Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Helsingin Sanomat

[size=85:yg9p4kuk]Wuori (1900-1966) muun muassa ministeri sekä Suomen Moskovan-suurlähettiläs. [/size:yg9p4kuk]

Neuvostoliitto sai Suomesta sisäpiiritietoa sodan lopulla.

Professori Osmo Apusen ja tutkija Corinna Wolffin pian julkaistavassa kirjassa Pettureita ja patriootteja kerrotaan, että Neuvostoliiton tiedustelu vaikutti niin sanotun rauhanopposition toimintaan Suomessa. Se myös värväsi SAK:n puheenjohtajan Eero A. Wuoren "vaikuttaja-asiamieheksi".

Wuori (1900-1966) oli kolmen presidentin luottomies ja muun muassa ministeri sekä Moskovan-suurlähettiläs.

Neuvostoliitto "sai tarkkoja tietoja hallituksen ja eduskunnan rauhanehtoja käsittelevistä keskusteluista".

"Wuori oli – karusti sanottuna – vastapuolen myyrä sodan ratkaisevissa vaiheissa", kirjoittaa Unto Hämäläinen arviossaan tiistain Helsingin Sanomissa.

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/So ... 75#Scene_1

Kommentit (3)

Ratkaisevissa vaiheissa tosiaan, kesken rauhanneuvottelujen.
Eipä ihme että Molotov osasi kiskoa varpaankynnetkin.
Kalliiksi tuli, mutta Kekkosen suosiota riitti.

Mitähän tuo "vaikuttaja-asiamies" olisi venäjäksi? Jos se on jokin "agent", niin se ei suinkaan tarkoita mitään vieraan vallan "suurtehodesanttia" vaan yksinkertaisesti omissa yhteyksissään tärkeää toimijaa (johon on jotkin kautta jokin puheyhteys, jonka laadusta asianomaisen itsensä ei tarvitse tietää mitään). Näitähän NL:lla riitti länsimaisiin poliitikkoihin, usein juuri demareihin, joihin samalla kyllä varmasti ymmärrettiin pitää myös riittävää etäisyyttä
(varsinkin sen jälkeen kun Tanner oli vahgossa päässyt kusettamaan itseään Joosua itsensä, Rytin, Mannerheimin, Wandenin ja muiden muka "englantilaismielisyydestä"... )

Toope
Seuraa 
Viestejä24855
Liittynyt23.7.2006
Arkkis
Mitähän tuo "vaikuttaja-asiamies" olisi venäjäksi? Jos se on jokin "agent", niin se ei suinkaan tarkoita mitään vieraan vallan "suurtehodesanttia" vaan yksinkertaisesti omissa yhteyksissään tärkeää toimijaa (johon on jotkin kautta jokin puheyhteys, jonka laadusta asianomaisen itsensä ei tarvitse tietää mitään).)

Kansankielellä vakoilija ja maanpetturi lienevät kuvaavimmat sanat, vähän kuten Tuomiojan mummun kohdalla.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat