Seuraa 
Viestejä14019
Liittynyt27.11.2006

Sattui tuollainen löytymään. Erittäin mielenkiintoista ja avartavaa minusta verrata puolueita koko Euroopan laajuisesti (Mukana myös Turkki ja Sveitsi). Tuloksista näkyy hyvin myös se kuinka suhtautuminen EUhun jakaa kantoja perinteisistä oikeisto-vasemmisto -asetelmista piittaamatta. Tämä avaa myös hiukan silloin tällöin puheena ollutta puolueiden kuulumista parlamentin eri ryhmiin. Esimerkiksi perussuomalaiset tosiaan liittynevät ryhmään jossa on pääasiassa äärioikeistolaisia populistipuolueita koska se kuitenkin on lähinnä heidän kantojaan.

On myös mukavaa vertailla omia kantojaan koko yhteisön laajuisesti, saattaa tulla yllättäviäkin tuloksia. Lähinnä omia kantojani oli esimerkiksi puolalainen PdP -puolue, kansallisista puolueista lähin oli vasta sijalla 44, ja edellä oli puolueita aivan laidasta laitaan (puolueita on yhteensä listattuna 301 kpl.).

Kannattaa vilkaista: http://www.euprofiler.eu/

Ihmiset tekevät tulevaisuuden.

Kommentit (1)

Tämä oli muuten ihan oikeasti aika hyvä vaalikone, vaikka kepu onkin tämän mukaan "sosioekonomisesti" enemmän oikealla kuin kokoomus. Varsinkin koneen piirtävät grafiikat ovat aivan loistavia. Paitsi, että minulle sopivin puolue on jokin portugalilainen kommunistipuolue, joka ei grafiikan mukaan ole lähimainkaan kanssani samaa mieltä.

Listaa erimaiden sopivimmista puolueista:
Ruotsi:Sverigedemokraterna
Viro:Keskusta
Saksa:DVU
Ranska:Front National
Hollanti:Partij voor de Vrijheid
Puola:Libertas
Espanja:Coalicion Canaria
Englanti:British National Party

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat