Seuraa 
Viestejä9317
Liittynyt18.8.2008

Kun on nämä vaalit, kokeilin Hesarin vaalikonetta.

Huomasin olevani oikeaan päin vinossa. 10 parhaan joukossa oli 4 kepusta, 3 kokoomuksesta, 2 rkp:tä ja 1 köyh.

Sitten tuli mieleen populismi eli median rummuttamat hienoudet. Mitenkä paljon nousee porukkaa jonkun lajin populismilla ylös vaalikoneessa eli näkyykö muoti-ilmiöillä kosiskelu.

Heittäydyin tiedostavaksi viherkosmopoliitiksi, jolla on sosiaalitantan taipumuksia. Rauhanaatekaan ei ole vieras. Kymmenen ekan joukossa oli 8 vihreää, Hassi keulimmaisena ja pari demaria. Persut ja IPU jäivät miinukselle pahasti.

Tsekkasin koko listan. Julkkisehdokkaat olivat nousseet kärkipäähän, enemmistö oli demareita. Mm. demari Jaakonsaari oli tippunut peräti miinukselle. Taidanpa äänestää häntä.

En selvittänyt Hesarin pisteytysperusteita. Ottaen huomioon vaalikoneen kysymysten laadun, on kuitenkin mahdollista ohjata tulosta haluttuun suuntaan.

Kun yhdistetään vaalikone ja Hesarin taipumus mielipidejohtajaksi ja -ohjaajaksi, suhtaudun tietysti varauksella.

Hesari on esimerkiksi selvästi (jo aikoja sitten) lähtenyt metsäntutkimuksessa ja -taloudessa kaunametsätalouden eli mm. jatkuvan kasvatuksen apostoleiden kelkkaan. Hesari on merkittävä vaikuttaja ja kansalaiskasvattaja. Kannanotot perinteistä metsätaloutta ja -tutkimusta vastaan ovat lievimmilläänkin osoitus märistä sahajauhoista. Mielestäni varsin hälyttävää.

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat