Seuraa 
Viestejä45973

Nyt, kun kohuttu Herlin-sukuun kohdistunut sieppaustapaus on selviämässä, lienee paikallaan ottaa kantaa median tapaan suhtautua po. asiaan.
Lehdissä kirjoiteltiin pari, kolme päivää sitten otsikoilla: ”POLIISI VALEHTELI!” Kysymys oli siis siitä, että tuntematon kaappaaja/t oli kidnapannut miljonäärisuvun perijättären Minna Nurmisen. Kaappaajan perusvaatimus oli, että asiasta ei kerrota viranomaisille mitään, tai muuten uhri on vaarassa.
Kun sitten asia – kaikesta salamyhkäisyydestä huolimatta – tuli lehdistön ja toimittajien tietoon, poliisi ei voinut kertoa asiasta mitään, koska kidnapattu nainen oli hengenvaarassa, kaappaajan vaatimukset tietäen. Poliisi ei siis saattanut kertoa julkisuuteen oikeata tietoa, koska viranomaiset yrittivät ensisijaisesti pelastaa Minna Nurmisen elämän.
Vaan miten suhtautuikaan MEDIA tähän tilanteeseen?
Sananvapauden guru Janne Virkkunen etunenässä kirjoittivat: ”POLIISI VALEHTELI!”
Sananvapauden sanansaattajat, media ja sen toimittajat, eivät lyhytnäköisyydessään voineet tajuta sitä, että kaikkien asioiden kertominen medialle NYT HETI JA TÄSSÄ saattaa pahasti vahingoittaa viranomaisten työtä rikoksen selvittämiseksi. Lisäksi asioiden kertominen medialle ”liian aikaisin” voi saattaa uhrin tarpeettomaan hengenvaaraan!
Siitä vaan sitten uutisoimaan maailmalle: "POLIISI VALEHTELI", kun tosiasiassa poliisi kuumeisesti yritti selvittää asiaa kaapatun henkeä vaarantamatta.
Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta, mutta sitäkään dogmia ei pidä lukea samalla tavoin, kuin piru lukee raamattua. Muistakaa tämä asia, arvon pää- ja tyhjäntoimittajat.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Ehkäpä medialle valehtelun sijaan poliisi olisi voinut kommentoida vain, jotain tähän tyyliin: tutkinnan kriittisten vaiheiden takia, emme voi juuri nyt kommentoida tai antaa yksityiskohtia. Ei pidä myöskään poliisille antaa liikaa oikeiuksia sananvapaudenkustannuksella, tai tulee lisää lapsipornosensuroinnintapaista paskaa ihmisten niskaan.

hanipuppeli kirjoitti: "Ei pidä myöskään poliisille antaa liikaa oikeuksia..."

Joo. Näinhän se menee. Erittäin raskasta ja vaativaa huumepoliisin työtä "helpotetaan" sillä, että isoja huumeliigoja paljastaneet poliisit saatetaan syytteeseen sen vuoksi, koska ovat "paaponeet" vasikoita, eli totuuden kertojia.
Huumepoliisit tekevät työtään oman henkensä uhalla ja yhteiskunnan hyväksi. Sitten tulee omasta joukosta näitä hanipuppeleita, jotka vaativat poliiseja kuriin.

Siitä vaan, hanipuppeli, poliisit kuriin! Palataan asiaan sitten, kun joku huumediileri on murhannut yhden sinun lähiomaisistasi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
R4D4
Seuraa 
Viestejä1566

On olemassa ammattiryhmiä, jotka eivät kestä mitään kritiikkiä ja jotka ovat aina oikeassa. Näitä ovat mm. lääkärit, opettajat ja toimittajat.

Joku toimittaja ehti jo viime viikolla kirjoittaa HS:ssa syväluotaavan analyysin ilmailuhallinnon törttöilystä. Vähän ketuiksi meni se luotaus.

Toimittajille tekee välillä ihan hyvää, että eivät tiedä kaikkea.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639

Annapas Hans Lankari linkkejä. YLE ainakin otsikoi poliisin valehdelleen, kyllä, muttei uutinen ollut mitenkään poliisia kritisoiva, päinvastoin. Eli poliisi valehteli ja YLE selvitti lukijoille miksi. Uutinen oli ihan mielenkiintoinen, esimerkiksi ilmatilan sulkemista ehti monikin jo ihmettelemään, syy kerrottiin. Mihin uutisiin sinä viittaat?

Sananvapaus on ensiarvoisen tärkeää. Se ei ole sananvapauden rajoittamista millään tapaa, että poliisi ei vuoda lehdistölle kriittisiä tietoja tutkintavaiheessa - tässä ei ole MITÄÄN uutta. Jos joku toimittaja on pässi eikä tätä tajua, se ei ole sananvapauden tai poliisin vika (vaikka poliisikin tosiaan voi kohteliaasti kieltäytyä kertomasta mitään tutkinnallisista syistä).
Jos poliisit alkavat rikkomaan lakia, kiristämään, lahjomaan, kauppaamaan huumeita ja leikkimään shieldiä venytellen lakia "fiiliksen mukaan", siinä helposti tulee sivullisia uhreja. Ja hengenvaarallista huumepoliisinkin työtä voisi helpottaa huumerikollisuuden poistamisen ohella siirtämällä laittomat substanssit verotettaviksi ja apteekkiin/alkoon.

Alveron
Virkkusella Hans Lankar tarkoittaa hesaria?

Hesarin verkkosivujen uutinen alkaa näin.

Poliisi valehteli useissa kohdissa sieppaustutkintaa

Poliisi joutui valehtelemaan useista seikoista tutkiessaan lauantaina paljastunutta teollisuussuvun tyttären sieppausta...

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Poli ... 5246870457

Mikä on Hansin ongelma?


Tuollaisessa uutisoinnissa en näe mitään väärää. Taidat lakar ollla vähän ylikriittinen, miten tuollainen uutisointi on vaarallista yhteiskunnalle.

Alveron kysyi: "Mikä on Hansin ongelma?"

Se on jutun otsikoiminen: POLIISI VALEHTELI!

Toimittajat hävisivät oikeudessa Asem-kantelunsa/(Janne Virkkunen), jolloin Suomen Kuvalehden toimittaja pidätettiin, koska ei poistunut häiriköintialueelta poliisin toistuvista kehoituksista huolimatta.
Nyt poliisille pitää "kostaa", jos ei muuten, niin otsikkotasolla.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639

Eipä tuohon jaksa mitään sanoa.

Hyvä esimerkki siitä kuinka joillain alkaa heti keittää ja ajattelu loppuu ennen alkamistaan. Ei millään pahalla, ihan hauska juttu.

Alveron kirjoitti:
"Hyvä esimerkki siitä kuinka joillain alkaa heti keittää ja ajattelu loppuu ennen alkamistaan. Ei millään pahalla, ihan hauska juttu."

Suurin osa ihmisistä lukee lehtensä selaamalla, otsikot vilkuillen. Päätoimittajat tietävät sen parhaiten, miten lukijoihin vaikutetaan: otsikoilla!

Poliisi valehtelee! Demarien ääniharava: ortodoksipappi! Vanhanen veneili ilman pelastusliivejä! Ilkka Kanerva lähetteli seksiviestejä! jne. jne. jne.

Avaapas sinäkin silmäsi, parahin Alveron.

Hans Lankar

Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta, mutta sitäkään dogmia ei pidä lukea samalla tavoin, kuin piru lukee raamattua. Muistakaa tämä asia, arvon pää- ja tyhjäntoimittajat.Toimittajat jos ketkä tarkoittavat sanavapaudella NIMENOMAAN VALEHTELUN VAPAUTTA ja sitä "vapautta" myös koko ajan käyttävät kuin harmaantuneet ruunat.

Hans Lankar

Sananvapauden sanansaattajat, media ja sen toimittajat, eivät lyhytnäköisyydessään voineet tajuta sitä, että kaikkien asioiden kertominen medialle NYT HETI JA TÄSSÄ saattaa pahasti vahingoittaa viranomaisten työtä rikoksen selvittämiseksi. .
Se on hyvä että jollakin on näin suuri luottamus poliisin toimintaan tässä tapauksessa Suomessa. Poliisihan mämmäsi mm. smash acem-kokouksenkin totaalisesti ja luulen että poliisien mämmäys jatkuu edelleenkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat