Seuraa 
Viestejä45973

Psykiatria on pitänyt äitejä syynä autismiin ja jopa skitsofreniaan. Psykiatrit ihmettelivät mistä autismi voisi johtua. He menivät kylään perheisiin, joissa oli autisteja lapsia, tekivät havaintoja, ja huomasivat, että äideillä oli vaikeuksia kommunikoida autististen lasten kanssa. Psykiatrit tekivät johtopäätöksen, että autismi johtui äidin kykenemättömyydestä kommunikoida ko. lapsen kanssa. He eivät ymmärtäneet, että kommunikointivaikeudet johtuivat lapsen autismista (autismi on aivorakenteessa). Samoja johtopäätöksiä psykiatrit tekivät perheissä, joissa oli skitsofrenisiä jälkeläisiä. Taas syyllistivät äitejä. Psykiatrit ovat pilanneet lukemattomien äitien elämän sekoittamalla syyt ja seuraukset.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Tiede, on aina pohjautunut teorioihin, turha ainoastaan rajoittaa mitenkään turhautumista psykiatriaan, lääketeollisuus, ruokateollisuus,uskonnot, markkinavoimat ovat kaikki aiheuttaneet kärsimystä, ja auheuttavat nytkin, joiden takana loppujen lopuksi olet sinä ihminen. Hyväksy luontosi ihminen.

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Aloittaja mutuili melko ansiokkaasti alastomuudesta viereisessä ketjussa. Miksi mutuiluoikeus on vain viranhaltijoilla? Kyllä paneutunut tavallinen ihminen voi keksiä arkioivalluksia siinä kuin kuka tahansa.

Psykiatria, psykologia ja ihmiseen liittyvä on siitä kiehtovaa, että asiat eivät ole vielä kovin hyvin selvillä. Uutta vallattavaa riittää jokaiselle. Tutkitut jutut ovat jo tylsempiä.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
eskimo
Aloittaja mutuili melko ansiokkaasti alastomuudesta viereisessä ketjussa. Miksi mutuiluoikeus on vain viranhaltijoilla? Kyllä paneutunut tavallinen ihminen voi keksiä arkioivalluksia siinä kuin kuka tahansa.

Psykiatria, psykologia ja ihmiseen liittyvä on siitä kiehtovaa, että asiat eivät ole vielä kovin hyvin selvillä. Uutta vallattavaa riittää jokaiselle. Tutkitut jutut ovat jo tylsempiä.

En mutuillut. Olet mutu-ajattelija itse. Viranhaltija on tuhonnut monen äidin elämän syyllistämällä sekoitettuaan syt ja seuraukset. Alastomuus on luonnollista, kuten sen kokevat luonnonkansat. Vaatteet tekevät alastomuudesta epätavallisen, kun alasti ollaan niin vähän aikaa. Luonnonkansat ovat kaiken aikaa alastomina ja kokevat sen luonnollisena.
Tutkitut jutut eivät ole tylsiä vaan älyllisen toiminnon aiheuttamaa euforiaa

Celestron 8
Samoja johtopäätöksiä psykiatrit tekivät perheissä, joissa oli skitsofrenisiä jälkeläisiä. Taas syyllistivät äitejä. Psykiatrit ovat pilanneet lukemattomien äitien elämän sekoittamalla syyt ja seuraukset.Olisit tehnyt edes jonkun graafisen esityksen, jolla haastat avoimesti riitaa. Niin kuin vaikka näin:

Väitätkö heti alkuunsa, että äideillä ei ole asiassa mitään tulkintavastuuta? Ja että ihmisillä, ja etenkin lapsilla, on oikeus sekoilla ja tehdä mitä haluaa? Samaa ajattelutapaa soveltaen, äideilläkin on kai oikeus olla aivan hulluja, sillä ei ole heidän vikansa, kun eivät ymmärrä?

Ja mitä on tämä mutuista mutuin psykiatria? Olisit voinut alustuksessasi tarjota esimerkin siitä.

Alastomuus on luonnollista, kuten sen kokevat luonnonkansat. Tutkitut jutut eivät ole tylsiä vaan älyllisen toiminnon aiheuttamaa euforiaaTarjoatko ne tutkimukset, jotka päätyvät tähän johtopäätökseen, niin voimme kiistellä asiasta?

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521
Celestron 8
En mutuillut. Olet mutu-ajattelija itse.Myönnän, että olen. Sinunkin tieteellinen väite perustui ihan arkihavaintoihin. Samanlaisesta minäkin tykkään. Joskus vaan en edes osaa sanoa arkiperusteluja, mutta silti väittämä ei tarkoita sitä, että sillä ei olisi pohjaa. On tosia juttuja riippumatta siitä, miten ne osataan perustella.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

eskimo
Celestron 8
En mutuillut. Olet mutu-ajattelija itse.

Myönnän, että olen. Sinunkin tieteellinen väite perustui ihan arkihavaintoihin. Samanlaisesta minäkin tykkään. Joskus vaan en edes osaa sanoa arkiperusteluja, mutta silti väittämä ei tarkoita sitä, että sillä ei olisi pohjaa. On tosia juttuja riippumatta siitä, miten ne osataan perustella.Aloitus oli asiallinen ja hyvä.
Psykatrian puolella on nimeomaan syyllistetty äitejä. Puhuttu jääkaapiäideistä. Syyllisyys on vieritetty kokonaan äitien harteille vaikka autismissa onkin kyse kromosomipoikkeamasta.

Autismista:
"Autismin syistä
Autismin syistä on esitetty monia teorioita. Oireyhtymän ensimmäisenä v. 1943 kuvannut itävaltalaisamerikkalainen psykiatri Leo Kanner (1894-1981) piti oireistoa varhaislapsuuden skitsofreniana. Sittemmin on ollut esillä mm. aineenvaihdunnan erityispiirteisiin, aivoallergiaan, virusinfektioihin, ympäristökemikaaleihin ja geneettisiin mekanismeihin liittyviä selitysmalleja. Vuoteen 2004 mennessä eniten autismin yhteydessä löydettyjä geenivirheitä oli esiintynyt 7. kromosomin pitkässä varressa ja seuraavaksi eniten 16. kromosomin lyhyessä varressa. Lisäksi oli ollut esillä 15. kromosomin lyhyen varren alue (15q11-q13) ja 3. kromosomin geenialue (3q25-q27) sekä 13. kromosomi (13q14.2-q14.1). Niinikään tunnettiin X-linkittynyt autismin muoto (geenikarttamerkinnät Xq13, Xq28, Xq13 ja Xp22.33). X-kromosomiin kytkeytyneiden kehityshäiriöiden yhteydessä oli kiinnitetty huomiota NLGN-geenien vaikutukseen hermosolujen välittäjäaineiden muodostuksessa..Mark ja David Geier kirjoittivat Medical science monitor-julkaisussa maaliskuussa 2004, että niin tiomersaalia sisältävät rokotusaineet kuin tuhkarokkoa, sikotautia ja vihurirokkoa vastaan annettu MMR-rokotuskin aiheuttaisivat autismia. He mainitsivat USA:n 1980- ja 1990-lukujen rokotustilastojen yhteyden autismin ja muiden hermostollisten häiriötilojen lisääntymiseen. Parker, Schwartz, Todd ja Pickering totesivat (Pediatrics 2004), ettei tiomersaali-väitteen tueksi löytynyt riittävästi todistusaineistoa. Madsen ja Vestergaard kirjoittivat (Drug safety 2004), etteivät tutkimusaineistot todistaneet myöskään MMR-rokotteen aiheuttaneen autismia. Vuoden 2004 lokakuuhun mennessä useita satoja artikkeleita käsittäneen lääketieteellisen keskustelun ja tutkimuksen käynnisti C. Eggersin saksalaisessa Klinische Padiatrie-julkaisussa v. 1976 kuvaama tapaus, jossa 15 kuukautta vanha lapsi muuttui autistiseksi muutamia viikkoja isorokkorokotuksen jälkeen. Eggersin mainitsema vammautuminen on voinut liittyä Hellerin tautiin. Siinä autistinen oireisto puhkeaa äkillisesti aluksi täysin normaalisti kehittyneellä lapsella.

Waiter kumppaneineen kirjoitti Neuroimage-julkaisussa (2005) työryhmänsä tutkimuksen viitanneen siihen, että aivokurkiaisen (corpus callosum) ja oikean aivopuoliskon (right hemisphere) valkoisen aineen vähyys voisi olla merkittävä autismin selittäjä.

Autismi voi olla periytyvää, yleensä peittyvästi periytyvää. Tiedetään, että samanmunaisilla kaksosilla on 75-kertainen vammautumisriski normaaliväestöön verrattuna."

Autistiselle oireilulle löytyy useita selityksiä ja syy voi olla myös huono kohtelu. Se edellyttää kuitenkin että perinnöllisyys on poissuljettu ja usein onkin niin että ongelmia esiintyy enemmän äidin (tai isän) välillä silloin kun vanhemmalla ei ole itsellään autistisuutta ja hän ei tajua miksi lapsi on kummallinen. Autistisesti oireilevallehan oman lapsen autismioireilu on tyypillistä ja normaalia käyttäytymistä.

Autistinen äiti voi ymmärtää että lapsi kaipaa rauhallista tahtia, ei piittaa mistään silimiin katsomisesta, ei ehkä siedä koskettelua, jne.?

Sitten kun mennään neuvolaan, missä on etupäässä neurologisesti tyypillisiä tai jotain muuta poikkeavuutta edustavia, vaikka jotain hössönhössön halailijoita joita pitää tuijottaa koko ajan silmiin herkeämättä, jotka huohottaa niskaan, lääppii ja lässyttää kuin jollekin vajaaälyiselle.. Herrajjumala, vähemmästäkin hermostuu ja kun sitten hermostuu niin ollaan lätkimässä skitsofreniadiagnoosia välittömästi.

Mulla kun on ittellä as-oireisto ja mutsikin on autisti niin meillä mutsi kirjoitteli aka paljon viestejä paperilappusille. Se toimi loistavasti 'nentti' siskollekin ja oli btw. siksikn hyvä ettei kukaan kolmesta sisaruksesta voinut valehdella ettei ole kuullut tai hänelle ei ole kerrottu toimintaohjeita tjms.

Isäni oli neurologisesti tyypillisempi, joskaan ei mikään ihan normi (semmosta kait ei olekkaan) mutta hän edusti ihmistyyppiä joka luulee saavansa viestinsä parhaiten perille karjunmalla ja lyömällä. Hullu!

Kun minä valitsen seuraani niin ehdottomasti autismipiirteistä, se on parasta!

Mullahan on sellainen simppeli teoria psykiatrian valtataistelusta kuin myös vanhan sielunhoitopuolen konservativien kamppailusta nykyaikaista neurotulkinnallisuutta vastaan että..

Vanhakantainen psykiatria, joka pohjautuu ties mihin sielunhoito-oppiin, joka on valjastettu jossakin kulttuurivaiheessa, onko se sitten juurikin agraarikulttuurin ja maanomistuksen tiimoilla krsitiusnoisen monoteistisen luojajaumalan ja nimenomaan sen mukaisen ideologian idealismin ydin, missä the herrajumala säätää sielua joka on irrallaan materiasta, ruumiista ja se jos mikä on psykiatrisena huuhaanakin pelkkää paskaa kun se rinnastetaan neurologiaan, mikä mukailee materialismia, missä tarvitaan nimenomaan ensin kaikki fyysiset ruumilliset ominaisuudet ennekuin voi ilmaantua mieli ja psyyke.

Neuropsykiatriahan on nykypäivän käyttäytymistieteen lähtökohta mutta.. se mikä on oleellista on se että kaikenmaailman vanhoja sielunpaimenia ja "psykiatreja" on viroissaan ja joilla on status, sosiaalinen asema.
Heidän koko elämänsä on rakentunut sen varaan että ovat saaneet puoskaroida ihmisiä, leimata ties miksi hörhöiksi ja ohjata eheytymään tai sitten on käsketty vetämään myrkkypillereitä niin että kuuppa tutisee tai on leimattu muuten vaan hulluiksi, epänormaaleiksi ja syntisiksi, pahoiksi.

Miten pitää käyttäytyä?
Se on luokittunut puritaanisesti.
Tiukat roolimallit keskiaikaista perua. Ankarat hallitsijat ohjaamassa vaikka mestattavaksi tai poltettavaksi noitana jos käyttäytyi vastoin inkvisiittion määräyksiä.

Vastahan tämä nykyinen länsimainen tyyli on vallinnut jostain 1850 paikkeilta ja siihen on vaikuttanut teollistuminen, jonka tieltä agraarikulttuuri on saanut väistyä, samoin orjuus ja tiedonlevitys on nykyään sitä luokkaa että vaikka miten ponnekkaasti epäammatilliset "sielunpaimenet" pitäis kiinni huuhaaopeistaan niin totuus on jo paljastettu ja psykiatria on uusien haasteiden edessä alastomana kuin keisari uusissa vaatteissaan.

Toki älykkäät ihmiset osaavat hahmottaa että aina on ollut käyttäytymistutkijoita jotka ovat seuranneet oikeita johtolankoja. Ei kaikki ole virkaansa ja asemaansa ja niiden kautta saamaansa rahaan ja sosiaaliseen verkostoon ripustautuvia pikkuporvareita.

Hyvä kirja josta voi raottaa ymmärrystään on mm. Antonio Damasion: Spinozaa etsimässä

Spinozan saavutuksista kertoo Descartesin virhe.
"Neurologi Antonio Damasio tarttuu René Descartesin esittämään ajatukseen mielen ja kehon erillisyydestä. Tässä teoksessa hän selvittää moderniin neurofysiologiseen tutkimukseen perustuvan aineiston, joka osoittaa, että Descartes oli väärässä.

Keho vaikuttaa mielen toimintaan ja ilman kehoa ei ole mieltä.

Descartesin virhe on neurofysiologian ja mielen tutkimuksen klassikko, joka on käännetty kahdellekymmenelle kielelle. "

Tuossahan on justiinsa se oleellinen mikä on kompastuskivenä ja kantona kaskessa yhä vielä. Ei pidä unohtaa että suomalaisistakin yhä n. 80% ihmisistä kuuluu kirkkoon ja aivopestään uskomaan johonkin jumalaan. Tokikaan kaikki eivät usko ruumiin ja hengen irrallisuuteen ja kiihtyvällä vauhdilla ihmiset netin tiedon runsaudessa saavat pätevämpää tietoa ja idealistit saa väistyä.

Uusi uhka.. mikään kun ei ole täydellistä ja osa syöksyy äärimmäisyyteen, on se että hölpötetään että ihminen on kuin kone tai jotain muuta skeidaa.

Tänä Neurofilosofia on kanssa mainio opus josta saa paljon hyvää tietoa kun jaksaa ta-va-ta.. siis jos ei oo alan asiantuntija, jne.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat