen kulutus-standardin mukaisesti, ekologista jalanjälkeä mittarina käyttäen.

Ymmärrätköhän sen että jos "taanuttaisimme" koko maailman elämäään metsästäjä-keräily kultuurissa ekologinen jalanjälki olisi varovasti arvioiden varmaankin 10-100 kertainen! - -
Kumpikaan vaihtoehto ei toimi näillä väkimäärillä. Tosin nykyinenkään tilanne ei ole ainakaan vielä kestävällä pohjalla. Enkä usko sen ainakaan järin kestäväksi muuttuvankaan, pikemminkin päinvastoin.

Toope
Seuraa 
Viestejä33261
baal1984
Nyt tarvittaisiin monta maapalloa jos kaikki eläisivät länsimaisen kulutus-standardin mukaisesti, ekologista jalanjälkeä mittarina käyttäen.

Ruoasta ja muista resursseista kiistelevät lähinnä kehittymättömät valtiot, eivät teollistuneet valtiot. Minusta tuo lauseesi on kulunut klisee.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Toope
Ruoasta ja muista resursseista kiistelevät lähinnä kehittymättömät valtiot, eivät teollistuneet valtiot. Minusta tuo lauseesi on kulunut klisee.Ongelmia on myös teollistuneilla mailla. Tämän uutisen mukaan modernilla kalastusteollisuudella on ylikapasiteettia, koska kalapopulaatiot eivät uusiudu tarpeeksi nopeasti. Globaalilla tasolla kalastajat kykenisivät kalastamaan nelinkertaisen määrän kestävään tilanteeseen verrattuna. Jossain Islannissa ollaan kestävällä pohjalla, mutta muuten näyttää synkältä, suorastaan katastrofaaliselta. Uutinen kehottaakin kuluttajia tarkkailemaan kalojen alkuperää.
Uutinen

Eipä taida ongelmat ratketa sillä, että kuluttajat tarkkailevat kalojen alkuperää.

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
baal1984

Rakas Moukale, et varmankaan ymmärrä täysin mihin se johtaisi näin hypoteettisesti kun sinun toivomaasi maailmaa ryhdyttäisiin rakentamaan.Et varmaankaan ymmärrä, että koko keskustelu on hypoteettista. Maapallo ei elättäisi tätä väkimäärää, jos eläminen perustuisi keräilemiseen ja saalistamiseen, eikä teollista maataloutta olisi. Kunhan tokaisin. Turha hypoteettisista asioista on kiukutella.

Nykyelämämme on varmasti kaikin tavoin ajatellen helpompaa ja vähemmän elämän karujen todellisuuksien jatkuvaa läsnäoloa välttelevämpää mutta en usko, että onnellisuutta on tällä elämäntyylillä helpompi saavuttaa.

Isovanhempieni elämä on ollut kaikilla mittapuilla rankempaa kuin omani, mutta kyse on ollut pääosin yhteiskunnan realiteeteista, eikä varsinaisesta ihmisten tarpeista kuten ruuasta, kodista, läheisistä... Sen aikainen tekniikka mahdollisti ihmisille jo valtavia helpotuksi arkeen ja hyvinvointiin ja mahdollisti ihmisille näilläkin leveyspiireillä vapaa-aikaa (jota kyllä käytettiin sitten vaikka keksittyjen töiden parissa). Onnellisuutta koettiin vahvasti oman tarpeellisuuden tunteesta. Kun ihminen on tarpeellinen itselleen ja läheisilleen on paljon helpompi olla onnellinen.

Valtaosin maapallo on asutettu varmasti metsästäjäkeräilijöiden toimesta. Siitä seuraava luonnollinen kehityksen aste on tietenkin ollut metsästäjäkeräilijäpuutarhuri joka on omalla toiminnallaan osallistunut itse alueensa biodiversiteettiin yrittämättä alistamalla hyödyntää sitä vaan kuulumalla siihen osaksi. Esimerkkejä tästä on vielä tänä päivänäkin alkuperäiskansoissa joiden asukastiheys lähentelee lähiöitä ja kotoisessakin Suomessa kaskiviljelijät joiden ruokavalioon kuuluivat laiduntavien kotieläinten lisäksi ansapyydetyt eläimet ja metsälintujen munat (joiden kumpiekin kanta nousi nuorissa metsissä joita kaskiviljely tuotti).

Nykyistä länsimaista ruokavaliota ei pysty paljon nykyistä pienemmällä alueella tuottamaan, mutta pitää muistaa se, että pellot matkivat luontotyypiltään aroja ja puutarhat lehtoja. Monikerroksisissa metsäpuutarhoissa samalla pinta-alalla voidaan tuottaa useita kertoja enemmän ruokaa kuin mitä viljapelloilla, puhumattakaan rehupelloilla, tuotetaan. Useat metsäpuutarha-asiantuntijat arvioivat maapallon kykenevän elättämään yli 10 miljardia ihmistä 'luomusti' jos ruuat tuotettaisiin metsäpuutarhoissa.

Teknologia on pitkälle kehittynyttä, mutta käyttö on lapsen kengissä. Teknologiauskovaisilla ihmisillä on tapana tuijottaa uusimpia keksintöjä liikaa ja unohtaa ajatella sitä, miten jo olemassa olevaa tekniikkaa voisi hyödyntää. Välttämättömien hyödykkeiden saamiseen ja tarpeidensa tyydyttämiseen ei nykyteknologiaa apuna käyttäen välttämättä tarvitse käyttää edes sitä aikaa kuin ihmiset tapaa viettää töissä hankkiessaan rahaa saman päämäärän motivoimana.
Kompromissi vanhan ja uuden välillä ei välttämättä ole paluuta vanhaan vaan tulevaisuutta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat