Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mitä käytännöllisiä keinoja voidaan mainita, joilla kyetään tuottamaan tarpeellisia määriä energiaa suhteellisen tasaisesti mutta mahdollisimman vähäisin kuluin?

Hakealueiden oksajätettä tai suoraan valtion metsiä hyödyntämällä?
Öljyn ostaminen teollisessa mittakaavassa pahimpaan lama-aikaan?
Varastamalla esim. katulampusta tai naapurilta tai polttoainerekan?
Vesivoima
Ydinvoima(uraanin hankkiminen käytännössä melko hankalaa)
Tuulivoima
Aurinkovoima
Kemiallinen energia kemiallisista reaktioista(kemiantuotannon jätteet, jäteöljy, jne?)

Kommentit (7)

Bushmaster
Kemiallinen energia kemiallisista reaktioista(kemiantuotannon jätteet, jäteöljy, jne?)Noista tulee ensimmäisenä mieleen sellaiset "kemian teollisuuden jätteet" kuin kuparijohdot ja rautaromu.

Tislaamatonta vettä ja noita metalleja, niin sähköä tulee helpolla, tosin käytännöllisyydestä en sano mitään. Rauta-kupari-parin tuotto jäänee aika köyhäksi, mutta sitähän voi sitten kompensoida suuremmilla määrillä.

Rautaromua saanee maailmalta vielä hintaan "vie pois", kuparia eivät hintatietoiset romunkerääjät sentään ilmaiseksi anna, mutta onneksi jalompana osapuolena sen ei ainakaan pitäisi prosessissa kulua, joten se on kertainvestointi. Ja ainahan voi jostain löytyä joku kaheli joka lahjoittaa kuparinsa ilmaiseksi kun joku vain tarjoutuu kärräämään pois.

Paskavarkaus! Kun täälläpäin on joku pääpaskajalostamo, vetää niistä input - putkista itselleen putket ja imppaa paskoista biokaasut irti ja laskee sitten takaisin.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007
linkki
Biokaasu? Halvasta en tiedä, mutta orgaanista jätettä luulisi olevan helpompi hankkia kuin uraania.niin kumpi on tulevaisuudessa valintana. polttoaineeksi vai sitten lannoitteeksi?

toisen polven pilkkuvirhe

sinnipirtti
linkki
Biokaasu? Halvasta en tiedä, mutta orgaanista jätettä luulisi olevan helpompi hankkia kuin uraania.niin kumpi on tulevaisuudessa valintana. polttoaineeksi vai sitten lannoitteeksi?Eivät nuo ole mitenkään poissulkevia vaihtoehtoja. Biokaasu koostuu tietääkseni etupäässä metaanista ja hiilidioksidista, vaikutuksiltaan prosessi vastaa kompostointia. Haju saattaa kadota, mutta eiköhän valtaosa ravinteista ole vielä tallella siinä lopputuotteessa.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Ääni tälle. Tosin ostaminenkaan ei ole kallista, metsäyhtiöt maksavat "tähteistä" (latvat + oksat + kannot) tyypillisesti noin 0-100 euroa hehtaarilta tehdessään päätehakkuita.

Bushmaster

Hakealueiden oksajätettä tai suoraan valtion metsiä hyödyntämällä?

Ilmasta ja maasta voi varastaa lämpöä lämpöpumpuilla.

Tarvittavan sähkön voi tehdä itse tehdyllä tuulimyllyllä, jossa on puurunkoiset, kangassiivet. Se on paljon parempi kuin kaupalliset. Herkkä kiihtymään pienen hitausmomentin takia, joten poimii puuskatkin nätisti.

Yksi vaihtoehto mitä tein aikoinaan, oli perustaa oma pahvinkeräyspiste. Ihmiset vei sinne maitopurkkinsa yms, ja sain taloni lämmitettyä ilmaiseksi pari vuotta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat