Seuraa 
Viestejä45973

Pitäisi löytää netistä joku tutkimus jossa on kunnollinen koesuunnitelma ja tilastomatemaattinen tulosten tarkastelu. Tarkoitus on itse vilkaista tutkimusta tilastomatikan kannalta. Valitettavan monilla sivuillla tutkimusarportit ovat puutteellisia tai maksullisia. Tiedättekö paikkaa, jossa olisi ihan kokonainen tieteellinen tutkimus selvitetty juurta jaksaen tulosten käsittelyä myöten?

Tutkimuksen ei ole pakko olla juuri geenejä tai biotekniikkaa, vaan yhtä hyvin periaatteessa kemia tai biologiakin käy. Tietty biotekninen tutkimus olisi kiva...

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (6)

Tefrafuran kirjoitti: "Valitettavan monilla sivuillla tutkimusarportit ovat...maksullisia."

Kerropa minulle, mitä kaikkia töitä sinä itse haluaisit tehdä vastikkeettomasti esim. pari kuukautta? Minulta löytyy pitkä lista erilaisia tehtäviä, niin henkisen kuin ruumiillisenkin työn saralta, joista olisin valmis tekemään kanssasi heti diilin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarkkailija,
tutkijat eivät saa rahaa tutkimusraporttien julkaisemisesta. Päin vastoin, joutuvatpa joskus jopa maksamaan ne julkaisevalle lehdelle, joka puolestaan vaatii uudelleen rahaa niiden lukemisesta.
Tutkijoiden palkka tulee yliopistoilta, ei tieteellisiltä aikakausjulkaisuilta. Tutkijat ovatkin yhä enemmän julkaisemassa tekstejään ilmaisissa nettipalveluissa, koska kokevat aikakausjulkaisut turhaksi tiedolla rahastukseksi.

Ilmaisia, kokonaisia artikkeleita on kyllä netissä saatavilla useammassakin paikassa, mutta jostain syystä ne eivät ole yleisesti tiedossa.

http://www.pubmedcentral.nih.gov/
Pubmedcentral on erikoistunut lääketieteeseen, mutta olen löytänyt sieltä artikkeleita kaikenlaisista aiheista paleontologiaan asti. Varmasti biotekniikkaakin löytyy. Suurin osa artikkeleista on ilmaisia.

http://www.plosone.org/home.action
PlosOnessa on aiheita laidasta laitaan, myöskin ilmaiseksi saatavilla olevina artikkeleina. Olen tosin ainakin paleontologipiireissä kuullut, etteivät paikan standardit ole kovin korkeat, joten kaikki sieltä löytyvä tutkimus ei välttämättä ole kovin laadukasta. En tiedä, päteekö se muihin aloihin.

http://scholar.google.fi/
Google Scholarissa hakutulosten vieressä on merkintä, mikäli koko artikkeli on saatavilla ilmaiseksi. Scholar siis hakee nimenomaan tieteellisiä artikkeleita.

Tässä vielä pari, joihin en ole itse sen kummemmin tutustunut:
http://www.doaj.org/doaj?func=searchArticles
http://www.biomedcentral.com/

Mei long kirjoitti: "Tutkijat eivät saa rahaa tutkimusraporttien julkaisemisesta. Päin vastoin, joutuvatpa joskus jopa maksamaan ne julkaisevalle lehdelle, joka puolestaan vaatii uudelleen rahaa niiden lukemisesta."

Kiitos kun valistit minua tässä asiassa. Oppia ikä kaikki!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat