Seuraa 
Viestejä1785

Iran on estänyt tiedotusvälineitten toiminnan, joten ihmiset siirtyivät Twitteriin.

http://iran.twazzup.com/

http://search.twitter.com/search?q=%23Iranelection

http://twitter.com/persiankiwi

https://twitter.com/Change_for_Iran

With nowhere else to turn, activists, students, ordinary citizens, etc. are posting on Twitter to spread information of the chaos around Iran, especially in the capital city of Tehran. Here’s how you can get the best information that none of the major U.S. networks are getting.
http://www.examiner.com/x-11367-Athens- ... n--Twitter

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (453)

Jahas, kohta on Iranissa samanlainen sähköinen "The Great Wall" kuin Kiinassakin..

Tai sitten "lapsipornofiltteri" kuten meillä..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pertinax
Seuraa 
Viestejä1785

Onkohan persiankiwi luotettava?

http://twitter.com/persiankiwi

# people are running in streets outside. There is panic in streets.people going ino houses to hide. #Iranelection8 minutes ago from web

# confirmed - there is shooting in Azadi sq. protesters wounded and shot, no numbers yet, still hearing gunfire. #Iranelection11 minutes ago from web

Kansainvälisestä ihmisoikeuksien joukkoliikkeestä, mielenilmauksesta...

...myös Suomesta tukea Persian vihreälle vallankumoukselle. Rauhan asia on kaikkien asia.

Nagarjuna
Torontossa mielenosoitus, koska Suomessa?

http://wvs.topleftpixel.com/09/06/15/


Kuvien ja tekstien perusteella mielenosoittajat ovat Iranilaistaustaisia. Ehkä meilläkin on vastaavaa sitten kun Suomessa on kyllin suuri kriittinen Iranilaisvähemmistö. Nytkin voisi olla jos Suomella olisi ollut avoimempi pakolaispolitiikka takavuosina ja Iranin teokratiaa pakenevia olisi otettu maahan pakolaisstatuksella. Ajatus ei ole realistinen kun tietää aika laajan vastarinnan kaikkeen pakolaisuuteen ja laajemminkin maahanmuuttoon liittyvään. Nythän pakolaisia vastustavilla olisi erinomainen hetki kertoa hyviä keinoja miten auttaa maassaan väkivaltaisen vainon ja sorron kohteeksi joutuneita autetaan heidän kotimaassaan.

Itse asiasta. Tilanne on maassa ilmeisen kaoottinen. BBC:ltä ja New York Timesilta löytyy käytännössä sama informaatio kuin twitterilläkin. Plus laadukasta analyysiä tilanteesta ja kokonaiskuvasta. Koko liikkeestä on hyvin vaikea saada kuvaa. Osa on demokratiaa vaativia, osa nykyhallintoa tukevia, mutta reformimpaa talouspolitiikkaa ja liberaalimpaa yhteiskuntaa vaativia. Opposition johtohahmoista kukaan ei vaadi nykyjärjestelmän kumoamista, eikä sen suuntaisia ajatuksia esittäviä opiskelijajohtajia ole ainakaan vielä noussut. Kaduilla on kyllä huudettu kuolemaa diktatuurille, joka on hyvin radikaalia.

Toivottavasti tuo johtaa todellisiin muutoksiin. Nykyhallinnon luhistumiseen en usko, vaikka hyvähän se koko maailmalle olisi. Paitsi jos sen seurauksena valtio romahtaisi ja maassa syttyisi vaikka pitkäaikainen sisällissota.

RT: @IranNewsNow iReporter told CNN that PEOPLE HAVE BEEN KILLED in UNIVERSITY dorms. On CNN!! Please RT! #IranElection

Toope
Seuraa 
Viestejä31641
Bomt Kneder
Ehkä meilläkin on vastaavaa sitten kun Suomessa on kyllin suuri kriittinen Iranilaisvähemmistö. Nytkin voisi olla jos Suomella olisi ollut avoimempi pakolaispolitiikka takavuosina ja Iranin teokratiaa pakenevia olisi otettu maahan pakolaisstatuksella.
Käytetään tuossa yhteydessä kuitenkin mieluummin sanaa jos, eikä kun. Vai olisiko Suomelle jotain etua siitä, että meillä olisi suuri iranilaisvähemmistö?

Nythän pakolaisia vastustavilla olisi erinomainen hetki kertoa hyviä keinoja miten auttaa maassaan väkivaltaisen vainon ja sorron kohteeksi joutuneita autetaan heidän kotimaassaan.

Iranin kaltaisen valtion politiikkaan vaikuttaminen on hyvin vaikeaa, taloudellisia ja poliittisia pakotteita käytetään jo. Niiden voimistaminen johtaisi suuriin ongelmiin Iranissa, mikä kävisi länsimaalaisten moraalille raskaaksi. Helpointa on tietenkin olla tekemättä mitään.

Iranilaisten toisinajattelijoiden vastaanottaminen länsimaihin ei auta Irania, koska silloin nämä vaikuttavat lähinnä länsimaisten mielipiteisiin. Pakolaisten vastaanottaminen on vain oireiden, ei taudin, lääkitsemistä.

En halua sotaa Iraniin, mutta voi hyvinkin koittaa se päivä, jolloin sotilaallinen isku Iraniin ja sen hallinnon väkivaltainen syrjäyttäminen on se paras vaihtoehto. Toivottavasti tätä päivää ei tule, se sota ei rajoitu ainoastaan Iraniin.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat