Seuraa 
Viestejä45973

Eilinen halla palellutti mustiksi perunan lehtiä..

Kuinka mahtoi käydä Lapissa hilloille ja mustikoille? Eikö ne nyt kuki parhaillaan?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Vierailija

Täällä Oulun korkeudella mustikka ainakin on komeassa kukassa. Tulee hyvä mustikkasato, jos pakkanen ei vie kaikkia kukkia. Ensi yöksi lupasi yöpakkasia. Vaikka eikö mustikka ainakin kestä pienen pakkasenkin? Kuhan ei montaa yötä ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Etelä-Lapissa ehtivät hillan ja mustikan kukat avautua ja nyt niille on tainnut käydä köpelösti. Ylä-Lapissa ei ole vielä kukintaa, koivutkin ovat vasta hiirenkorvalla.

Muutamat edelliset yöt ovat olleet valtakunnallisesti erittäin kylmiä. Pohjanmaalla mitattiin luokkaa -7 C:n yöpakkasia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ainakin alueellisesti monilla paikkakunnilla on tuho melko totaalinen, jos kukinta on päävaiheessaan.
Lisäksi pitää muistaa, että omenat, mustikat ja monet muut marjat ovat hyönteispölytteisiä, joten vaikka kukinnot selviäisivätkin yöpakkasista, on viime aikojen yleinen kylmyys vähentänyt kovasti mehiläisten ym. pölyttäjien lentoa.
Kaiken kaikkiaan huonolta näyttää...

Täällä Keski-Suomessa näyttää olevan mustikka ainakin jonkin verran kukassa, ja pölyttäjiä parin edellispäivän pölytyskokeiden perusteella riittää mainiosti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat