Kolesteroli ja kertymät

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kolesterolin ollessa koholla kaiketi kertyy "moskaa" verisuonten seinämiin. Kun alkaa kolesterolia alentavalle ruokavaliolle niin onko mitään kotikonstia lisäksi liuottaa pois jo tulleita kertymiä, ruokavaliolla, vai pitäiskö injektoida jotain kamaa hihaan?

Kommentit (14)

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973
Liittynyt18.2.2009

Ei korkean verenkolesteroliarvon ja verisuoniin "moskan" kertymisen välillä kauhean isoa yhteyttä kaiketi ole.Joissain tutkimuksissa olen nähnyt väitettävän,että sydänkohtauksen saaneilla 75%:illa on viitearvoja alhaisempi kolesteroli.Myös euroopan tasolla ranska ja sveitsi pitävät kärkeä kolesterolitasoissa,vaan eivät SV-tautitilastoissa.

Ylipäätään,nuo HDL ja LDL:hän ovat kuljettajaproteiineja,ei itse kolesterolia.
ko.proteiineja kerääntyy verisuoniston vauriokohtiin(esim.tulehdusten aiheuttamia),mutta selkeätä yksimielisyyttä ei kyllä mistään löydy,että ne itsessään mitään aiheuttaisivat.
Verrattain moni terveydenhuollon ammattilainenkin on valmis auliisti myöntämään,että kolesterolihypetyksessä on paljon kyse lääketeollisuuden intresseistäkin.

Vierailija

Ajattelin kuitenkin jättää rasvan kokonaan pois, aiheuttaako se jotakin ongelmia?
Entä suolan pois jättäminen? Sitä kuitenkin tulee väkisinkin syötyä esim leivässä, onko suolan ja rasvan saannilla jotkin minimit joiden alitus olisi haitallista?

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005
Diel
Ajattelin kuitenkin jättää rasvan kokonaan pois, aiheuttaako se jotakin ongelmia?
Entä suolan pois jättäminen? Sitä kuitenkin tulee väkisinkin syötyä esim leivässä, onko suolan ja rasvan saannilla jotkin minimit joiden alitus olisi haitallista?



Et kai tosissasi ole jättämässä rasvaa "kokonaan" pois (oletan, että tarkoitat ylimääräisen rasvan käyttöä ruoanvalmistuksessa ja leivän päällä)?

Parempi vaihtoehto olisi rasvan laadun tarkkailu. Esim. kalanrasva, kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy ja kasvisöljypohjaiset margariinit kun ovat terveyden kannalta erittäin hyödyllisiä.

Vierailija
Olbe
Diel
Ajattelin kuitenkin jättää rasvan kokonaan pois, aiheuttaako se jotakin ongelmia?
Entä suolan pois jättäminen? Sitä kuitenkin tulee väkisinkin syötyä esim leivässä, onko suolan ja rasvan saannilla jotkin minimit joiden alitus olisi haitallista?



Et kai tosissasi ole jättämässä rasvaa "kokonaan" pois (oletan, että tarkoitat ylimääräisen rasvan käyttöä ruoanvalmistuksessa ja leivän päällä)?

Parempi vaihtoehto olisi rasvan laadun tarkkailu. Esim. kalanrasva, kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy ja kasvisöljypohjaiset margariinit kun ovat terveyden kannalta erittäin hyödyllisiä.


----------------------
Kalaa syön ja kasviksia, harvoin leipää ja päälle pelkkää tomaattia.
Kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä en ole vielä testannu, olen käytelly rypsiöljyä. Jotakin oliiviöljyä joskus kokeilin ja oli äree maku.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973
Liittynyt18.2.2009

No,rasva nyt on kuitenkin välttämätöntä saada kehon ulkopuolelta.

Yleensä "kolesterolitasot"(siis ne luvut,joita pudotellaan lääkärin mieliksi)ei laske sillä,että jätetään pois ruoan mukana tuleva kolesteroli,vaan päinvastoin,kroppa kompensoi sen valmistamalla sitä hanakammin.Kun kolesteroli on kuitenkin elintärkeää.

Jännä juttu,että ihmiskunta on selvinny satojatuhansia vuosia mittailematta HDL ja LDL suhteita...ja nyt yhtäkkiä se on niin kova juttu.Joku haisee ja pahasti.

Vierailija
RaahenTiikeri
Joku haisee ja pahasti.



Tuo on lääketehtaiden hypetystä vaan.

Ihminen tarvii rasvaa elääkseen.

30% päivittäisestä energiantarpeesta pitäisi tulla rasvasta. Siihen kuuluu kaikenlaisia rasvoja voita ja rypsiä sekä kalaa ja kasviksia.

Eihän suolistokaan toimi, jos ei rasvaa syö.

kaiketikenties
Seuraa 
Viestejä629
Liittynyt4.10.2008

Támá aihe jostain syystá kiivastuttaa mua....
Ihmiset popsii liikaa láákkeitá siiná toivossa ettá elámá paranee sen sijaan ettá muuttaisivat elámáánsá paremmaksi itse. Kurkuista menee áárettómát máárát kemiallista paskaa alas. Vitamiinejá, sárkyláákkeitá, kolesteri-verenohennus-menopausia-antibiootti-allergia-potenssi-laihdutus-masennus-stimuloiva-antiaging,antiwrinkleanti... Páálle ihorasvat ja parfymoidut saippuat, tuoksuvat siteet ja muu tarpeellinen.
[size=85:p0jmmosl]Oikeastaan táhán pitáisilisátá McDonaldsit, cocacolat, valmisruoka ym saasta jota páivittáin jopa hengitámme, vaan paras olla hiljaa nyt [/size:p0jmmosl]
Tieto erilaisten komponenttien soveltumisesta yhteen on heikko, harva meistá on kemisti...
Ei ihme, ettá me kaikki ollaan sairaita.

Puedes imaginar un mundo sin música............

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005
Olbe
kasvisöljypohjaiset margariinit kun ovat terveyden kannalta erittäin hyödyllisiä.

Eeiii... nuo kun on kovetettu hydrogenoimalla, ja transrasvat aiheuttavat maanjäristyksiä, tulipaloja ja tulvia.

Rypsiöljykään ei ole niin terveellistä kuin rypsiöljyn tuottajat haluavat antaa ymmärtää. Siinä on liikaa omega-6 -rasvoja joita länsimaalaiset saavat muutenkin liikaa.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005
Diel
Entä suolan pois jättäminen?

Suolan jättäminen pois ruokavaliosta laskee kohonnutta verenpainetta noin 5%.

Hiilihydraattien jättäminen 10%:iin kaloreista (ja rasvojen nostaminen 70%:iin) - jolloin kroonisesti koholla oleva insuliini ei pakota munuaisia pitämään natriumia ja nestettä kehossa - laskee kohonnutta verenpainetta jopa 30%.

(Gary Taubesin raamatusta siteerattu - Taubes puolestaan siteeraa raamatussaan useita tieteellisiä tutkimuksia)

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973
Liittynyt18.2.2009

Kyllä minuakin huolestuttaa tuo rypsin tuputtaminen suomalaisille.Mainostetaan omega3 lähteenä.Ei keho siitä linolihaposta pysty muodostamaan omega kolmea kovinkaan hyvällä suhteella.Ja omega kuutta kertyy älyttömästi.Lisäksi monityydyttymättömiä tulee kauheasti.On epäilyksiä,että nimenomaan monityydyttymättömien epävakaus on se,joka tulehdusherkkyyden kautta aiheuttaa verisuoniongelmia.kookos-ja oliivi on minun öljyni.Voi pääasiallinen rasvan lähde.Taidan olla energiaprosenteissa vielä peterH:n mainitseman yläpuolella,jopa 80% energiasta tulee rasvasta kohdallani.

Vierailija

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=6&sivu=5

Tuossa on yksi mielipide kolesteroolin aivan lääkäriltä

"Vaihtoehtoinen verisuoniteoria ei ole saanut virallista hyväksyntää. Ehkä liikettä siihen suuntaan on tapahtumassa. Kun selaa viime aikaisia alan tutkimuksia niin potilastesteihin on yllättäen ilmaantunut CRP, mikä taas mittaa elimistön tulehdusta. Ehkä virallinen taho on alkanut miettiä tulehdusta sydäntautien syynä mutta se taas ei tarkoita asenteiden muutosta. Jäämme odotamaan lääkettä joka laskee CRP sillä kukahan viitsii miettiä mistä tulehdus johtuu. Voi vaikka häiritä valmisruokateollisuutta."

Tuo on minusta se mikä nykyään on vikana

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14029
Liittynyt23.6.2005

Suurin osa valtimoplakista on (ylimääräistä) kalsiumia, joka jumahtaa sinne Deen, magnesiumin ja KooKakkosen puutteen myötä.

Jättämällä rasvat pois ruokavaliosta tekee sen luokan kardinaalimokan, että oksat pois. Juuri rasvaHAPOT ja rasvaliukoiset vitamiinit näyttävät suojelevan ateroskleroosilta paremmin kuin mikään muu.

Masait ja inuiitit ovat mässäilleet verellä, sisäelimillä ja RASVALLA iät ajat ja omaavat alimmat sydäntautikuolleisuusluvut missään. Aivan oikeasti siis homma on paljon monimutkaisempi, kuin puska.com antaa eetterissä ymmärtää.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Uusimmat

Suosituimmat