Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.fao.org/AG/AGAInfo/programme ... round.html

A influenssalla on 8 geeniä, sillä sen genomi on segmentoitunut.
Ne ovat PB2, PB1, PA, HA, NP, NA, M ja NS.
Uusi influenssa koosti nämä kahdeksan eri geeniä neljästä eri lähteestä.
lintuinfluenssavirukselta kaksi
ihmisinfluenssavirukselta yksi
USA:n sikavirukselta kolme
Euraasian sikavirukslta kaksi.

Nykyisessä muodossaan A H1N1 ei vaikuta kovin pahalta, jopa miedommalta kuin tavallinen ihmisinfluenssavirus.

Kommentit (4)

Mielenkiintoista.
Tämän kun olisivat telkkarissa selittäneet noin lyhyesti ja nätisti, niin mitään sikainfluenssa -sanaa tuskin olisi keksittykään.

Osaatko muuten sanoa miksi terveysalan ammattilaiset veikkailevat ensimmäisen influenssa-aallon olevan tulevaa kepeämpi? Miksi he siis olettavat viruksen muuttuvan ärjymmäksi tulevaisuudessa? historia on ilmeisesti osasyyllinen, koska käsittääkseni 1918 vuoden H1N1 käyttäytyi näin.

Olettaisin, että johtuu siitä kun siinä vaiheessa kun virus poistuu ihmisestä tavalla tai toisella se on ollut vuorovaikutuksessa isännän epäspesifisten ja spesifisten puolustusmekanismien kanssa ja ne virukset jotka selviävät siitä ovat jotenkin mutatoituneet kestämään tai välttämään nuo mekanismit paremmin. Tietyn ajan kuluessa nämä virukset kansainvälisen matkustelun ym. leviävät sinne sun tänne ja kehittyvät edelleen ja sitten palaavat takaisin lähtöpaikkaan virulenttisempana.

Täysin uskottava ja looginen hypoteesi. Sitähän se evoluutio on. Ilmeisesti jossain vaiheessa isäntäorganismin immuunijärjestelmä oppii puolustautumaan uutta virusta vastaan, jolloin sen leviäminen pitkin mantereita lakkaa. Tämä voi tosin vaatia paljonkin kuolonuhreja, mutta ennen pitkää aalto kuitenkin pysähtyy.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat