POTTU

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tähän viestiketjuun kaikki kokemukset ja vinkit perunan käsittelystä ja parhaista "POTTURESEPTEISTÄ".

Söin äsken uunimakkaraa kera merisuolavedessä keitettyjen perunoiden. Perunat hieman murskaksi ja siihen oivariinia päälle. Tosi hyvää. Kerallansa hieman punaviiniä.

Makkaroille tietenkin tuoretta sipulisilppua, sinappia ja ketsuppia, painottuen sipulisilppuun.

Frame is yours, folks: GO

Sivut

Kommentit (75)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Osta perunasipulisekoitusta, sulata mikrossa, nakkaa folionyyttiin potut ja mausteita maun mukaan (suola, v-sipuli, pippuri, chili jne.), grillaa.

Hämmentää.

Vierailija

Marketin pihalla myytiin italialaista uutta perunaa 3€ litra. Ovat olleet yhtä kirkkaita ja hienoja jo toista viikkoa, en ostanut. Millä ne oikein käsitellään?

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Keitä uueppotut. Sulata voita kahvikupissa. Paa kuppiin sipulia. Laita potut lautaselle ja kahvelilla otat pottuja lautaselta ja uitat niitä voissa ja pistät suuhun. Sen ruuan nimi on "uusia pottuja" Parasta mahollista ruokaa. Se on niinku karkkia söis, mutta parempaa.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Vierailija
Leuka
Tähän viestiketjuun kaikki kokemukset ja vinkit perunan käsittelystä ja parhaista "POTTURESEPTEISTÄ".

Jos nyt vasta olis 1950-luku, niin söisin varmaan parhaillaan survoperunoita runsaasti suolattuna ja isosti voilla kyllästettynä, ja suurella nautinnolla.

"Jälkiruuaksi" olisi kuumaa pullaa ja kylmää maalaismaitoa.

Vierailija

Marssilainen:
"Keitä uueppotut. Sulata voita kahvikupissa. Paa kuppiin sipulia. Laita potut lautaselle ja kahvelilla otat pottuja lautaselta ja uitat niitä voissa ja pistät suuhun. Sen ruuan nimi on "uusia pottuja" Parasta mahollista ruokaa. Se on niinku karkkia söis, mutta parempaa."

Ja vist, sanoisi Karlssons.
Joka sana totta.
Täällä etelässä en tuota makuelämystä ole tapaillut.
Tyttökulleiltanikin on tuota asiaa joskus tullut kyseltyä.
Lappilassa tuo herkku oli taatusti kesäisin joka päiväistä herkkua.

Vierailija

Rosamunda-perunaa leikataan isoiksi lohkoiksi, päälle rosmariinia, paprikajauhetta ja tuoreena murskattua valkosipulia (vähän). Paistetaan uunissa, pinnalle sivellään paiston aikana öljyä.

Sekaan pellille voi laittaa vaikka shalottisipuleita tai jotain.

Pohtija
Seuraa 
Viestejä883
Liittynyt16.3.2005

Jos haluaa nopeasti ja vaivattomasti paljon rapeaksi paistettuja ohuita perunan siivuja -> Tarvitaan muutama keitetty peruna ja munanleikkuri. Perunat kuoritaan ja ei muuta kuin leikkurilla siivuiksi. Tulee tasaista laatua ja nopeasti. Vaikka 10 perunaa siivuttaa käytännössä yhtä nopeasti kuin 2 tai 3. Sitten vaan uuninpellille leviäksi ja uuniin niin paistuu kerralla koko perheelle. Vähän öljyä, suolaa ja grillimausteita päälle niin hyvä tulee.

Tuli kerran tehtyä ja kekattua kun tartti nopeasti ja paljon ruokaa keitetyistä perunoista, eikä tehny mieli semmosenaan syödä...

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Vierailija
Marssilainen
Keitä uueppotut. Sulata voita kahvikupissa. Paa kuppiin sipulia. Laita potut lautaselle ja kahvelilla otat pottuja lautaselta ja uitat niitä voissa ja pistät suuhun. Sen ruuan nimi on "uusia pottuja" Parasta mahollista ruokaa. Se on niinku karkkia söis, mutta parempaa.

Kylkyl.
Tuli nälkä.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Keitettyjä, kylmiä uusia pottuja (edellisenä päivänä kun on keittänyt hehtaarikattilallisen ja syönyt kyllikseen, jää yleensä sopivasti). Pistetään paloiksi, semmoisiksi haarukkapaloiksi, riippuu vähän potun koosta. Kulhoon, isoon sellaiseen. Rasiallinen raejuustoa perään, ja tölkki kermaviiliä, eikä sitten mitään rasvatonta, tulee rumannäköistä ja mautonta. Puntti tuoretta tilliä, vihermintullakin tulee hyvää, silputaan ja sekaan. Mustapippuria myllystä sen verran kuin maku vaatii, suolaa hitunen kuka haluaa. Sekoitetaan varovasti ja nautitaan tuoreen, pannulla voissa paistetun siian kanssa. Ei paljon kesäruoka parane.

Raejuuston sijaan voi käyttää fetaa tai mozzarellaa, mutta olen huomannut että pliisu raejuusto korostaa parhaiten pottujen omaa makua.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija
markent
Marssilainen:
"Keitä uueppotut. Sulata voita kahvikupissa. Paa kuppiin sipulia. Laita potut lautaselle ja kahvelilla otat pottuja lautaselta ja uitat niitä voissa ja pistät suuhun. Sen ruuan nimi on "uusia pottuja" Parasta mahollista ruokaa. Se on niinku karkkia söis, mutta parempaa."

Ja vist, sanoisi Karlssons.
Joka sana totta.
Täällä etelässä en tuota makuelämystä ole tapaillut.
Tyttökulleiltanikin on tuota asiaa joskus tullut kyseltyä.
Lappilassa tuo herkku oli taatusti kesäisin joka päiväistä herkkua.




Meillä Stadissa syödään uudet perunat ikimuistoisesti voissa kiehautetun uuden sipulin kanssa. Koko suku ja puolet tutuista ahmivat samaa herkkua varmaan joka päivä. Kanssaan kun saa graavilohta, savusilakkaa tai silliä niin elää ruokataivaassa.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Löyly
Marssilainen
Keitä uueppotut. Sulata voita kahvikupissa. Paa kuppiin sipulia. Laita potut lautaselle ja kahvelilla otat pottuja lautaselta ja uitat niitä voissa ja pistät suuhun. Sen ruuan nimi on "uusia pottuja" Parasta mahollista ruokaa. Se on niinku karkkia söis, mutta parempaa.

Kylkyl.
Tuli nälkä.

Tuo on muuten törkeen hyvää! Kannattaa kokeilla jos ei ole ennen testannu. Ja halapaa Voina kannattaa käyttää (poikkeuksellisesti) oikeaa voita tai reilusti suolattua margariinia.

Hämmentää.

Vierailija

En osta perunaperunoita, juntit o kasvattanu ne lehmänpaskassa.
Ranskalaiset perunat on aika vaivaton vaihtoehto vaikka keittoon, ei tarvii kuoria.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat