Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tässä samanlainen ankka, kuin ilmaston lämpeneminen. http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/06/ ... 95609.html. Yleinen usko on, että Itämeren rehevöitymisen syy on liian suuri ravinnepitoisuus. Tämä on tietenkin totta. Mutta miksi ravinnepitoisuudet ovat liian suuria?
Etenkin Suomen ympäristöviranomaiset puhuvat äänekkäästi korostaen, varsinkin Pietarin fosforipäästöt ovat Suomenlahden suurin ongelma ja sijoittavat miljoonia Pietarin jätevesien puhdistamiseen. Rahoilla ei saada juuri mitään vaikutusta Suomenlahden ja Itämeren tilaan, kuten ei myöskään fosfaattien kiellolla. Mutta viranomaiset haluavatkin pimittää Suomen ikävät orgaaniset (happea kuluttavia aineita) päästöt soilta. Luonnostaankin ne ovat miljoona tonnia, mutta kun niitä kaivetaan päästöt satakertaistuvat. Kannattanee tutustua tähänkin.
http://www.pekka.vihera.net/pdf/itameri/Suomenlahti.pdf
Kuvat ovat monimutkaisen näköisiä, mutta kyllä niistä asia kirkastuu. Suomenlahden fosforipitoisuus riippuu happipitoisuudesta eikä niinkään maatalouden päästöistä. Happipitoisuus taas näyttää seuraavan Suomen mammuttimaisia soiden kaivamistöitä.

Kommentit (1)

Paco
Tässä samanlainen ankka, kuin ilmaston lämpeneminen. http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/06/ ... 95609.html. Yleinen usko on, että Itämeren rehevöitymisen syy on liian suuri ravinnepitoisuus. Tämä on tietenkin totta. Mutta miksi ravinnepitoisuudet ovat liian suuria?Maatalous, ojitukset, itänaapuri ja etelänaapurit ja suomalainen kaupunkilainen, jonka jätevedet menevät puhdistuslaitoksen läpi, kärsii sieluntuskia, jos käyttää fosfaattipitoista pesupulveria. Hoh hoijaa.
Asiaa on pohdittu myös täällä.

http://kemikaalikimara.blogspot.com/200 ... vaksi.html

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat