Seuraa 
Viestejä45973

Eli kaikille tuttu asia mutta onko ratkaisua? Minulla on pitkään ollut vaikeuksia saada hiiva pois esimerkiksi simasta jossa viimeiset tilkalliset pilaavat maun aika tehokkaasti. Perunanpaloja on kokeiltu mutta en nyt mene sanomaan oliko siitä mitään hyötyä.

Joku kokeneempi öhm... kemisti voisi hieman valaista tyhmää

  • ylös 4
  • alas 1

Kommentit (7)

Osta aktiivihiiltä apteekista (tai mistä sitä edullisimmin saat), laita sitä esim. kahvinsuodattimeen ja kaada hiivainen juoma sen läpi. Sadalla grammalla aktiivihiiltä pystyt puhdistamaan kymmeniä litroja pontikkaasi - sitähän sinä kuitenkin tarkoitit.

  • ylös 15
  • alas 2

Ei edes pullahiiva ole haitaksi ellei lähtö ole muutenkin jo ovella. Alemman lämmön hiivat eivät varsinkaan.
Kun käyminen loppuu niin hiiva uinahtaa ja painuu pöntön pohjalle ja neste on viikossa lasinkirkas. Muuten sen kirkastus on jo rakettitiedettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä47352

Tuotakin asiaa on käsitelty erinäisissä keskusteluissa. Useimmiten on tosin käsitelty kiljua, joten etsi hakusanalla kiljun kirkastus.

Sima on sikäli ongelmallinen kirkastettava, että seisottamalla se käy liikaa ja muuten kirkastamalla hiilidioksidi poistuu ja juoma väljähtyy. Jos se hiiva simassa tosiaan niin hirvittävästi häiritsee, sitten pitää varmaan hommata viinikaupasta käymisen pysäyttäjää, kirkastusainetta ja hiilihapottaa kirkastettu sima uudelleen limsakoneella.

Sima tietysti on ongelmallinen tuon hiilihappoisuuden tarpeen vuoksi. Siihen tepsisi oluen teon tekniikka jossa annetaan käydä loppuun ja pullotetaan lisäten sokeria juuri se tarvittava määrä jolloin pullo säilöö hiilihapon, pysäyttäen käynnin ja juoma säilyy muutenkin paremmin. Makeutta voi lisätä jälkeenpäinkin.

Vierailija

Seisota ja lappoa tai anna käydä loppuun asti ja jälkimakeuta tarpeen vaatiessa. Tuo lappoaminen taitaa olla paras konsti. Semmonen pari kertaa pitäisi riittää.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Tee ilman hiivaa. Osta soda-stream-laite. Hapota sillä.

No minä tein oikeasti noin. Laimensin simauutteen, lisäsin runsaasti sokeria ja soodalaitteen ohjeen vastaisesti hapotin siinä pullossa muuta kuin vettä. Ja tulihan siitä kuohuva juoma. Mutta hiivan maku puuttui. Simaan kuuluu hiivan maku. Valitettavasti. Ja ehkä siinä pitää olla myös hiven alkohoolia aromina. On vähän sama juttu kuin tuoreen pullan tuoksussa. Pullanpaistossa haisee pontikka.

Eli kunnon simaa ei saa ellei siinä ole kaikki kohdallaan. Hapotettuja uutteita saa sitäpaitsi Valintatalosta. Astianpesuaineelta maistuvia kirkkaita juomia.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Tanniinilla voit koittaa kirkastaa... eli pari kahvikupillista hyvinliotettua teetä, on vanha konsti ja toisinaan auttaakin...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat