Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Uusi tietsikka, ihan uudet ongelmat Voi vitun VISVA, en paremmin sano. Ja joo ei tartte tässä ketjussa vittuilla että "miks et laittanu Linuxia/applea/nörtin-märkää-päiväunta-josta-tavalliset-kuolevaiset-eivät-ole-kuulleetkaan niin ei olis tuotakaan ongelmaa..."

Mutta asiaan. Eli kun lataan netistä karttoja HeroIII:een niin kone ei anna minun tallentaa niitä suoraan C:lle kansioon Program Files -> 3DO -> Hero Complete -> Maps. Järjestelmänvalvojan oikeudet eivät riitä, hän loihe lausumahan. Ja minä olen koneellani j-valvoja, vasta tarkistin. Karttojen (ja muun sälän) tallentaminen onnistuu vaikkapa omaan kansioon, ladattuihin tiedostoihin ja sieltä tavara pitää sitten erikseen räpöstellä omiin paikkoihinsa.

Eli miten tämän SAAT&¤#N saa tottelemaan?

Hämmentää.

Sivut

Kommentit (25)

Oi elämä. Sun pitää kuluttaa muutama sekunti pidempään homman hoitamiseksi?

Homma liittynee siihen ettei selainta ajeta täysillä järjestelmänvalvojan oikeuksilla turvallisuuden vuoksi, eikä sitä liene järkevää kiertää.

Toinen vaihtoehto olisi muuttaa polkua josta tuo ohjelma hakee karttojaan, jos ohjelma sitä vain tukee.

o
Seuraa 
Viestejä1647
Liittynyt16.11.2005
babun

Homma liittynee siihen ettei selainta ajeta täysillä järjestelmänvalvojan oikeuksilla turvallisuuden vuoksi, eikä sitä liene järkevää kiertää.Työpaikalla tuo on vielä ihan ymmärrettävää, mutta mitä turvallisuus riskejä se kotikoneella tuottaa? Sanoisin, että kaikki oikeudet vaan kehiin, ei windows siitä ainakaan huonone.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

ihan hyvä huomata winslowsinkin siirtyneen turvallisempaan suuntaan. kotikoneissa juuri kannattaakin nuo järjestelmänvalvoja tilit olla erikseen ja käyttäjät erikseen, ei se salasanan kirjoittaminen kovin vaikeaa luulisi olevan.
vistassa tuo program files kansio on suojattu paremmin kuin aiemmisaa versioissa joten kannattaa tehdä jonnekin muualle kansio mihin nuo tiedostot tallennat ja haet ne sitten sieltä.
Herolll varmaan antaa sinun muuttaa karttojen haku kansiota jolloin ei kovin suuri urakka ole tiedossa.

ps. suosittelen sinulle ja muillekin että teette erillesin ylläpitäjä tunnuksen täysillä oikeuksilla ja käyttöön toisen tunnuksen lievemmillä oikeuksilla. koneen käyttö muuttuu vain niin että aina kun jotain ohjelmaa asennat niin joudut kirjoittamaan salasanan eikä pelkkä klikklik-asennus onnistu.

täällä asiasta asiantuntevammin: http://neko.1g.fi/ohje/Windows_Vista-vi ... html#admin

löytyypä sieltä vinkkejä vista virittämiseenkin

Ja minä olen koneellani j-valvoja, vasta tarkistin.

Väärin. Et ole.

Homma liittynee siihen ettei selainta ajeta täysillä järjestelmänvalvojan oikeuksilla turvallisuuden vuoksi, eikä sitä liene järkevää kiertää.
Ei liity. Homma liittyy siihen että käyttäjällä ei ole oikeuksia siihen pelikansioon johon yrittää tallettaa. Käyttäjän siis täytyy omia oikeudet kyseiseen kansioon.

Vaikka Vistassa kirjaudut koneelle järjestelmänvalvojana niin olet silti ainoastaan tehokäyttäjän oikeuksilla liikkellä.

Tämä johtuu Vistan laajennetusta turvajärjestelmästä.

Ongelmaan (joka ei ole ongelma vaan ominaisuus) on kaksi ratkaisua.

1. Sinun täytyy muuttaa pelikansion omistusoikeuksia niin että se profiili jolla kirjaudut on omistaja jolla on kaikki oikeudet

tai

2. Sinun täytyy kirjautua oikeana järjestelmänvalvojana tilille

Ensimmäinen tapa onnistuu tiedoston ominaisuuksia muuttamalla.

Toinen tapa vaatii UAC:n pois kytkemistä. Tämä myös sitten aiheuttaa sen että altistuu todennäköisemmin viruksille.
Kun UAC poistetaan käytöstä niin Vista ei enää kysele myöskään joka kerta "haluatko suorittaa kyseisen ohjelman"-kyselyä.

Pelien asennus kannattaa myös tehdä järjestelmänvalvojana eli merkitään setup.exe (tai vastaava asennusohjelma) ja valitaan valikosta "suorita järjestelmänvalvojana".

..joten kannattaa tehdä jonnekin muualle kansio mihin nuo tiedostot tallennat ja haet ne sitten sieltä.
Ei kannata.

P.S. UAC = User Account Control

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
KBolt
Sinun täytyy muuttaa pelikansion omistusoikeuksia niin että se profiili jolla kirjaudut on omistaja jolla on kaikki oikeudet

Tämä kohta rupesi kiinnostamaan!

Minä kun en näistä tietokoneista juuri mitään tiedä, mutta sanompa vaan että XP:n kanssa ei mitään ongelmia koskaan ollut. Jos joku asia ärsytti, niin ainakin sen sai maalaisjärjellä kuutioitua ja muokattua mieleisekseen. Ainakaan ei tarttenut foorumilla ruikuttaa

Nuo on muuten käteviä nuo käyttäjätilit! Kahden pikkuveljen omaaville jopa elinehto!!!

Hämmentää.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Niin ja siis lisättäköön, että ei tämä nyt pelkkien mappien kohdalla rassaa vaan ihan kaiken. Siis lataa mitä tahansa netistä tai vaikka jos kaveri lähettää mesellä jonkun random bilekuvan tmsp.

Tykkään pitää koneeni pedanttisen "siistinä", oikeat romut oikeissa kansioissa. Esim. .rar-tiedostoja en voi purkaa suoraan C:lle! Sitten noita tiedostojen ja pakettien rihmoja ja roippeita hyörääpyörää siellä täällä. Vastenmielistä, että jotain hommaa ei voi hoitaa kerralla kuntoon vaan pitää kierrättää selvää pässinlihaa alikansioitten sivukansioitten alihakemistojen kautta ja lopulta kaikki on sekaisin kun Haminan kaupunki, minä, kone ja netti.

Hämmentää.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
KBolt
Tässä on yksi tapa hoitaa asia. Näköjään tuolta voi ladata softanpätkän myös jolla asian voi tehdä.
Kannattaa silti lukea koko teksti.

http://www.mydigitallife.info/2007/05/2 ... -in-vista/


Tuopa tunnosti olevan justiinsa sitä mitä minä tarkoitin. Luin artikkelin kokonaan, mutta lakkasin tajuamasta sanaakaan sen "Download *click here*" -kohdan jälkeen. Eritoten viimenen kappale oli täyttä hepreaa...

Hämmentää.

KBolt
Babun
Homma liittynee siihen ettei selainta ajeta täysillä järjestelmänvalvojan oikeuksilla turvallisuuden vuoksi, eikä sitä liene järkevää kiertää.
Ei liity. Homma liittyy siihen että käyttäjällä ei ole oikeuksia siihen pelikansioon johon yrittää tallettaa. Käyttäjän siis täytyy omia oikeudet kyseiseen kansioon.Käyttäjällä kyllä mitä todennäköisimmin on oikeudet ko kansioon järjestelmänvalvojat-ryhmän kautta. UAC:n takia tosin käyttäjätili ei omaksu tätä oikeutta, ellei erikseen sitä omaa suorittamalla sovellus täysillä järjestelmänvalvojan oikeuksilla.

Vistan asennuksen jälkeen UAC:n käytöstäpoisto on ensimmäisiä tekoja mitä kannattaa tehdä. Tekee elämästä muuten helvetin.

thuga101
Vistan asennuksen jälkeen Vistan poisto on ensimmäisiä tekoja mitä kannattaa tehdä. Tekee elämästä muuten helvetin.Nyt näyttää paremmalta. Jatkakaa.

bdbdbd
thuga101
Vistan asennuksen jälkeen Vistan poisto on ensimmäisiä tekoja mitä kannattaa tehdä. Tekee elämästä muuten helvetin.Nyt näyttää paremmalta. Jatkakaa.Heh =) OK. UAC:n poisto...

Ihme touhua, että pitää olla leikkimässä koneella täysin oikeuksin koko ajan ja näin riskeeraa koneensa kaikenlaisille haitoille. En sitten tiedä, että onko Windowsin puolella tuo normaali käyttö tehty kuinka hankalaksi, mutta Ubuntussa ainakin kone kysyy ylläpitäjän salasanaa jos aikoo asentaa ohjelmiston tai ohjelmistopäivityksen. Helppoa

o
Seuraa 
Viestejä1647
Liittynyt16.11.2005
JaakkoFagerlund
Ihme touhua, että pitää olla leikkimässä koneella täysin oikeuksin koko ajan ja näin riskeeraa koneensa kaikenlaisille haitoille.Jos vaikka ensin kerrot, että mitä haittoja mun pitäisi pelätä niin saattaisin harkita elämäni vaikeuttamista rajaamalla oikeuksiani.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat