Seuraa 
Viestejä45973

Jos peili jäähdytetään lähelle absoluuttista nollapistettä, niin miten se vaikuttaa valon heijastumaan peilin pinnasta. Tuleeko heijastumaan jokin viive? Vai onko peilin lämpötilalla mitään vaikutusta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Celestron 8
Jos peili jäähdytetään lähelle absoluuttista nollapistettä, niin miten se vaikuttaa valon heijastumaan peilin pinnasta. Tuleeko heijastumaan jokin viive? Vai onko peilin lämpötilalla mitään vaikutusta.No valo on energiaa, ja vain se osuus mikä jää heijastumatta voisi lämmittää, eli ei sillä vaikutusta ole.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44314

Peilin lämpötila ei vaikuta heijastukseen. Sen sijaan se vaikuttaa epäelastiseen sirontaan, jollaista on esimerkiksi Ramanin sironta, jossa siroava fotoni vuorovaikuttaa hilavärähtelyjen (eli lämpövarahtelyn) kanssa ja sen aallonpituus muuttuu vähän. Epäelastinen sironta on kuitenkin normaalioloissa äärimmäisen heikko ilmiö, jonka esiinsaaminen vaatii tarkkuusmittalaitteita. Sitä käytetään jonkin verran materiaalifysiikaalisissa tutkimuksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Peilin lämpötila ei vaikuta heijastukseen. Sen sijaan se vaikuttaa epäelastiseen sirontaan, jollaista on esimerkiksi Ramanin sironta, jossa siroava fotoni vuorovaikuttaa hilavärähtelyjen (eli lämpövarahtelyn) kanssa ja sen aallonpituus muuttuu vähän. Epäelastinen sironta on kuitenkin normaalioloissa äärimmäisen heikko ilmiö, jonka esiinsaaminen vaatii tarkkuusmittalaitteita. Sitä käytetään jonkin verran materiaalifysiikaalisissa tutkimuksissa.Heijastusta sirontakin on

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat